Milyen könyvet ajánlanátok egy 13 éves lánynak?
Kimondottan farkasosat nem tudok, de állatoshoz melegen tudok ajánlani két írót, akinek nagyon jó regényeik vannak.
Az egyik James Herriot a másik Gerald Durrell.
Mindketten a saját életük sztorijait írják le. Szerintem eszméletlenül jól. Van benne rengeteg humor, dráma és állatok tömkelege.
Herriot könyveiben háziállatok, mivel ő állatorvos volt és a praxisában megesett dolgokat írja le. 4 v. 5 regénye jelent meg nálunk.
Durrell pedig zoológus volt, és már gyerekkorától fogva az állatok megszállottja. Az ő történetei egyrészről a családjáról és egzotikus állatokról szólnak. Az első könyvéről már biztos hallottál is - Családom és egyéb állatfajták a címe. Neki nagyon sok könyve megjelent itthon.
Leiner laura könyveit.
Sterling North: Barátom a mosómedvém, Rascal (ez ugyan nem farkasos, hanem mosómedvés, de szerintem aranyos - és a szerzője a saját élményeit írja le benne.)
Jack London: A vadon szava (19. század, szánhúzó kutyás)
Gavriil Trojepolszkij: Feketefülű fehér Bim (kutyás)
Robert Franklin Leslie: A medvék és én
Konrad Lorenz: Salamon király gyűrűje (egy etológus "élménybeszámolói" - kevésbé regényszerű, de szórakoztató)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!