Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvet szeretnék írni! A...

Könyvet szeretnék írni! A történet már meg van, de egyszerűen nem jön az ihlet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Könyvet szeretnék írni, de mikor le ülök a gép elé le blokkolok. Pedig előtte nagyon jó mondatokat szoktam megfogalmazni papíron vagy fejben. És észre vettem, hogy ha papírra írom sokkal jobban jön az ihlet, mint ha gépen írnám. Miért van ez? Esetleg ha tudtok irhatok tippeket is!

2016. okt. 8. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Írjad papíron akkor... Ha kész lesz, majd begépeled.
2016. okt. 8. 21:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Ennél azért színvonalasabb választ vártam.
2016. okt. 8. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi a franc baj van vele, okoska? Számtalan szerző írta papírra a regényét és van aki ma is így dolgozik, mert ez esik neki jól. Te magad írtad, hogy gépen nem megy az írás, de papíron igen.
2016. okt. 8. 21:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj az első válasszal? Te mondtad, hogy papíron megy az írás. Akkor írd úgy! Milyen választ vártál, mondjuk el, miféle vudu-szertartással tudsz majd gép előtt is írni, vagy csápoljunk, hogy "hú, tök ügyes vagy, menni fog, hajr, hajrá, majd küldd el nekem a kész művet priviben!"?

Más tanács, tipp, nincs. Írj úgy, ahogy neked kényelmes. Ha ez a papír, akkor úgy. Ha zenét kell közben hallgatnod, úgy. Ha fel kell menned a padlásszobád bal sarkába, a kopott íróasztalhoz, amire pont rézsút süt be a fény reggel tíz és este hat között, úgy. Ha egy hétig nem nézhetsz írott szövegre írás előtt, úgy. Ha csak egy bizonyos körtefa alatt tudsz írni, úgy. Ha írás közben rohadt almákat kell a szobádban tárolnod, úgy. (Igen, sok híres szerzőnek voltak fura szokásai írás közben.)

Egyébként üres lap-szindróma.

2016. okt. 8. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!