Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlanátok...

Alphabogii kérdése:

Milyen könyvet ajánlanátok egy 13 éves lánynak?

Figyelt kérdés
Leginkább állatokról szóló könyv kéne.(Ha lehet akkor farkasos:D)

2015. aug. 20. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Kimondottan farkasosat nem tudok, de állatoshoz melegen tudok ajánlani két írót, akinek nagyon jó regényeik vannak.

Az egyik James Herriot a másik Gerald Durrell.

Mindketten a saját életük sztorijait írják le. Szerintem eszméletlenül jól. Van benne rengeteg humor, dráma és állatok tömkelege.

Herriot könyveiben háziállatok, mivel ő állatorvos volt és a praxisában megesett dolgokat írja le. 4 v. 5 regénye jelent meg nálunk.

Durrell pedig zoológus volt, és már gyerekkorától fogva az állatok megszállottja. Az ő történetei egyrészről a családjáról és egzotikus állatokról szólnak. Az első könyvéről már biztos hallottál is - Családom és egyéb állatfajták a címe. Neki nagyon sok könyve megjelent itthon.

2015. aug. 20. 19:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:D
2015. aug. 20. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Csak én vagyok olyan fura kölyök hogy 13 évesen éhezők viadalát olvastam? Oké... Megyek elbújni. Ha nem állatos könyvet keresel akkor ajánlom a Percy Jackson sorozatot :)
2015. aug. 20. 22:15
 4/7 claypool válasza:

Leiner laura könyveit.

[link]

2015. aug. 20. 23:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől:D
2015. aug. 21. 09:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Sterling North: Barátom a mosómedvém, Rascal (ez ugyan nem farkasos, hanem mosómedvés, de szerintem aranyos - és a szerzője a saját élményeit írja le benne.)

Jack London: A vadon szava (19. század, szánhúzó kutyás)

Gavriil Trojepolszkij: Feketefülű fehér Bim (kutyás)

Robert Franklin Leslie: A medvék és én

Konrad Lorenz: Salamon király gyűrűje (egy etológus "élménybeszámolói" - kevésbé regényszerű, de szórakoztató)

2015. aug. 22. 15:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.A vadon szava megvan ...nagyon tetszett *-*
2015. aug. 23. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!