Angolul vagy magyarul kezdjem el olvasni a Trónok harcát?
Figyelt kérdés
Megvan mindkettő nyelven, de angolul a 90%-át értem meg, míg magyarul 100%-ig. Magyarul egy nagy élmény lenne, míg angolul nem annyira nagy élmény így, de fejlődne az angoltudásom. Mit gondoltok? :D
Szerintem elsősorban élvezd, és ne az angoltudásodat fejleszd vele. :-) Olvasd el magyarul először, mivel elég összetett, sok szereplő, sok cselekmény bontakozik ki az ötödik könyv végére.
Ha elolvastad a sorozatot magyarul, utána persze angolul is megteheted.
2014. júl. 30. 20:37
4/8 A kérdező kommentje:
Rendben, így már bevált nekem ez a módszer!:D
2014. júl. 30. 20:37
5/8 anonim válasza:
ha 90% át érteném, biztosan angolul olvasnám... én jobban szeretek újabban angolul olvasni, már még sokkal egyszerűbb szövegekkel megy csak, de valahogy a leírások és minden más, sokkal inkább "megvalósul" a fejemben, mivel a kis agyam rá van kényszerítve, hogy 100% át értelmezze az olvasott szövegnek, míg, ha magyarul olvasok, sok minden felett egyszerűen átsiklok...
2014. júl. 30. 22:26
6/8 anonim válasza:
hát nem egy Ulysses szóval pöröghet englisül
2014. júl. 31. 00:46
7/8 anonim válasza:
A Game Of Thrones angolul elég nagy "befektetés" (mármint időben, és ezt anyanyelviek mondták), hát még ha nem is angol az anyanyelved.
Ennek ellenére én is angolul olvasom, nagy részét értem, néha szótárazgatással megy. Viszont szerintem nem arról van szó, hogy nem élvezhető - számomra így még sokkal jobb is, hiszen imádom az angolt, és érezhetően javul tőle a nyelvtudásom.
Mondjuk hozzátenném, hogy mindent angolul csinálok (angol hang vagy angol hang+angol felirat kombó). A magyar szinkron már szinte bántja a fülem. :)
2014. júl. 31. 01:01
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, úgy terveztem régebben, hogy angolul olvasom, aztán angolul nézem majd meg a sorozatot, magyar felirattal. De szerintem úgy fogom olvasni, hogy 1 fejezet angolul, utána 1 fejezet magyarul. Bár még nem biztos. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!