Titeket érdekelne egy ilyen könyv?
Még nem forrt ki igazán a történet, esetleg ha van ötletetek, szívesen hallgatom. :)
Az alapsztori az, hogy van egy testvérpár (egy lány és egy fiú) akiknek kiskorukban eltűnnek a szülei. Mikor felnőnek sem tudnak ebbe beletörődni teljesen, csak próbálnak átlagos életet élni. Ekkor megjelenik az életükbe egy srác, akiről idővel kiderül hogy félig farkas. Ahogy vele megismerkedik a lány, zűrzavar lesz körülötte, és az eddigi hétköznapi élete a feje tetejére áll.
Kirabolják, megfenyegetik, vadásznak rá, és a könyv végén talán utalás lenne arra kik lehetnek felelősek a testvérpár szüleinek eltűnéséért - a farkas srácnak némi köze lenne hozzá, de ez még nem biztos, csak egy halvány ötlet. A lány bátyja is később farkassá fog válni, ezzel fogja megmenteni a húga életét, de még nem tudom pontosan hogyan.
Vannak még ötleteim a részletekre de azokat nem szeretném leírni.
Nem mondtam hogy nem lehetnek az emberek rossz véleménnyel; egész nyugodtan. Eddig is írták hogy nem, nem olvasnák. Rendben, elfogadom. Szóval nem tudom miért kell pattogni, egyáltalán nem vagyok a negatív kritika ellen, különben nem tettem volna fel a kérdést.
Igen, általános nyelvezettel van megfogalmazva, és nem nem telefonról írtam, nem 14 éves vagyok, már ne is haragudj. Egy ilyen kérdést nem fogok úgy leírni, mintha könyvben írnám, mert semmi értelme. Azt te nem látod hogy a könyvet hogy kezdtem el írni, úgyhogy erről kérlek ne mondj véleményt. "Civilben" - ha így tetszik, általánosan fogalmazok, mint bármely másik hétköznapi ember, de mikor történetet írok az teljesen más. Erről nem kértem véleményt, csak a történet alapjáról.
Nekem kicsit egyszálúnak tűnik, és passzív a szereplőd a leírás alapján.
...Ahogy vele megismerkedik a lány, zűrzavar lesz körülötte, és az eddigi hétköznapi élete a feje tetejére áll.
Kirabolják, megfenyegetik, vadásznak rá, és a könyv végén talán utalás lenne arra kik lehetnek felelősek a testvérpár szüleinek eltűnéséért...
Fontos, hogy a lánynak tényleg legyen személyisége, és arról tényleg sok könyv van, hogy viszonylag passzív szereplők az utolsó oldalakon valami aktívabb tevékenységet végeznek, de addig semmit. Valószínűleg ez alapján a leírás alapján nem állnék neki elolvasni, viszont el tudok képzelni olyan történetet mögötte amit érdemes.
Néhány kéretlen jó szívvel adott tanács (ha nem vagy rá kíváncsi akkor a maradékot kell átugrani :D
a farkas helyett - ha nem vérfakas - ahogy korábban írták, lehet, hogy tényleg érdemesebb gepárdokat vagy rókákat - ha nem szabad, hogy fára másszon - esetleg hiúzokat vagy medvéket használni.
2. Legyen benne valami nem romantikus konfliktus. Pl. a kirekesztés szegregáció, mondjuk eleinte a lány utálja a farkast, aztán megkedveli. Vagy a lány elítéli a gyilkolást és a végén is elítéli, a farkas megpróbálja megérteni. Vagy legyen rendesen kidolgozva (nem ömlengősen és depressziósan (vagy ha úgy, akkor külső szemlélőként) a csaj reakciója az otthonának az elhagyására. ...
3. Legyenek a szereplők átlagosak. Ha túl kis problémákon mennek keresztül (pl. Twighlight), akkor a regény nagyon-nagyon unalmas lesz. Szóval ajánlok ténylegesen 1 vagy 2 nagy kihívást, amit te is nagyon nehezen oldanál meg (ha mindig valami kalandregény szerint új de megoldható problémával szembesülnek, akkor az szintén eléggé unalmas, próbáld meg a problémákat parallel felépíteni és legyen egyszerre mindig több gond jelen).
Sok sikert!
Hümm igen, első ránézésre egy helyen kimaradt egy egyes, egy helyen meg nem sikerült bezárni egy zárójelet. Kéne már egy előnézet fül a válaszokhoz.
Jó írást!!!!
Véleményem szerint az emberek azokat a dolgokat szeretik amik ujat tudnak mutatni , es lenyugozik oket . Most gondolj bele hany farkasos sztori van es hany "eltunnek a azulok keressuk meg oket" fele . Szerintem eleg sok , es nagyon idegesito amikor bemesz a konyvtarba , es minden masodik shifi pocrol ezek kevereke , vagy csak ugy egyedul rad kacsint egy farkas konyv . Nezd ezeknek a bovitesere nincs szugseg .
Uj kell , olyan amit ha olvasok megfogalmazodik bennem a kerdes "miert nem nekem jutott elobb eszembe ?" . Ennek van erteleme a tomeggyartasnak nincs .
Most mufajtol elteronek nezd meg leiner laurat . Minden konyve benne van a topba raadasul olyan sztorikat hoz ossze ..en annyit mondok ra :zseni .
De ha mindenkepp lenyekrol akarsz irni ott is van pelda : halal ereklyei sorozat cassandra clartol .vagy vegyuk csak a harry pottert .
Hozz ossze valamit ami utan oda kapjuk a fejunket . Ne felj az ismeretlentol hasznald a fantaziad . Remelem sikerulni fog .
Ha ilyen történetet akarsz írni az oké. De kell majd valami más is bele. Nyugottan hagyd meg ezt az alapnak de kell hozzá még valami ami új pl. egy helyszín, vagy szereplő, történés, amit magadnak mondhatsz hogy ezt igen ezt csak a te könyvedben lehet olvasni.
Sok szerencsét! :)
Ui.: ha nem jut eszedbe semmi olyan amit még nem írtak ne ess kétségbe ne erőltesd jön az majd magától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!