Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti adakoznátok egy fantasy...

Ti adakoznátok egy fantasy blog írójának?

Figyelt kérdés

Azért került ebbe a kategóriába a kérdés, mert végső soron az írással kapcsolatos. Szerintem ez pont olyan ami helytállna a pénz kategóriában, meg itt is. Remélem az adminisztrátoroknak ezzel nem okoztam gondot :)

Szóval, egy fantasy blogról lenne szó.

Novellákat, írásokat töltene fel, hetente négyet-ötöt. Tudom is én, van hetente 800-1.000 olvasója. Ebből szerintetek hány ember adakozna neki pl PayPal-ra, vagy hogy megy ez?

Megtehetem én azt, hogy megadom a számlaszámomat az oldalamon, vagy valami módot adok rá hogy aki szeretne támogathat bármennyi pénzzel?

Ez adóköteles?

Nem szeretném semmiképpen sem kötelezővé tenni a fizetést, tehát egy szimpla DONATE rendszerről lenne szó.

Egyébként az én leendő blogomról lenne szó. Már jelentettem meg az írásaimat más fantasy fórumokon, és ideje szerintem a sajátomat is elindítani.

Előre is köszönöm mindenkinek!

2016. dec. 14. 21:59
 1/2 A kérdező kommentje:
Persze hozzá adódó feltétel, hogy nagyon szeretik és várják a fanok az új írásokat, tehát valós "rajongók"
2016. dec. 14. 22:00
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

10%-os szabály mindig működik, vagyis kb. minden tizedik olvasó fog kommentelni, és ezek tizedét tudod rávenni a donációra. Egy PayPal Donate gomb elég, esetleg nézz utána a webes marketingnek (call to action rész kell neked).

Viszont: ki fizetne olyanért, amit ingyen megkapott? Ennyi erővel intézhetnél egy kérést az olvasóidhoz, hogy csak úgy küldjenek pénzt, kb. ugyanannyit jelent. Vagy tedd fizetőssé a blogod egyes részeit, vagy adj másfajta fizetős tartalmat. Például a novellákat tematikusan szerkesztd kötetbe, javítsd ki szépen, keress hozzájuk illusztrátort is akár (vagy elég egy borítógrafika), szerkeszd e-könyvvé, és áruld azt. Akár úgy is, hogy donációért cserébe küldesz mindenkinek egy példányt, akár webboltban. De a semmire fizetni olyanért, amit 1. ingyen megkaptam már, 2. a pénzemért kaphatok hasonlót máshol - nem fognak. (Olyan nincs, hogy nincs hasonló könyv.)

Plusz, bár ez személyes vélemény, én bizalmatlan vagyok azzal szembe, aki pénzt szeretne az írásaiért, de képtelen kötetbe rendezni. Millió és egy ingyenes PoD kiadó van, a neten rengeteg leírás arról, hogyan kell e-könyvet készíteni, de ha annyira jó vagy, hát még a pályázatok és a kiadók is nyitva állnak. Aki ilyen körülmények között nem tud kész könyvet összehozni, az ne kérjen pénzt.

Szóval adj valamit cserébe a támogatásért. Ez csak akkor gond, ha tizenéves "mi az a szerzői jog" torrentképes olvasóközönséged van, de ők eleve nem fizettek volna.

2016. dec. 15. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!