Ti mi alapján döntitek el!? (:
Hali! :D
Ki, milyen szempontok / bármi alapján válassza meg a következő könyvet??
Nálam pl.; vannak tipikus ( téli - nyári - könnyű stb.. könyvek!) ha megtetszik egy és megveszem vagy kapok egyet azonnal oda teszem, ahová besorolom. Persze vannak spontán választottak is! És a több részeseket lenyomom egyben!
De alapvetően ha a kezembe kerül, nem feltétlenül a cím alapján választok, hanem " érzem,, .. hogy ez lesz az vagy egy másik.
Más is ilyen " bogaras " !?? :D
Illetve ide írjátok, mit olvastok épp!?? :P 📘
Nos, általában én úgy szoktam könyvet választani, hogy mikor mihez van kedvem. Van, amikor romantikust keresek, van amikor fantasyt.
Amikor valami kis könnyűt szeretnék, például télen, amikor beteg vagyok, vagy valami ilyesmi, akkor szeretem a könnyedebb, szerelmes regényeket, de amikor összeveszek valakivel, akkor szeretek valami erőteljes fantasyt, hogy teljesen magába szippantson a történetszál és el is feledkezzek mindenről körülöttem.
Akkor vannak még az örök és legeslegkedvencebbjeim, amiknek, még ha rosszat is mondanak róla, automatikusan előrendelem a részeit.
Néha csak meglátom, hogy Blogturné van valamiről, és jót írnak róla, megtetszik a története, ezért elhatározom, hogy akkor ez kell nekem.
Amikor csak random nézegetek a neten, és meglátok egy überszuperfenomenáliskirály borítót, akkor azt már csak a borítója miatt is beszerzem, és a végén még kiderül, hogy maga a könyv is jó.
A legesegkedvencebb íróimnak automatikusan megveszem az összes könyvét, mert nagyon nagyon érdekel.
Egyszer esett meg velem eddig az, hogy van egy ismerősöm, és a vezetékneve volt a könyv címe, így azt is muszáj volt megvennem.
Ha egy könyvben említenek egy másik könyvet, és idéznek belőle töbször is, és az alapján megtetszik, akkor is elolvasom (lásd: Cassandra Clare - Pokoli szerkezetek trilógiájában említik egy csomószor a Két város regényét).
Ha egy ismerősöm ajánlja, és mondja, hogy milyen szuper, akkor is meg van rá az esély, hogy megveszem.
Régen, ha egy könyvet vagy könyvsorozatot nagyon nagyon szeretett mindenki és már olyan szinten volt ez a rajongás, hogy mindenhol azt láttam, akkor valahogy nem vitt rá a lélek, hogy megvegyem azt is, pedig annyira nem lehet rossz, ha ennyien szeretik.
Abban az időben mindenhol a Luxen sorozatot láttam, és azért mégiscsak ránéztem végül, milyen is a története, elolvastam, és én is ugyanolyan hatalmas rajongó lettem, mint a többiek. Ez után már automatikusan utánanéztem a legtöbb rajongót begyűjtött sorozatoknak, és nagy részét olvastam is már (pl.: Árnyvadász könyvek, Percy Jackson könyvek. Harry Pottert csak azért nem, mert nem akarom ezzel elrontani a filmélményem)
Egyébként, ha könyvesboltban veszem a könyvet, és nem rendelem, akkor én is úgy szoktam, hogy van egy csomó, amit szeretnék elolvasni, fogom a két kedvencemet közülük a kezemben, és az alapján döntök, melyikhez húz a szívem jobban.
Vannak olyan könyvek is, amiket el szeretnék olvasni, de nem venném meg őket, hanem inkább csak pdf-ben olvasom el őket; és vannak olyanok, amiket viszont muszáj meg is vennem.
Tehát én is elég dilis vagyok ilyen téren, mikor hogy választok következő olvasnivalót :)
Hali, #11 vagyok, újra:D kifelejtettem, hogy mit is olvasok éppen.
Épp most fejeztem be Cassandra Clare - Történetek az árnyvadász akadémiáról c. sorozatának az első öt részének az olvasását, és most majd nemsokára beszerzem a Lady Midnightot, és azt fogom olvasni. De addig, amíg az nincs meg, Rachel Caine - Az üvegház c. könyvét olvasom. :))
Köszi mindenkinek! :D
#12 ! Senki sem írta csak Te ! Szóval Neked duplán..! ;)
Én most francia regényeket találtam így a nyárra. Kellemes meglepetés volt, meg kell hogy mondjam ! Ügyesek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!