Regényíró akarok lenni. De hogyan csináljam?
Előre kijelentem, hogy nem egy kis fellángolásról van szó. Azok, akik felsóhajtottak hogy na megint egy "könyvet akarok írni, hogyan csináljam?" kérdést fognak látni, tévednek, vagyis lényegében az, de mégis teljesen más. Talán. Hm....
Most vagyok 20 éves, és már lassan 10 éve írok a fejemben egy történetet. Igen, elég korán kezdtem, de hát én már csak ilyen elvont gyerek voltam barátok nélkül, adta magát egy új világ teremtése, hogy abba meneküljek, és a többi.. Ez így elsőre elég közhelyesnek hangozhat, hiszen elég sok ember vallja magáról hogy ő márpedig író akar lenni, és hogy neki nagyon jó a fantáziája, és csak úgy fűti őket a küldetéstudat, aztán az első akadálynál feladják, vagy "kinőnek" ebből a maximum 1-2 éve dédelgetett álmukból.
Én nem a pénz miatt csinálnám. Ez annyira van így, hogy utánanéztem, 600-700 ezer forintnál kezdődik egy normálisabb pofás könyvnyomtatás, amit természetesen akár teljesen profit mentesen is bevállalnék.
Ha egy ember 10 éven át dolgozik egy történeten, az mindennek nevezhető, csak kis melónak nem. Talán a "bolondság" vagy a "fanatizmus" az ami ekkor fűt, de az kiben nincs, legalább egy kevés?
És hát, jöjjön a nagy kérdés:
Hogyan érdemes ebbe belevágni?
Persze úgy, hogy csupán egy a célunk: minél több emberhez jusson el a regény. Minél nagyobb sikere lehessen, és minél többen láthassák azt, amit én nap mint nap látok.
Csupán kedélyfűtőnek jegyezném meg: Soha nem olvastam még el egyetlen regényt sem. Még a kötelezőket sem..
De író akarok lenni.
Az egyik tanárom próbálkozott regényírással, és demotiválni próbált. "Ha nincsenek kapcsolatait, nem lesz sikeres, akkor az egész munkád mehet a kukába."
Szépen lassan elérkezünk tehát egy újabb kérdéshez:
Milyen kapcsolatokra van nekem ehhez szükségem?
Tisztában vagyok vele, hogy művem csak egy lesz a sok ezer regény közül, amik naponta kerülnek ki a piacra.
Ezért következő kérdésem, hogy ki mennyire ismeretes ebben a témában? Ahhoz hogy a könyvem kikerülhessen külföldre is, hogy esetleg eljusson a "nagy kutyákhoz" milyen utat kell végigjárnom vele? Lehet nekem erre esélyem ?
Persze nem célom a következő J.K. Rowling, vagy George R.R. Martin lenni.
De ha már náluk tartunk, ők hogy lehettek híresek?
Nekik volt ez a bizonyos "kapcsolat" ahogy olvastam a Googlen, néhány fórumon.
Én mit tehetnék ez ügyben? Hogy az én könyvem is egyszer eljusson egy olyan ember kezébe, hogy akár megfilmesítse, vagy sorozatot csináljon belőle?
Nah, kibújt a szög a zsákból.
Mert ez az én egyetlen álmom. Nagyképűnek hangozhat, egoistának, éppen ezért nem akartam csak így megkérdezni.
De ha megfilmesítenék, úgy tényleg a lehető legtöbb emberhez juthatna el.. és én CSAK erre vágyok.
Persze ezt olvasni elég fura érzéseket kelthet, főleg úgy, hogy nem tudsz semmit erről a történetről.
Csak egy álmodozónak tűnhetek, akit még nem vágott pofán a "nagy betűs élet", ahogy mondani szokás.
Talán az is vagyok.
De én örülnék, ha kapnék válaszokat.
Fejben írni egy történetet 10 éve lehetetlen lenne? :D
Úgy képzeld el, mintha egyszerre két helyen élnél. Ma tudnál mesélni azokról az emberekről, akiket eddig megismertél, nem? :)
El tudnál mesélni olyan történetet amit már egyszer megéltél. Valahogy így működik ez.. :D
Amikor kiírtam ezt a kérdést 20 éves voltam. Ma 26 vagyok. Persze nem kezdtem bele a regény írásába. Viszont a fejemben azóta is írom a történetet, alakítgatom. Ez így már a tizenhatodik év lesz.
Sokat változtam emberileg, és a történet is rengeteget változott. Talán szerencse, hogy nem kezdtem bele régebben.
Elképesztő mértékű fejlődésen ment keresztül ez az egész.
Talán várok még pár évet. Ez lehet majd az életművem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!