Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írók, ti mennyit írtok egy nap?

Írók, ti mennyit írtok egy nap?

Figyelt kérdés

Én minimum 2 A/4-es oldalt írok, ami 1,5-2 óra alatt van meg. Minden nap írok nincs kihagyás.

Nektek milyen a beosztásotok? Vagy nincs beosztásotok, és amikor megjön a kedvetek hozzá, akkor írtok?

2015. aug. 30. 22:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Oldalban mérni nehéz, hiszen az, hogy mennyi szöveg kerül pl. egy A/4-es oldalra, függ a betűmérettől és a margóktól is, ezért inkább karakterben szokás számolni. Én mindennap legalább 1600 karaktert írok, de ha elkap a lendület, vagy közelít a kéziratleadási határidő, akkor jóval többet is. Viszont 5-6 ezer karakternél soha nem írok többet naponta, mert az nálam már a minőség rovására megy. Ezzel lényegesen lassabban dolgozom, mint a legtöbben, de a lassúság előnye, hogy később az átírásnál és a hivatalos szerkesztéskor aránylag kevés a kijavítandó nyelvi hiba.
2015. aug. 31. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Amennyi idő marad 8 óra munka, edzés, főzés, macska mellett :D Szóval nem minden nap. Viszont én nem állok fel félkész fejezet mellől. Az kb 10 oldal, 4-5 óra alatt. Persze csak úgy ülök le írni, hogy már tudom, mi fog történni a fejezetben.
2015. aug. 31. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Sasjnos én mostanában semmenyit, mert a qrva közoktatás elveszi az időmet. :(

Amúgy, amikor még írtam, akkor változó volt, hogy mennyit írok naponta. De körübelül négy-öt oldalt szoktam. Leginkább attól függ, mennyire megy a történet írása.

2015. aug. 31. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Sartre volt, hogy egy éjszaka alatt egyetlen szót írt.

Nemere állítólag több mint 500 kiadott könyvnél tart - bár ezt kétkedve fogadom. 8 Mármint azt, hogy mindet ő írta, és nem vett igénybe "négereket".)

Wodehouse 93 évesen halt meg, és 92 könyvet publikált.

Nem hiszem, hogy a napi karakterszám számítana. Egy író nem csak akkor ír, amikor leüt egy billentyűt.

Szerintem az is az írási folyamat része, amikor pld. vezetés közben agyban dolgozom a történeten, vagy amikor órákat töltök könyvtárban, neten a kutatással. Más egy teljesen kitalált történet írási sebessége, és más egy olyané, ami kutatómunkát igényel.

Az sem mindegy, hogy valaki két újjal pötyög, vagy vakon gépel 50-60 leütés/ perc sebességgel.

2015. aug. 31. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia,hiszitek vagy nem,nekem sokszor van olyan nap amikor 12.000 szónál is többet megírok.Ezek általában 20-23 oldalas napi adagok(A5)
2015. szept. 18. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!