Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvet próbálok írni, de nem...

Könyvet próbálok írni, de nem tudom mi legyen a történet! Tudtok ebben segíteni?

Figyelt kérdés
A helyszín meg van és, hogy milyen korban játszódik, de nem tudom mi legyen a történet. Ti, hogy találjátok ki a történetet?

2016. okt. 11. 21:28
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Matekórán. Szerintem ez a legkönnyebb része, az írás nehezebb
2016. okt. 11. 21:31
 2/11 kecske51 és gagyi válasza:
85%
én elalvás közben szoktam kitalálni
2016. okt. 11. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Várj mindjárt kitalálok valami jót, aztán alkotok hozzá karaktereket is, kiötlök bonyodalmakat és egy epikus befejezést, gyorsan legépelem és át is küldöm neked.
2016. okt. 11. 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rossz oldalról közelíted meg a dolgot. Jobb, ha először az alapötlet ugrik be, pl. egy érdekes szereplő, vagy egy izgalmas cselekményelem. A többi részletet csak ezután érdemes kitalálni, ahogy azt is, hogy milyen korban és milyen helyszínen játszódjon a sztori. A kérdés alapján úgy tűnik számomra, hogy még nincs miről írnod: ez nem baj, de akkor ne akarj mindenáron regényt írni. Gyakorlásnak az is jó, ha beszerzel egy írástechnikai könyvet (pl. Kezdő írók kézikönyve), és megcsinálod belőle a feladatokat. Még az is lehet, hogy az egyik feladatmegoldásodból ugrik majd be a "nagy ötlet". Jó írást! :)
2016. okt. 12. 09:17
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Vagy pl. hallgass zenét, hátha a dallamra beugrik valami jó kis ötlet :]
2016. okt. 12. 10:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod, mi legyen a történet, akkor hogy akarsz könyvet írni mégis? Először a történetnek kellene meglennie legalább nagy vonalakban. Egyáltalán milyen műfajút akarsz írni?
2016. okt. 12. 12:07
 7/11 A kérdező kommentje:
A műfaja sci fi lenne
2016. okt. 12. 16:41
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Mihamarabb befogom szerezni a Kezdő Írók kézikönyvét köszi a tippet!
2016. okt. 12. 16:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy apró korrekció: a műfaja regény vagy novella, és a zsánere sci-fi. Sok sikert az íráshoz! :)
2016. okt. 13. 09:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. okt. 13. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!