Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » GOT:Szerintetek Arya Stark-nak...

GOT:Szerintetek Arya Stark-nak lesz komolyabb befolyása a történet végkimenetelére, vagy Martin már lemondott róla?

Figyelt kérdés

Valahogyan nehezemre esik elképzelni, hogy olyan gyilkos lehet egyszer, mint Jaqen. Meg akkor már nem is gyilkolhatna kénye-kedvére, mert egy csomó munkája lenne.

Meg valahogy úgy érzem, hogy Martin most talonba rakta, aztán kap PowerUp-ot, elfüstöli az összes tudását azután pedig meghal.

Kedvenc karakterem volt eddig :/

2015. okt. 14. 22:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Azt nemigen tudom elképzelni, hogy ténylegesen arctalanná váljon. Gyanítom, hogy legalább egy fontosabb gyilkosságot el fog követni, de én kinézem Martinból, hogy a mű végén valamelyik nagyúr felesége lesz. :)
2015. okt. 15. 09:56
 2/12 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem se lesz az a tipikus arcnélküli istenség szolgálója/bérgyilkosa. Inkább elszökik tőlük és felkeresgeti azokat akik a listáján vannak.

És nekem az az elképzelésem, mivel maga Martin mondta, hogy keserédes végű lesz a sztori. Pontosabban, hogy nyernek az élők de valami olyasmi győzelem lesz ez mint a Gyűrűk ura végén ami van, úgy lesz keserédes mint az. Viszont szerintem pont Arya lesz az, aki a legvégén hal meg, ezáltal keserédessé téve a véget.

Ugyanis, Arya a Sárkányok táncában egyre többet álmodik farkasokkal, Nymeria-val és a falkájával. Erősödik a képessége. Pont mint Jon-nak a vargolása előtt.

És Martin folyton ismételgeti nála ezt a monológot, amit Eddard mondott neki ''A magányos farkas elpusztul, de a falka életben marad.'' És ami biztos, hogy Martin utalásai eddig mindig telibatrafáltak a későbbiekben. Minden visszavezethető korábbra. Csak figyelmesnek kell lenni. Ez a mondat sokszor elhangzik Arya-nál, túl sokszor ahhoz, hogy ne jelentsen semmit se.

Tehát végeredményben Arya lesz az a magányos farkas, majd Nymeria-ba vargolva tovább él a falkájával.

2015. okt. 15. 14:46
 3/12 anonim ***** válasza:

Ez mondhatni szőrszálhasogatás a részemről,de Jaqen nem egy bérgyilkos, hanem egy halott, mivel egy Arcnélküli Ember vette fel egy Jaqen nevű ember arcát és személyazonosságát, amit időközben megváltoztatott másra (a könyvben).

Legtöbben szerintem amellett vannak,hogy az 5 "igazi" főszereplő, azok Jon, Dany, Tyrion, Bran és Arya.

Sok elképzelés/teória van arról,hogy mi lesz Arya sorsa, pl. a 2.válaszoló által említett dolog, tehát hogy a falka életben marad, a magányos elpusztul. Csakhogy minden Stark gyerek egyedül van, nem pedig együtt. Persze lehet mondani,hogy majd megint együtt lesznek, de remélem nem fog megtörténni. Túl happy end lenne és Martin is azt mondta,hogy a vége keserédes lesz.

Egy másik az a gondolat,hogy Arya lesz a valonqar Cersei jóslatából, tehát a fiatalabb testvér, aki megöli őt. De a valonqar egyszer úgy került elő, mint fiútestvér (és én így inkább Jaimere szavazok).

Vagy hogy valaki felbérli az Arcnélkülieket egy westerosi megölésére és Arya kapja meg a feladatot. És sikerrel jár vagy meghal vagy mindkettő.

Én személy szerint annak örülnék legjobban, ha tényleg lenne egy bérgyilkosság Westeroson,amivel őt bízzák meg. Elvégzi, majd "dezertál" az Arcnélküliektől, akik ezután örökké rá fognak vadászni.

2015. okt. 15. 20:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Na, pont bekukkantottam ide lefekvés előtt, válaszolok is rá. :D

Az igaz, hogy az összes Stark egyedül van, de Ned csak Arya-nak mondta ezt, más nem hallotta és csak nála ismétlődik folyamatosan értelemszerűen. Ezért gondolok erre.

2015. okt. 15. 21:05
 5/12 A kérdező kommentje:

2#

A Gyűrűk Ura végében mi a keserédes? A gonosz elpusztul, a jó győz és kb senki nem hal meg, szerintem perfekt Happy And.

2015. okt. 16. 11:50
 6/12 anonim ***** válasza:

*end

De am igen, szerintem is tipikus happy end a Gyűrűk Ura,mivel az egy bizonyos értelemben fekete-fehér. Vannak a jók, akik minden áron győzedelmeskednek és vannak a gonoszak,akiknek pusztulniuk kell. Ezzel szemben Martin világa sokkal reálisabb és számomra sokkalta megnyerőbb.

2015. okt. 16. 15:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Pedig maga Martin mester nyilatkozta ezt a Gyűrűk ura végéről, hogy keserédes. Na m1. Szerintem arra gondolt, hogy ott, azután a háború után valami mindenkiben megváltozott. Sok minden elpusztult és abból az összetört világból kell majd egy újat építeniük a túlélőknek. És azt hozzátette, hogy a Tűz és Jég dala vége is ilyen lesz.

Én pont emiatt a legvégén egy olyan csapatot tudnék elképzelni mint pl. Jon+Dany+Tyrion+Samwell+Varys.

Nálam ők tuti túlélők. Aztán majd kiderül. :D

2015. okt. 16. 17:05
 8/12 anonim ***** válasza:
Belinkelnéd,hogy mikor mondta ezt a Gyűrűk Uráról?
2015. okt. 16. 17:27
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]

''I mean, it’s no secret that Tolkien has been a huge influence on me, and I love the way he ended Lord of the Rings. It ends with victory, but it’s a bittersweet victory.''

''All I can say is that’s the kind of tone I will be aiming for. ''

2015. okt. 16. 18:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy befolyása lesz. Ő teszi meg a legfontosabb dolgot a történetben. :D
2020. okt. 4. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!