Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek érdemes kidolgozno...

Szerintetek érdemes kidolgoznom ezt a történetet, vagy hagyjam?

Figyelt kérdés

Tehát: lány tisztes szegénységben él családjával egy vidéki kisvárosban. Vannak barátai, jólelkű és szeretett, megbecsült tagja a közösségnek.

Ösztöndíjat nyer egy fővárosi elitgimibe (bevallom a gimnáziumot és a légkört a saját iskolámról mintáztam, de nyugi, nem lesz SzJG (pláne mert nem olvastam :P)), kollégiumba költözik. Sokkal magasabb követelményeknek kell megfelelnie, mint otthon, és a többiek se valami barátságosak vele.

A kollégiumban összebarátkozik egy lánnyal, aki a szárnyai alá veszi, elmondja, hogy hogy viselkedjen a többiekkel, hogy megkedveljék, és állandóan szapulja, ha nem tanul elég jól. A lány a teljes tökéletességet várja el a főszereplőtől, a tökéletes jegyeket, tökéletes tisztaságot (fizikai értelemben), tökéletes testet, és ezért a végletekig hajtja. A főszereplő igazi énjét egyedül két ember ismeri meg: az egyik tanárnő a gimnáziumban és az évfolyamtársa, akivel kialakulóban van köztük valami. A főhős számtalanszor összeveszik a "barátnőjével", aztán mindig visszakuncsorogja magát, mert nélküle nem tud helyt állni ebben a világban. A "barátnő" elmarja mellőle a fiút is, aki tényleg a jelleméért szerette, és telebeszéli a lány fejét, hogy nem elég jó, sosem volt az, és csak akkor tud valamit elérni, ha ő segít neki. A lány egyre jobban hasonlít a "barátnőre", és remekül teljesít, és egyfajta társfüggőség alakul ki, a lány mindenben hallgat a tapasztaltabb és két lábon a földön álló "barátnőre".

Eléri minden célját, és egyik se teszi boldoggá. Ekkor felrója a "barátnőnek", hogy ez miatta van, hamis célokért küzdött ennyit, és mellette kikopott belőle minden, ami a saját személyisége, identitása volt, már csak úgy tud gondolkozni, mint a "barátnő". Nagy vita van köztük, a barátnője a szemére veti, hogy mindent neki köszönhet, se eredményei, se népszerűsége nem lenne, ha nem viselkedne úgy, mint ő. Ezt cáfolandó a lány megkérdezi az első útjába akadó embert (a szobatársukat), hogy ugye ő saját magáért szereti őt, nem azért, mert a "barátnőjével" van, vagy mert úgy viselkedik, mint ő. A szobatársnak fogalma sincs, ki ez a "barátnő". A lánynak ekkor esik le, hogy a barátnője nem létezik, csak a gondolataiban, onnan pedig nem hajlandó kitakarodni. A lányt végül felveszik egyetemre, azt az életet éli, amit szeretett volna, kívülről sikeresnek tűnik, de belül kipusztult belőle minden érzés, teljesen úgy viselkedik, mint a "barátnője", és úgy éli az életét, mint egy robot. (az eléjén 16, a végén 18 éves).

Szerintetek?

2015. jún. 10. 09:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek a fentiekkel. Akkor a giminek is "nemlétezőnek" kellene lennie, hiszen ha a barátnő rögtön az első nap megjelenik, akkor az már korábban is megvolt, nem csak úgy félóra alatt bekattant egy tök normális lány. Vagy ha mégsem akarsz pszichiátriát, akkor ez egy folyamat lenne, az elvárásoktól kattan be, viszont az nem történik meg néhány nap alatt.

Jól utána kell nézned ezeknek a dolgoknak, hogy hiteles legyen. Ne csak valami filmes klisét ültess át.

2015. jún. 12. 13:37
 12/13 Gazell ***** válasza:
Nagyon tetszik! Szerintem a akik ismerik az igazi énjét, próbálják rábeszélni erre, de ő rosszul reagál(a belső csaj bebeszéli neki) és eltaszítja magától a fiút. A tanárnő meg próbálkozzon sokáig, legyen abszolút pozitív a jelleme. De mindet persze csak tanács, így egy évvel később :)
2016. dec. 28. 19:39
 13/13 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy így egy évvel később válaszoltál, mert kaptam róla egy e-mailt és így újra eszembe jutott a sztori :D

Azóta sok dolog történt, például én is elköltöztem otthonról, és le is érettségiztem, egyetemre mentem, így ebben is van tapasztalatom, hogy milyen érzés. Viszont mivel valóban egy lélektani dologra mennék rá, ehhez szerintem még ismereteket kell gyűjtenem. Ezért is kezdtem el egy éve "pihentetni", aztán sok dolgom volt, és elengedtem.

Majd egyszer :)

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2016. dec. 29. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!