Leiner Laura könyvei közül melyiket olvastátok már és melyik tetszett a legjobban?
Az egész Szent Johanna Gimit elolvastam, majd a Bábelt, és az Akkor szakítsunk-ot is.
Az SzJG nagyon tetszett, megvolt a varázsa annak az álomvilágnak, amit az írónő felépített. A karakterek is többnyire eredetiek voltak.
A Bábelnél tűnt fel először, hogy a SzJG-s karakterek visszatértek, csak máshogy hívják őket. De a humor és a pörgősség azért még így is elvitte a hátán a történetet.
Az Akkor szakítsunk viszont már borzalom volt! Nem is tudom, hogy bírtam elolvasni egyáltalán. Idegesítő főszereplő csaj, kiszámítható végkifejlet, nulla csavar vagy konfliktus, sablon karakterek.
Nem is értem ezek után miért vettem a kezembe a Késtél-t, de megtettem. Az első öt oldalig jutottam. Kérdés alert: MIÉRT NEM LEHET NORMÁLIS NEVEKET ADNI A SZEREPLŐKNEK? Mindenkit valamilyen random tárgyról neveztek el, mint például Villanyóra, Síléc, Tolltartó, Számszeríj, Banánpucoló, Uborkareszelő. Esküszöm, inkább hívják a karaktert egyszerűen Sanyikának, de könyörgöm, normális emberi nevek! Nem hallott róla az írónő?
Tehát szépen, folyamatszerűen ábrándultam ki Laurából és a könyveiből. Ha a Bábel után szünetet tartott volna, vagy abbahagyta volna a tiniregények írását, azt mondanám, hogy ez az egész egy sikersztori volt, így viszont csak egy nagyon hosszú út, egyre mélyebbre.
Le leszek pontozva, tudom, de a véleménykifejtésnek mindig megvan a maga ára. Most bevállaltam.
A szent johanna gimi,késtél,hullócsillag
nagyon jó ezeket ajálom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!