Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Történetet írok! Ez az alaptör...

ChibiAnimeFan14 kérdése:

Történetet írok! Ez az alaptörténet szerintetek milyen lenne? Belekezdjek?

Figyelt kérdés

Az alapsztori:

A történet Michigan-ben játszódna egy kórházban az 1930-as évek táján.Narrátorként mesélném a történetet. Egy lány lenne a főszereplője ( Gwendolyn aki 15 éves ) és súlyos tüdőbetegségben szenved. A lány mindennapjait mutatnám be , a kórházban lévő betegekkel való viszonyát ,azt ,hogy mennyire meg szeretne gyógyulni. Aztán egyik nap hoznának egy új betegek ( Garry-t a 26 éves nyomorékot ) aki munkahelyi baleset miatt tolószékbe kényszerül. Gwen mikor megtudja ,hogy új beteg érkezett a kórházba egyből menne megismerni az idegent. De azzal nem számol ,hogy a férfi mogorva és haragban van az egész világgal amiért ez lett a sorsa ( mármint a tolószék :/ ) A történet ezután rájuk fókuszál arra, hogy együtt állnak neki a gyógyulás rögös útját kitaposni és végighaladni rajta.( ezalatt az idő alatt összebarátkoznak és azon kapják magukat ,hogy gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt ) Ám Gwen állapota súlyosbodik és mikor a férfinek lehetősége lenne megműtetni magát a lányra költi a pénz ( ami neki kellett volna a műtéthez ,de mivel beleszeretett a lányba ezért lemond saját boldogságáról és álmáról azért ,hogy a szeretett lány túlélje ). Miután Gwen-t megműtötték rájön arra hogy Garry volt az aki megmentette az életét. Ezután már nem csak szerelmes és odaadó tekintettel néz a férfire de hálás is neki. És mivel úgy gondolja ,hogy tartozik szerelménk( igaz ,nem mondják ki nyíltan az érzéseiket ,de mindketten tudják,hogy szerelmesek egymásba :) ) ezért minden nap elkéredzkedik az orvosától 2 órára (mert a doktor nem enged neki többet ) és nekiáll dolgozni . Igaz , apró kis munkákat tud csak végezni ,a kora és a betegsége miatt de valamennyi pénzt próbál összekaparni ,hogy aztán kitudja fizetni Garry műtéjét ( de erről a férfi nem tud semmit, hogy a lány miatta tér vissza csapzottan a kórházba minden áldott nap ). Mikor végre megkereste az összeget ( 2 hónap munkájába telt )megkeresi Garry kezelőorvosát aki készen áll megműteni őt . De mikor Garry megtudja honnan is van a pénz először nem akarja elfogadni és kicsit haragszik is Gwen-re de aztán belemegy a dologba . ( Gwen rábeszélte őt ... egy csókkal :) )

Szóval Garry a műtőben , Gwen boldog de a sors ( vagy inkább én ) végetvetek ennek a kis rózsaszín ködnek. A lány megint rosszul lesz és mivel az ápolók ezt későn veszik észre és nem tudnak mit kezdeni a lánnyal ezért meghal. Garry miután megtudja a hírt öngyilkos akar lenni de aztán a szobatársa Mr. Walter lebeszéli róla.

(részlet :)

- Tudom ,hogy szeretted de az ,hogy a saját életedet akarod eldobni őrültség.

-De nem akarok tovább élni úgy,hogy ő nincs itt...nincs velem.

-De itt van és örökre itt is marad.

Mr.Walter a szívére mutatott és lágyan elmosolyodott.

-Garry ő örökre a szívünkben marad. Gondolj vissza rá, a mosolyára ,a kedves szavaira ,a bátorságára ...gondolj vissza rá ,hogy mennyire szeretett téged.

Garry nem mondott semmit csak némán sírt és a könnyekben a Gwendolyn-ról való emlékei csurogtak végig szomorú arcán .

