Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ez nagy hiba lenne?

Szatyi94 kérdése:

Ez nagy hiba lenne?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy történelmi témájú könyvet írni amit el is kezdtem. A főszereplők Kleopátra, Caeser, Veronika, egy kitalált szereplő aki köré épül a történet, és Jézus lenne. Szóval: Nagy hiba ha Jézust előre hozom, vagy már élt Caeser uralkodása idején? Én úgy tudom hogy nem! De ha nem akkor nem tudom hogyan oldjam meg ezt a problémát, ugyanis mindenképp szeretném ha Jézus szerepelne a történetben! Könyvekben nagy hiba ha egy szereplő még nem létezett de írnak róla?
2016. máj. 16. 08:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ilyen minimális történelmi ismerettel nehéz lesz történelmi jellegű könyvet írni.

Másrészt ha még a guglit sem ismered, akkor pláne nehéz lesz bármit is írni.

Harmadrészt a főszereplő és híres történelmi személy nevét illene tudnod helyesen leírni.

Négy: ha történelmi regényt írunk, az azért lesz történelmi, mert a történelmi tényekre támaszkodik. Ha ilyen alapvető dolgokat figyelmen kívül hagysz, akkor az nem lesz többé történelmi regény...

Öt: áh, hagyjuk.

2016. máj. 16. 08:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem igenis helyesen írtam :D Vagy mit írtam rosszul??? Nem pontosan tudok ilyeneket, de a történet is kitalált lenne:) Szóval nagy probléma vagy nem?:) :D
2016. máj. 16. 08:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Alapvető történelmi hiányosságok vannak!!!

Kleopátra és Julius Caesar sztorija Krisztus előtti történet!

2016. máj. 16. 08:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Caesar.

Én nem tudnék komolan venni egy ilyen történetet, kb. olyan, mintha Jézus, Sztálin és Batman szerepelne együtt.

Poénnak jó lehet, történelmi regénynek nem.

2016. máj. 16. 09:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha benne van Jézus, akkor az nem történelmi regény, hanem fantasy.
2016. máj. 16. 09:56
 6/8 Fujoshi-sama válasza:
Ezen koncepcióban inkább csak alternatív történelem vagy inkább humor, paródia kategóriában állná meg a helyét.
2016. máj. 16. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyébként ne törődj addig más véleményével, amíg meg nem írtad. Nem tudjuk, hogy hogyan is képzeled ezt pontosan. Lehet jól is elsülhetne.
2016. máj. 16. 14:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Miért lenne fantasy ha Jézus is szerepel benne?? A Ben Hur című filmben is szerepel mégsem fantasy:)

Azzal kezdeném hogy Julius Caesar trónra juttatja Kleopátrát, míg eközben születne kettő fiú...Az egyik egy kitalált karakter, aki csak a történet legvégén találkozik Jézussal, addig csak beszélnek róla neki:)

2016. máj. 16. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!