Nektek tetszene egy ilyen könyv?
"Arról szólna, hogy valaki rájön, hogy hogyan tudja vissza tekerni az időt, azonban ilyenkor mindig két részre szakadna a valóság, és amelyikből visszament, ott komába esne."
Nem irreleváns ez a történet szempontjából? Amikor valaki visszafelé utazik az időben, akkor azt a valóságot, amiből indult lényegében véve megsemmisíti! Épp ezért az, hogy kómába kerül teljesen értelmetlen, mert egyszerre nem létezhet két korban!
"Miután rájön, hogy hogy is kell használni a képességét kiélné magát."
Gondolom nem annak szántad, de ez elég hm pajzánul hangzik. :-DDD
"Ezután rájönne, hogy mennyi valóságban tett rosszat és méghozzá milyeneket, és megpróbálná helyre hozni őket."
Na itt ugrik a majom a vízbe! Egyrészt időutazásnál nincsenek alternatív valóságok, mindig az a valóság, amiben főhősöd van, hogy egy klasszikus idézzek: "Még mindig nem gondolkozol négy dimenzióban!" :-)
Ha pedig csak egy valóság van, akkor csak azt kell rendbe szedni, persze az időutazás önmagában egy belenyúlás a történelembe, tehát az "alapértelmezett beállításokat" soha nem tudná létrehozni. Pusztán azzal, hogy valaki visszafelé utazik az időben már belenyúl a világ rendjébe.
"legvégére még nincs ötletem."
Pedig nem ártana mert az eleje és a közepe is kusza eléggé.
Nem feltétlenül szerencsés hátulról előre megírni egy történetet, de azért segít, ha tudod, hogy honnan hová akarsz eljutni.
Pedig kéne a vége, mert így csak egy érdekes alap, nem igazán sokat tesz hozzá a szokásos időutazás-elméletekhez. A párhuzamos valóságos időutazás ötlete nehezen kezelhető, olyanról még nem hallottam, hogy bármit tesz, az alternatív világban minden esetben kómába esne (olyan van, hogy meghal - de a kóma kicsit "gyerekes"). Plusz az sem mindegy, mennyire képes visszamenni az időben, és miért csak vissza.
Maga az ötlet lehet jó is, egyelőre legfeljebb érdekes.
(Ha alternatív világok időutazása: Asimov: A halhatatlanság halála. Elég komplex rendszert tesz mögé, az is érdekes.)
Nem tudom, milyennek szánod ezt a szereplőt, de pozitív nem lesz, az biztos.
Szerinted mindenki eljutna a bankrabláson át a gyilkosságig és a nemi erőszakig, mert megteheti? Bocs, de nem. Képzeld, ha bármit megtehetnék, nem a bankrablás lenne az első, és szerintem vannak még ilyen emberek a világon.
Ha a te szereplőd ilyeneket csinál, utána már kapálózhat a világba, akkor sem fogja helyrehozni, és pozitívvá válni.
Találd ki az egészet, mielőtt belefogsz, de a helyedben én kerülném ezeket a tetteket, ha nem akarsz belőle negtív figurát csinálni. Ez az időutazós dolog nem éppen újdonság, de kihozhatsz belőle valamit. Eléggé légből kapottnak tűnik egyelőre.
Szerintem jó az ötlet, és nem kell a járt úthoz ragaszkodni az időutazással kapcsolatban. Ha neked más elképzelésed van, akkor menj az után. Csak jól magyarázd el az elméleted, hogy ne lehessen 3 mondatban térdre kényszeríteni.
Nekem az isten-komplexusos negatív hősös ötlet is tetszik, van pár könyv/film amiben vannak hasonló szereplők.
A kómába esésnek nem értem az értelmét, szóval pl a szerettei azt hinnék haldoklik, közben meg más időbe lépett?
És azt is írod, hogy a saját életében tud utazgatni, tehát nem akárhová az időben? Mi lesz a múltbeli énjével? Ketten lesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!