Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van olyan honlap, ahol könyv...

Van olyan honlap, ahol könyv fanfordítások vannak magyarul?

Figyelt kérdés
És nem csak egy könyv van,hanem több is

2014. júl. 30. 18:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Én ilyennel még nem találkoztam. Egy konkrét könyvet keresel, mert ha igen, abban lehet, hogy tudok segíteni.
2014. júl. 30. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel illegális, ha néha fel is bukkan egy, gyors véget ér. Rengeteg jogi probléma származhat egy jóindulatú rajongói fordításból is, ismeretlen (hovatovább "amatőr"!) külföldi regények fordításához még egyszerűen lehet jogokat szerezni, de erre meg nem igazán van igény, tehát a befektetett munka nem "térülne meg" (nem olvasná senki).
2014. júl. 30. 21:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem óvatosan kell bánni ezekkel a fordításokkal. Jogilag is elég aggályosak, de a másik gond, hogy általában nem is elég jók (legalábbis én nem láttam jót). Más, ha egy profi fordítja, aki után még sokan dologznak a szövegen, mint ha egy bármennyire is lelkes, de amatőr. Rosszabb esetben egy könyvet gyakran többen is fordítanak, amitől könnyen szétesik a szöveg.
2014. júl. 31. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!