(részlet vége :D )

Igaz Garry túl van a műtéten de még lábadozik ,de Gwen temetésén ott szeretne lenni ezért saját felelőséggel elhagyhatja a kórházat orvosi kísérettel és csakis kizárólag tolószékben. A férfi beegyezik és miután vége van a temetésnek ,már szinte mindenki elment , Garry feláll és első lépéseit szerelme sírjához teszi meg .

elnézést ,hogy ilyen hosszú lett :) véleményt kérek ( hideg meleg egyaránt jöhet ) :) és sajnálom a hibákat ( biztos sok van belőlük :D )

2015. ápr. 2. 00:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%
Megihletett a Csillagainkban a hiba? Egyébként ha ennyire tudatlan vagy orvosi téren, nem kéne ilyesmiről írnod.
2015. ápr. 2. 15:07
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem ihletett meg semmi ( amúgy azt a filmet még nem is láttam xdd :'D ) egyik este néztem a húgomat és mondtam neki ,hogy "puffancson" azzal a sprével mert befulladt ugye ...na és mondom ez jó ötlet lenne egy storyhoz :)
2015. ápr. 2. 15:31
 13/27 anonim ***** válasza:

Történettől függetlenül, azért óvatosan a "puffantással", a legtöbb hörgőtágítónak elég durva mellékhatásai vannak, és tényleg csak nagyon indokolt esetben ajánlott alkalmazni őket. Ventolint használ amúgy? (abban salbutamol van hatóanyagként, az sajnos csúnyán fölnyomja a vérnyomást meg a szívritmust is, ha érzékeny rá valaki)

Ezzel nem azt mondom, hogy ne használja, csak lehetőleg az legyen az utolsó megoldás.

2015. ápr. 2. 15:45
 14/27 anonim ***** válasza:

Az orvosi háttérnek valóban utána kell nézni. Amúgy a sztori jó, de nem az én világom...:) Én a horrort, vámpírokat, angyalokat, démonokat, boszorkányokat szeretem szerelmi szállal fűszerezve.

Az viszont nagyon jó, hogy nem happy end a vége. Túl szokványos lenne a boldogan éltünk míg meg nem haltunk sztori.

Amúgy én is azt tanácsolnám, hogy, valamilyen daganatos betegsége legyen a lánynak, ha akkoriban kezdték a sugárkezeléseket, akkor le lehet írni a borzasztó mellékhatásokat is, mennyire szenved a lány a hányástól, hogy mennyire megviseli, hogy kihullott a haja stb... ettől sokkal drámaibb lesz.

2015. ápr. 2. 18:56
 15/27 anonim ***** válasza:
hmmm az igen...
2015. ápr. 2. 19:24
 16/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2015. ápr. 2. 22:04
 17/27 anonim ***** válasza:
Sugárkezeléstől nem hullik ki a haja és nem hány. Az a kemoterápia.
2015. ápr. 3. 08:50
 18/27 anonim ***** válasza:
Az életkorokat írd át (lehetőleg a lányt öregítsd) mert egy 15 éves kislány és egy 26 éves férfi kapcsolata beteges gondolat, még ha most nem is úgy véled. Hidd el, hogy az.
2015. ápr. 3. 12:10
 19/27 A kérdező kommentje:

okiiizsoki :D nagyon köszönöm a válaszokat hálás vagyok értük..akkor legyen a lány ...hmm.. 19 ? :) az úgy jó ?

( csak azért adtam neki a 15 évet ugye mert én is annyi vagyok és könnyebb a saját korosztályomról írni :) de akkor egy picit öregebb lesz :) )

2015. ápr. 3. 16:02
 20/27 anonim ***** válasza:
Ha régóta küzd a betegséggel és nem tudta élni az életét úgy, mint egy 19 éves nő, akkor lehetnek "gyerekesebb" vonásai.
2015. ápr. 3. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!