Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen neveket ajánlanátok?

Milyen neveket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Történetet írok és a szereplőknek kéne nevet választani.

Anyuka: szőke hajú, alacsony, 42 éves nő. Imádja a gyerekeket, orvosként dolgozik.

A nagyobbik lány: középiskolás, rendészeti szakra jár, hosszú sötétbarna hajú, szemüveges.

A kislány: óvodás, hosszú szőke hajú, alacsonyabb a koránál, nagyon szereti a zenét ezért gitározik.

A kisfiú: barna hajú, kerek arcú, nagyon beteg bármikor meghalhat.

Anyukának az Évi és Hédi, a nagylánynak az Evi, a kisfiúnak a Tomi neven gondolkoztam. A kislánynak nem nagyon jut eszembe név.

:)

2015. márc. 30. 18:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
(megj.: óvódás nem nagyon tud gitározni, mert nincs olyan kicsi hangszer - azt 8-9 évesen tudják elkezdeni a zeneiskolában tanulni.. énekeljen az a kicsi - neve? Juli? Emmilia Emi? )
2015. márc. 30. 18:37
 2/20 anonim válasza:
Rachel,Elisabeth.
2015. márc. 30. 18:42
 3/20 anonim ***** válasza:
Zora szerintem illik, egy ismerősöm kislányára emlékeztet :)
2015. márc. 30. 18:44
 4/20 anonim válasza:
Aranka
 5/20 anonim ***** válasza:

Legyen olyan egyszerű, mint a többi. Ne Elizabet.

Andi, Barbi, Dorka, Dorina, Csilla.

6/20 anonim ***** válasza:

Anyukának az Évi nevet tudom jobban elképzelni, kisfiúnak a Tomi tökéletes :)

A nagyobbik lánynak megjegyzésnek írnám, hogy rendészeti szak csak érettségi elvégzése után van. Szóval vagy rendészeti szakra járjon de már érettségi után, vagy legyen középiskolás és készüljön rendőrnek. Neki is rövid nevet tudnék elképzelni, valami vagányat, mondjuk Zoét vagy Nórát, esetleg Tara is jó lenne.

A kislánynál szintén észrevétel, ha óvodás, akkor még nem gitározhat, mert nincs olyan pici gitár, amit egy óvodás elbír, ezért őt is vagy öregíted 8 éves korig, vagy ne zenéljen, így nem lesz reális a sztori. Neki valami csilingelő nevet tudnék elképzelni, például Lili, Bella, Lilla, Lelle, Luna, Mona...

Az a fontos, hogy a karakterek tulajdonságait jól gondold át, mert számos buktató van benne, gondolok itt a korokra-képességekre.

Még egy másik észrevétel: Ha egy karakternek már magyar nevet adsz (pl. Tomi), akkor a többinek véletlenül se adj külföldi nevet (itt volt válaszoló aki írta a Rachel-t vagy Elizabeth-et... akkor azt is magyarosítsd Ráhelre vagy Erzsébetre), mert az nagyon kitűnik. :)

2015. márc. 30. 18:50
 7/20 anonim válasza:

Anna

Timi

Laura

Gergő

2015. márc. 30. 18:50
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

A gitározás onnan jött hogy én is járok gitározni és vannak 5-6 évesek akik nagyon szépen zenélnek :)

A rendészeti szak a városi gimiben van, de most utánanéztem, pontosabban rendészeti fakultációval működő osztály :)

2015. márc. 30. 18:56
 9/20 anonim ***** válasza:
6-os VAN rendészeti szak érettségi előtt is! Öcsém is oda járt, és én is majdnem!
2015. márc. 30. 19:12
 10/20 anonim válasza:
Engem erdekelne a tortenet is,majd szolj ha elkeszult. Amugy szerintem az anya legyen Hédi a neve, az olyan kedves hangzasu, obban illik egy gyerekkedvelo, doktornohoz, mint az Évi. A nagy lanynak szerintem is a Zoé lenne a megfelelo, a kisebbik lanynak a Maya, Lili,Lola, a kisfiunak pedig lehetne Peti, Andor, Dominik(Domi)
2015. márc. 30. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!