Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ady vs. Kosztolányi, kit...

Ady vs. Kosztolányi, kit tartasz jobbnak?

Figyelt kérdés
És mit gondoltok Kosztolány "Írástudatlanok árulása" című írományáról? Csak féltékenységből írta vagy szerintetek igaza van?
2010. ápr. 23. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Ady verseit szeretem, Kosztolányiért sosem voltam oda. nem tudom emgmondani miért, valahogy nekem könyebben értelmezhetőek voltak Ady versei.
2010. ápr. 23. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, én pont fordítva vagyok. Kosztolányit imádom, gyönyörűek a versei és a novellái is, Adyt meg valahogy sosem tudtam igazán befogadni...

Egyébként fura, de ezt az írást nem olvastam.

2010. ápr. 24. 16:04
 3/7 A kérdező kommentje:

Pedig elvileg Ady versei a nehezebben értelmezhetők, vagyis ő volt a "megnemértett művész", Kosztolányi versei szerintem sokkal egyszerűbbek, ,játékosabbak, modorosabbak, Ady inkább "művészeskedőbb" mélyebb gondolatok fogalmaz meg, bár Kosztolányi munkásságát annyira nem ismerem.

Az Írástudatlanok árulása egy krtika amit Kosztolányi írt Adyról (jóval a halála után), a kiindulási alapja az volt hogy Juhász Gyula írt egy paródiát, poénból ráírta Ady nevét, és kikiáltották a világ legjobb versének...

Az elfogultságról szól Adyval szemben, Petőfivel hasonlítgatja össze, kicsit gúnyolódik is.

2010. ápr. 24. 16:19
 4/7 A kérdező kommentje:

itt vannak részletek belőle ha érdekel.

[link]

2010. ápr. 24. 16:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Kosztolányi.
2010. aug. 6. 15:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Abszolút Ady-párti vagyok.

Kosztolányi sem rossz, de nekem mindig is Ady Endre volt a kedvencem. Édesapámmal sokszor vitázunk ezen. Ő ki nem állhatja Ady verseit :)

2013. márc. 29. 11:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak is Dide!
2019. nov. 6. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!