Szjg-sek! Ti olvastatok az szjg hatására olyan könyvet, melyet Reni is olvasott a könyvben? Ha igen, melyiket?
Eric Segal: Love Story
Claire Kenneth könyvek
Charlotte Bronte: Jane Eyre
de ezeket nem a SzJG miatt, hanem mert anya ajánlotta
Stephenie Meyer: Twilight sorozat
ezt sem azért, ezt még 12 évesen olvastam0
Szabó Magda: Abigél
ezt pedig már régebb óta akartam
Orwell: Állatfarm
na ez az egy, amit kimondottan azért. Nagyon tetszett, nagyon sokáig gondolkodtam rajta, még néha, ha szóba kerül a kommunizmus, mindig elgondolkodok ezen a könyvön.
Csak nekem tűnik úgy, hogy ennek az egésznek népnevelő hatása van? LL megírt egy könyvet, sorozatot, ami valamilyen egy semleges, szürke egér főhősnővel, akinek minden olvasmánya ugyanannyira tetszik (ilyen nincs, ezt olvasó emberként mondom), és felsorol egy csomó művet, és abban reménykedik, hogy a rajongók majd hátha elolvassák azokat is, és majd lehet az ő érdeme. (Nekem nem tetszett a SzJG).
Amit olvastam belőle, azt mind előtte, és attól függetlenül tettem.
Én amúgy arra lennék kíváncsi, vajon Leiner Laura olvasta-e ezeket a könyveket!
William Golding: A Legyek Ura
Jonathan Swift: Gulliver utazásai
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Washington Irving: Rip van Winkle / Az Álmos-völgy legendája
Gárdonyi Géza: Ida regénye
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Charles Dickens: Karácsonyi ének
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
L. M. Montgomery: Anne új vizekre evez
L. M. Montgomery: Anne férjhez megy
L. M. Montgomery: Anne családja körében
L. M. Montgomery: Anne és a Szivárvány-völgy
L. M. Montgomery: Anne gyermekei a háborúban
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
L. M. Montgomery: Váratlan utazás (Ezt eleve nem értem, miért tette bele, L. M. Montogmery sosem írt ilyen könyvet, ez a sorozatból készült. Ő az Arany Út és a Mesélő Lány című könyveket írta. LL helyében én inkább azokat tettem volna bele.)
Neil Gaiman: Csillagpor
J. R. R. Tolkien: A szilmarilok
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Philip Pullman: Északi fény
Philip Pullman: A titokzatos kés
Philip Pullman: A borostyán látcső
Louisa May Alcott: Kisasszonyok
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Gabriel García Márquez: Száz év magány
és még sok más, de lekésem a buszt, ha tovább irkálok.
"L. M. Montogmery sosem írt ilyen könyvet, ez a sorozatból készült. Ő az Arany Út és a Mesélő Lány című könyveket írta."
Igen, de a neve alatt jelentették meg a sorozat alapján írt könyveket is, én is csak jóval később tudtam meg, hogy nem ő írta (az lett gyanús, hogy az Anne könyvekben van pár jelenet, ami ismétlődik a VU-ban... na azokat ő az Anne-hez írta, csak az Anne-filmekhez nem használták fel, később a VU-hoz meg igen, átírva, hogy Sara legyen benne, és aki a forgatókönyv alapján írta a regényeket, az meg beleírta a könyveibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!