Mit gondoltok? Volna ilyen ember akit érdekelne egy ilyen könyv? Vélemény?
A 2. könyvem megírására készülök. :D
A rövid tartalma: A cselekmény 1990-ben játszódna. Volna 2 gyermek Budapesten akik elhatározzák, hogy megszöknek otthonról, találnak egy plakátot BP utcáin, hogy Szentpétervárra vár egy magyar nagy birtokos tulaj dolgozókat, akár diák munkára is, ha van szülői engedélyük.
A két gyermek hamisítana egy-egy engedélyt és elindulnának Szentpétervárra, biciklivel, de a bicajuk mind kettőjüknek oda lenne így lopniuk kellene egy autót így Szlovákiában a rendőrség körözné őket, aztán útban egy lovarda felé, pedig betörnének és elvinnének 2 lovat amivel folytatják az utukat.
Eközben beszélnének még Mo-n a Nagybirtokos tulajjal is, aki igent mondana arra, hogy alkalmazza őket.
A szülők otthon észreveszik, hogy eltűntek a gyerekek és ezért nyomokat próbálnak a rendőrséggel keresni, meg is találnák a szülők a plakátot amit letéptek a gyerekek, meg egy kis noteszt amibe az egyik gyerek folyamatosan írogatott, hogy készül a barátjával elszökni.
Így a két gyermek családja azonnal elindulnának Szentpétervár felé autóval. A gyerekek megérkeznek a nagybirtok tulaja nagyon rendes és normális, kiderül róla, hogy test edző is, miközben edz megzavarnák a gyerekek és megsérülne edzés közben kórházba kéne szállítani.
Ekkor pont megjelennének a gyerekek szülei akik meglepődve keresik a gyereküket, de sehol nem találják őket. Rájönnek, hogy a birtokon dolgozók nagy része magyar így elmondják nekik, hogy a főnök és a 2 gyerek elmentek a közeli kórházba.
Elszaladnának ők is megtalálják a gyerekeket, és ők pedig elmondják, hogy miért szöktek el. Elmondaná az egyik gyerek azt is, hogy ő már évek óta verseket és történeteket ír a noteszébe amiket már nagyon régen kiszeretne kiadatni, de ezt szülői engedély nélkül nem engedik, az anyja pedig azt mondja neki, hogy irományokból nem lehet megélni, de ez után a kaland után már beleegyezik a gyerek családja, így valóra válik az álma.
Visszamennek Budapestre és a gyerek irományaiból befolyó pénzből egy magántanárt fogadnának fel, mivel az előző iskoláját utálta.
Tudom egy kicsit zagyva, de ez csak a rövid tartalom, könyvbe teljesen más lenne. :D
Nem szeretnélek cseszegetni, de ha ilyen a helyesírásod és a fogalmazói készséged, akkor ne számíts nagy sikerre. Utalnék itt magára a kérdésre, szóismétlésre és alapvető helyesírási hibákra.
Egyébként maga a történet nem lenne rossz, bár engem nem érdekelne, túl nyálas, és a gyerekek (bár a koruk nem derül ki), de irreálisan okosak. Ha olyan 10-12 évesek, ilyen kaland, kockáztatás eszükbe se jutna, az előretervező és szellemi képességük is jóval alacsonyabb lenne.
Ennek ellenére bátorítalak az írásra, finomíts rajta, gyakorolj sokat.
Üdv.: egy író :)
1. Válaszoló. Tudom, telefonról írtam, és gyorsan 2 perc alatt összecsaptam az egészet, természetesen könyvben teljesen másabb lenne, nem írnék bele ennyi szóismétlést, figyelnék a helyesírásra, a fogalmazásra, és egyebekre.
Egyébként az út nem ilyen unalmas lenne, természetesen útközben rengeteg minden történne velük, de nyilván nem fogok minden egyes részletet leírni ide, ez egy nyúlfarknyi tartalom volt.
A gyerekek kora persze nem 10 év lenne, hanem olyan 14-15
Természetesen nem minden embert köt le egy ilyen történet, de ismerek olyat akinek az ilyesfajta könyvek kifejezetten bejönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!