Tudnátok 15 éves lánynak könyveket!?
Általában szereti a szerelmes vicces megható történetet ami általában a gimisekröl szól, de a való életröl is.
Elöre is köszy a válaszokat! :)
Hát nézd, ezt 15 éves már nem kisgyerek, igen egyedi érdeklődési köre lehet, gyakorlatilag bármit szerethet olvasni. Még, ha azt kérdezted volna, hogy egy 8-9 évesnek mit lehet venni, arra lehet tippeket mondani, de egy kvázi felnőtt embert ismerni kell ehhez.
Én 11 évesen már a 22-es csapdáját, Száll a kakukk fészkére c. könyvet, meg hasonlókat olvastam. Ezek abszolút felnőtt könyvek. De van olyan ismerősöm, aki mindjárt 50 éves, és a kedvencei a tini-vámpíros könyvek. (Nem gúnyolásból mondom, ezzel sincs semmi baj, a lényeg, hogy olvasson.)
Szóval erre így igen nehéz válaszolni. Ajánlom, menj fel a bookline, az alexandra vagy a libri oldalára, és böngészd végig a kínálatot. Lehet műfajra szűkíteni, tudsz kifejezetten pl. a romantikus regényekre keresni.
Amúgy meg nem "köszy", hanem "köszi"...
hm... na igen... a kedves offolok, de csak, hogy válaszoljak a kérdésedre...
Meg Cabot könyvei nagyon jók, közülük is Neveletlen hercegnő naplója, Hívószám 1-800, Mediátor
Anna Banks Poszeidón
Beavatott trilógia
Éhezők viadala
Shiver-Borzongás trilógia :)
Nézd, nem gonoszságból mondom, de ez elég szűk kör. Próbálj neki valami újat venni, valami olyat, ami persze, romantikus meg vicces, de mondjuk kicsit felülemelkedik a ponyva kategórián.
Értsd: anno én is olvastam SzJG-t (ötödikben), de mielőtt kijött volna a 8. kötet, elkezdtem másokat olvasni. Nem olvastam többet SzJG-t, mert egyszerűen nem hiányoltam. :D Annyi jó könyv van a világon, túlmenve a tinirománcokon! :D
Mondjuk próbálj venni neki krimit, hátha megszereti. A Nikki Heat-könyvek (amiket a Castle c. sorozat alapján írtak) például nagyon viccesek, van bennük romantika, de nyomozás is. Itt egy link róla, ha érdekel: [link]
Sok sikert! :)
15/L
Vannak régi jó regények, amiket majdnem illik is ismerni: Ha nem olvasta volna még:
Dymphina Cusack: Ketten a halál ellen
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Eric Knight: Légy hű magadhoz
Fábián Janka: Emma szerelme
Paszternák: Doktor Zsivágó
Nekem a kedvenc regényem: Dosztojevszij: Fehér éjszakák
Az olvasást egyébként Jack London könyveivel szerettem meg:
Jack London: A vadon szava
Jack London: Az éneklő kutya
Jack London: A beszélő kutya
Jack London: Vaspata
Tolsztoj: Anna Karenina
Rostand: Cyrano de Bergerac
Ifj. Dumas: Kaméliás hölgy (operában: Verdi: Traviata)
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Nekem szívszerelmeim mostanáig :
Peter Freund: Laura és Aventerra titkai
Laura és a Hét Hold Pecsétje
Laura és az Ezüstszfix rejtélye
Laura és a Sárkánykirályok Átka
Laura és a Tűzkígyó gyűrűje
Laura és a Fény labirintusa
ez sajna nem egy ismert sorozat pedig valami zseniális egy pindurkát hasonlít a harry potter-re de igazából teljesen más nem tom hogy nincs belőle még film....
Janne Teller:Semmi(ha bírod az elgondolkodtató dolgokat amik sokszor cseppet sem viccesek)
Horror-Fantasy-kategória
Darren Shan :Rémségek Cirkusza
Ransom Riggs: Vándorsólyom Kisasszony Csodálatos Gyermekei (most készül a filmváltozat Tim Burton rendezésében)
Tiniregény de a fantáziadús fajtából:
Thomas Brezina:Pszt a mi titkunk -sorozat
Kedvenc magyar ifjúsági irodalmárom:
Nógrádi Gábor:A bátyám zseni
Az öcsém zseni (na meg sztem az író is az)
Na ezek a szerelmes vicces real life kategóriások:
Christine Nöstlinger :Gréti története
Jacqueline Wilson:Tracy Baker-sorozat
Folytassa Lottie
Vicces izgalmas krimis:
Anthony Horowitz: A Sólyom gyémántja
Kettes számú közellenség
Homályos nyomok
Rejtő Jenő: Piszkos Fred a kapitány
Őrűlt elborút szájönsz fiksön:)
Galaxis Útikalaúz Stopposoknak(A világ leghosszabb trilógiája 5 részben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!