Egy fantasy regényt írok, elég nagy fantáziával rendelkezem, szerintetek hiba saját neveket kitalálni? Természetesen nem csak az lesz benne de azért a nagy részét én szeretném megalkotni.
Nem ettől lesz egyedibb, de miért ne tehetnéd? Hol hiba? Oké, helyzete válogatja, saját világra írt történetben lehet saját név, valós országban játszódó történetnél illenék nem csak saját nevekkel dolgozni. Lásd Tolkien. Azért ő sem ragaszkodott a kommersz angol nevekhez, meg is volt rá az oka.
(Harmadik válaszoló: [link] kérlek, ne mondd, hogy nem tudtad, hogy ez van mögötte...)
Szerintem ez jó ötlet.
Viszont én azt gondolom, akkor jó a saját név, ha a karakterednek nem találsz a meglévő névválasztékból neked tetszőt.
Én is találtam már ki történeteket, azt hittem alkottam egy egyedi nevet, aztán mikor utána néztem a neten, kiderült, hogy létezik ez a név :) De nekem az tetszett a szereplémnek. Főleg a beszélő nevekkel lehet jókat játszani.
Szóval szerintem nyugodtan találj ki egyedi neveket, de akkor ha használsz létezőeket is, ne a tömegnevekből válogass, ha cask nem pont ez a lényeg, hogy tömeg szereplének tömeg nevet.
Szerintem tegyél bele.
Ettől csak még egyedibb.
Nem kell mindenképp meglévő nevekkel dolgoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!