Angolul szeretnék olvasni, tudnátok segíteni?
Először is, 8 és fél éve tanulok angolt, de pl. hetedikben bekerültem egy olyan osztályba, akik csak ötödikben kezdték, úgyhogy az egész zavaros, viszont most kéttannyelvű suliba járok, úgyhogy szeretném kipróbálni magam. Nagyon szeretek olvasni, leginkább ifjúsági regényeket, tudnátok ajánlani olyan oldalakat, ahonnan tudok rendelni? És van olyan, ami mondjuk olcsóbb? Ez már tényleg csak "ha", mert most nincs sok zsebpénzem, a szüleimtől meg nem szívesen kérnék 2500 forintot egy könyvre, amit egy hét alatt elolvasok. Persze, ha nem tudtok olcsóbbat, akkor max majd eladom. Vagy használtan tudnék venni? :D
Bocsi a kicsit össze-visszás kérdésért, előre is köszi a válaszokat!
16/L
Olyanról nem tudok, ami magyar bolt, de sokkal 2500 alatt vannak a dolgok, de van választék. Egyszerűen a könyvek nem olcsó mulatságok...
Van egy angol oldal, az awesomebooks.com, ahol viszont mindenfélét lehet találni. A használt könyvek általában 2.69 fontba kerülnek, a szállítás fixen 3 font. Innen nyilván akkor éri meg jobban, ha többet rendelsz egyszerre és így eloszlik a szállítás. Van egy olyan opció is, hogy "magic bundle", ahol bizonyos limitált könyveket össze tudsz rakni csomagba, ahol három könyv 7 font, ehher minden hozzáadott magic bundle könyv +1.99.
Tehát maguk a normál könyvek kb. 1000-1100 forintosak, magic bundleben 900-920, a bundlehöz hozzáadva 780-800. A szállítás összesen 1150-1200. Mondjuk rendelsz egy 3 db-os bundlet, az kb. 2750, meg három normált, az 3300. Kb. 5000 + a szállítás 1200. Nincs 6500 forint és van 6 könyved. A Facebookjukat érdemes követni, szoktak lenni kuponok, mondjuk -10% vagy -15% ünnepek környékén vagy nyári szünet előtt, általában ha rendelsz bizonyos számú könyvet.
Remélem érthető volt. :D
Hogy mit olvass... hát, én nem tudom. Szerintem pl. Darren Shan egyszerű, ha szereted az ifjúsági horrort mondjuk. De kamaszlányos-szerelmest nem tudok ajánlani, mert nem bírok őket. Viszont ezen az oldalon tuti biztos, hogy találsz.
Amit még ajánlanék, az mondjuk valami novellés kötet, azok mégsem több száz oldalas regények, tehát nyilván egyszerűbb követni. Pl. Neil Gaiman Smoke and Mirrors című kötetét láttam fent 2.69-ért.
nem tudom, hogy van-e kindle ebook olvasód, mert ha van, gyakran előfordul a kindle honlapján, hogy ingyen tudod letölteni a könyveket.
vagy másik lehetőség, nem tudom, hogy szereted-e a fanfictiont, de ezen az oldalon [link] sok fiatal teszi közzé az írásait változatos témákban és nyelveken :)
Én csak mint lehetőséget írtam, mivel írta, hogy nem szeretne sokat költeni könyvekre és azért oda nem csak rossz írások kerülnek fel. Vannak közöttük kifejezetten jók is (helyesírás, nyelvtan, szókincs szempontjából).
De ezt mint második lehetőséget írtam, én elsősorban a kindle ingyenes könyveit ajánlottam.
De honnan tudja ő, akinek még nem teljesen biztos az angolja, hogy melyik a jó és melyik nem? Mondom, én nagyon nem tartom jó ötletnek.
Kindlere amúgy... nem teljesen legálisan is lehet szerezni könyveket. Az meg ingyen van.
esetleg itt szétnézhetsz, ingyenes a küldés:
www.bookdepository.com
itt is vannak angol nyelvű könyvek. Ezek használtak.
www.medimops.de
A kindle ingyenes könyvei között is érdemes szétnézni, de az is lutri, mert manapság már bárki kiadhat ebook-ot, ott sincs semmiféle nyelvi ellenőrzés. Belefuthatsz hibás, rosszul megírt könyvekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!