Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Történetet írok! Ez az alaptör...

ChibiAnimeFan14 kérdése:

Történetet írok! Ez az alaptörténet szerintetek milyen lenne? Belekezdjek?

Figyelt kérdés

Az alapsztori:

A történet Michigan-ben játszódna egy kórházban az 1930-as évek táján.Narrátorként mesélném a történetet. Egy lány lenne a főszereplője ( Gwendolyn aki 15 éves ) és súlyos tüdőbetegségben szenved. A lány mindennapjait mutatnám be , a kórházban lévő betegekkel való viszonyát ,azt ,hogy mennyire meg szeretne gyógyulni. Aztán egyik nap hoznának egy új betegek ( Garry-t a 26 éves nyomorékot ) aki munkahelyi baleset miatt tolószékbe kényszerül. Gwen mikor megtudja ,hogy új beteg érkezett a kórházba egyből menne megismerni az idegent. De azzal nem számol ,hogy a férfi mogorva és haragban van az egész világgal amiért ez lett a sorsa ( mármint a tolószék :/ ) A történet ezután rájuk fókuszál arra, hogy együtt állnak neki a gyógyulás rögös útját kitaposni és végighaladni rajta.( ezalatt az idő alatt összebarátkoznak és azon kapják magukat ,hogy gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt ) Ám Gwen állapota súlyosbodik és mikor a férfinek lehetősége lenne megműtetni magát a lányra költi a pénz ( ami neki kellett volna a műtéthez ,de mivel beleszeretett a lányba ezért lemond saját boldogságáról és álmáról azért ,hogy a szeretett lány túlélje ). Miután Gwen-t megműtötték rájön arra hogy Garry volt az aki megmentette az életét. Ezután már nem csak szerelmes és odaadó tekintettel néz a férfire de hálás is neki. És mivel úgy gondolja ,hogy tartozik szerelménk( igaz ,nem mondják ki nyíltan az érzéseiket ,de mindketten tudják,hogy szerelmesek egymásba :) ) ezért minden nap elkéredzkedik az orvosától 2 órára (mert a doktor nem enged neki többet ) és nekiáll dolgozni . Igaz , apró kis munkákat tud csak végezni ,a kora és a betegsége miatt de valamennyi pénzt próbál összekaparni ,hogy aztán kitudja fizetni Garry műtéjét ( de erről a férfi nem tud semmit, hogy a lány miatta tér vissza csapzottan a kórházba minden áldott nap ). Mikor végre megkereste az összeget ( 2 hónap munkájába telt )megkeresi Garry kezelőorvosát aki készen áll megműteni őt . De mikor Garry megtudja honnan is van a pénz először nem akarja elfogadni és kicsit haragszik is Gwen-re de aztán belemegy a dologba . ( Gwen rábeszélte őt ... egy csókkal :) )

Szóval Garry a műtőben , Gwen boldog de a sors ( vagy inkább én ) végetvetek ennek a kis rózsaszín ködnek. A lány megint rosszul lesz és mivel az ápolók ezt későn veszik észre és nem tudnak mit kezdeni a lánnyal ezért meghal. Garry miután megtudja a hírt öngyilkos akar lenni de aztán a szobatársa Mr. Walter lebeszéli róla.

(részlet :)

- Tudom ,hogy szeretted de az ,hogy a saját életedet akarod eldobni őrültség.

-De nem akarok tovább élni úgy,hogy ő nincs itt...nincs velem.

-De itt van és örökre itt is marad.

Mr.Walter a szívére mutatott és lágyan elmosolyodott.

-Garry ő örökre a szívünkben marad. Gondolj vissza rá, a mosolyára ,a kedves szavaira ,a bátorságára ...gondolj vissza rá ,hogy mennyire szeretett téged.

Garry nem mondott semmit csak némán sírt és a könnyekben a Gwendolyn-ról való emlékei csurogtak végig szomorú arcán .

(részlet vége :D )

Igaz Garry túl van a műtéten de még lábadozik ,de Gwen temetésén ott szeretne lenni ezért saját felelőséggel elhagyhatja a kórházat orvosi kísérettel és csakis kizárólag tolószékben. A férfi beegyezik és miután vége van a temetésnek ,már szinte mindenki elment , Garry feláll és első lépéseit szerelme sírjához teszi meg .

elnézést ,hogy ilyen hosszú lett :) véleményt kérek ( hideg meleg egyaránt jöhet ) :) és sajnálom a hibákat ( biztos sok van belőlük :D )

2015. ápr. 2. 00:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Az máris jobb :) Nincs akkora nagy gondolkodásbeli különbség, úgyhogy meg tudod írni, itt csak a lány fiatalsága volt a gond, de így részemről rendben lenne :)
2015. ápr. 7. 11:53
 22/27 anonim ***** válasza:
Hát érdekes...családomban volt, aki SUGÁRKEZELÉST kapott, és kihullott a haja, hányt is rendesen. Tudom mert az orvosával is beszéltem. Szóval tuti, hogy sugarat kapott....
2015. ápr. 7. 16:32
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) és utolsó válaszoló nagyon sajnálom a családtagodat :'(
2015. ápr. 8. 17:30
 24/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Véleményt kértél, és most segíteni szeretnék. A történetet át kellene gonfolnod.Egy könyv potnosan attól lesz hiteles, hogy maga a történet úgy van megírva , hogy olvasó el hiszi mindazt amit olvas. Azt írod, hogy 1930-ban játszódik. Több sebből is vérzik az amit leírtál. Abban a korban teljesen más volt a kórházi ellátás. Ahhot Neked tudnod kell, hogy Amerikában akkor milyen ellátásban részesülhettek az emberek, kik részesölhettek, és hogyan, ha főleg Amerikáról beszélünk. Valamint akkor Európában változások voltak a világháború után mindenhol, ugye utána 1939. szeptember 1.-én kitört a második világháború. Ilyenkor mindennek hatása van mindenre. Valamint a párbeszédről, amit leírtál , arról annyit, hogy nem úgy beszéltek akkor, mint amit leírtál. A kornak megelelően kell ezt leírni, keretet kell adni a párbeszédnek, hogy legyen stílusa annak amit leírtál.

2015. ápr. 26. 14:38
 25/27 A kérdező kommentje:
utolsó, köszönöm szépen :D
2015. ápr. 26. 17:21
 26/27 anonim ***** válasza:
Ami nekem nagyon tetszett, az a korkülönbség. Szerintem az a 11 év egyáltalán nem sok. Lehet, hogy így annak tűnik, de később már fel sem tűnne. Pl egy 20 és egy 36 éves közötti kapcsolatba már senki sem kötne bele... Csak azt mondom, hogy attól még érdekesebb lenne a sztori:)) ami még nagyon tetszik, az hogy nem mostanában játszódik, meg hogy nem happy end... Viszont az "első lépéseit szerelme sírjához teszi meg" részt lehet, hogy kihagynám. Nem sértésből, de az valahogy túl romantikus nekem.. Mondjuk már valószínűleg megvagy vele, szóval kíváncsi vagyok, hogy sikerült?:))
2015. nov. 9. 01:26
 27/27 anonim ***** válasza:
Amúgy ha kész vagy vele, és szeretnéd, nyugodtan átküldheted privátban, szívesen elolvasnám:))) #26 voltam
2015. nov. 9. 01:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!