Ady vs. Kosztolányi, kit tartasz jobbnak?
Érdekes, én pont fordítva vagyok. Kosztolányit imádom, gyönyörűek a versei és a novellái is, Adyt meg valahogy sosem tudtam igazán befogadni...
Egyébként fura, de ezt az írást nem olvastam.
Pedig elvileg Ady versei a nehezebben értelmezhetők, vagyis ő volt a "megnemértett művész", Kosztolányi versei szerintem sokkal egyszerűbbek, ,játékosabbak, modorosabbak, Ady inkább "művészeskedőbb" mélyebb gondolatok fogalmaz meg, bár Kosztolányi munkásságát annyira nem ismerem.
Az Írástudatlanok árulása egy krtika amit Kosztolányi írt Adyról (jóval a halála után), a kiindulási alapja az volt hogy Juhász Gyula írt egy paródiát, poénból ráírta Ady nevét, és kikiáltották a világ legjobb versének...
Az elfogultságról szól Adyval szemben, Petőfivel hasonlítgatja össze, kicsit gúnyolódik is.
Abszolút Ady-párti vagyok.
Kosztolányi sem rossz, de nekem mindig is Ady Endre volt a kedvencem. Édesapámmal sokszor vitázunk ezen. Ő ki nem állhatja Ady verseit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!