Milyen neveket ajánlanátok?
Történetet írok és a szereplőknek kéne nevet választani.
Anyuka: szőke hajú, alacsony, 42 éves nő. Imádja a gyerekeket, orvosként dolgozik.
A nagyobbik lány: középiskolás, rendészeti szakra jár, hosszú sötétbarna hajú, szemüveges.
A kislány: óvodás, hosszú szőke hajú, alacsonyabb a koránál, nagyon szereti a zenét ezért gitározik.
A kisfiú: barna hajú, kerek arcú, nagyon beteg bármikor meghalhat.
Anyukának az Évi és Hédi, a nagylánynak az Evi, a kisfiúnak a Tomi neven gondolkoztam. A kislánynak nem nagyon jut eszembe név.
:)
Anya: Hédi.
Nagylány: Emília.
Kislány: Gréti.
Kisfiú: jó lesz az a Tomi :)
Anyuka: Hédi
kisfiú: Tomi
Nagyobb lány: Eszti
kislány: Panni
Nekem ezek jutottak eszembe, a Hédi és a Tomi szerintem is maradhat. :) És mi van az apukával?
Anya: Hédi
Nagylány: Évi jó, de akkor Vica, az vagányabb, jobban illik egy rendészetishez :)
Kislány: Emma, Viki, Zsófi, Enikő, Niki, Emília (Mili)
Kifiú: Tomi, Gergő, Domonkos...
Köszönöm :)
A történetet elküldöm majd, akit érdekel, (ha kész lesz :) )
Arról szól hogy az anyuka-egyedül-3 gyerekkel új életet kezd egy másik országba, ezért nincs benne az apuka.
A neveken sokat gondolkoztam:
Anyukának az é-i magánhangzójú nevet szeretném: Esélyesek: Évi, Hédi, Gréti, Dézi
Nagylánynak: e-i magánhangzójú: Esélyesek: Evi, Heni, Nelli, Mesi, Netti, Eszti, Debi, Regi, Reni esetleg Frenci
Kisfiúnak: o-i magánhangzójú: Esélyesek: Tomi, Domi, Zoli, Boti, Boldi
Kislánynak még kérdéses a neve
Én az anyát Tündinek hívnám.
A nagylány Linda
a kislány Szonja
a kisfiú pedig Karcsi
Szerintem előbb azt döntsd el, hogy magyarosabb nevet akarsz, vagy sem. Ilyen szempontból döntőfontosságú az anyuka eredete például, lehet részben más nemzetiségű, ami miatt a lányának is adhat külföldies hangzású nevet.
De azt vedd figyelembe, hogy ezek a magyarosított külföldi nevek egyrészt nem mindig bejegyeztethetőek, másrészt szerintem kifejezetten csúnyák. Legyen valami hitele a történetednek, elvégre. Lehet, én vagyok maradi, de milyen név az már, hogy Frenci? Dézi az legfeljebb Daisy, nem magyaros, nem is tudom, hogy elfogadott forma-e. Helli és Meli is kiesik. Szávi szintén.
Van egy Hédi nevű ismerősöm, aki orvos, bár nem szőke. A Hédit én is el tudom képzelni az anyukának, de ezzel csak az Évi szállhat szembe. A Grétit csak idősebb asszonynak tudom elképzelni, még ha becenév is.
A nagylány lehet Linda, Evelin (bár nekem ez sem túl magyaros, túl modern és rossz tapasztalatom van az Evelinekkel), Eszter, Regina, Emília, csakhogy az előttem említettekből szemelgessek.
A kisfiút szerintem hagyd meg Tominak. Boldi semmiképp (Boldizsár akar lenni?), Boti (Botond?) sem túl megnyerő, ráadásul elég idétlenül hangzik.
A kislány Emma, Cecília, Zsófia, Nikolett, Krisztina.
Egyébként, nem sértésből, de muszáj mindenkinek i-re végződő becézést kapnia? Ez egy idő után agyvérzést okoz az olvasónak.
A történet alapkoncepciójához inkább nem szólnék hozzá. Nagyon át kell gondolnod, hogy a valóságban kivitelezhető-e ez így. Háromgyerekes özvegy anyuka, akik közül az egyik komoly beteg, nem fog nekivágni a világnak csak úgy, az ismeretlenbe. Javaslom, hogy előbb gyűjts tapasztalatot olyanoktól, akik valóban kiköltöztek, a részletesség miatt. Valamint, hogy konkrétabb elképzelésed legyen arról, miféle problémákat is gördítene ez elméletben a család elé.
Köszönöm :) Most próbálok választani a nevek közül. Ilyesmi lesz a történet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__6726437-t..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!