Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a blogomról?

Mi a véleményetek a blogomról?

Figyelt kérdés

Mit csináljak/írjak át rajta, hogy jobb legyen. Mi az ami felesleges sallang benne és mit lenne érdemesebb kihangsúlyozni. Mit csináljak vele, hogy ne legyen annyira átlagos?

link: [link]

2015. márc. 4. 15:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Az írás is átlagos, ha nem átlagon aluli, mint például a helyesírásod, ezt nem fogod tudni sehogy javítgatni, hogy "ne legyen átlagos".

Mi a felesleges sallang benne? Az egész, cakkumpakk áthúznám az egészet, és újraírnám, ha az enyém lenne. Az elgondolás pedig már százszor meg volt írva százféle helyen.

2015. márc. 4. 15:46
 2/12 A kérdező kommentje:
A helyesírásomat a gép javítja...És nem azt kérdeztem, hogy írjak-e új blogot, vagy se. Hanem, hogy mit írjak át rajta.
2015. márc. 4. 16:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Az egész történetet jó lenne újraírni az elejétől, és más stílusban megközelíteni az elképzelésedet.

Így értettem, elnézést, ha nem volt világos.

2015. márc. 4. 16:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy akármilyen amatőr írótól is elvárás, hogy ne annyi fogalma legyen a helyesírásról, hogy "a gép majd úgyis kijavítja". Az elírási hibákat kijavítja, de a nyelvtani hibákat, ami szintén a helyesírás része, nem fogja. Körülbelül annyit ér, amennyit az mutat, hogy egyébként helyes kifejezéseket is értelmetlennek vél olykor. Nem a gép írja a történetet, hanem Te, ehhez tartsd magad.

Az #1-essel nem teljesen értek egyet. Az írási stílus valóban elég tucat, már bocsánat. A megközelítés és az írás nemcsak a karakter éretlen, koron aluli viselkedését sejteti, hanem az író milyen létét. De ezen lehet javítani, főleg, hogy az egészből arra következtetnék, hogy nem vagy 14-15 évesnél több. Ezek a hibák, többé-kevésbé, mind megbocsáthatóak. A helyesíráson, és a hozzáállásodon viszont javíts.

A történet szintén tele van közhelyekkel, a megközelítés sem a legjobb. Ezt az egészet akár megpróbálhatnád átdolgozni, más szempontból, E/3 elbeszélői szemszögből. Merthogy E/1-ben mindenki írónak hiszi magát, holott az írás nem ad többet át a fájó átlagosságnál, az éretlen gondolkodásmódnál.

A szöveg tagoltsága, a megformáltsága, a helyesírás, az elsődleges szempontok közé tartozik, amikor írásról van szó. Egy összecsapott, olvashatatlan, végtelen bekezdésekből - vagy akár bekezdésekre nem is tagolt - álló történet elveszi az olvasó kedvét attól, hogy egyáltalán próbálkozzon. A tartalom másodlagos.

A blog megszerkesztettsége tucat, a betűtípust egy idő után fejfájdító olvasni. Bekezdések alig vannak benne, sorköz szintén nulla, emiatt összefolyik az egész. Ez nagyon idegesítő. Ez nem történet, ez egy naplóbejegyzés. Annak sem túl figyelemfelkeltő formája.

2015. márc. 4. 16:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Négyes szépen megfogalmazta, amire célozgattam itt sokkalta tömörebben, köszönöm. Miheztartás végett még egyszer hozzáteszem, hogy írd újra.
2015. márc. 4. 16:58
 6/12 A kérdező kommentje:
Jó újra írom, és adnátok tanácsokat miket vegyek figyelembe? Vagy mi az amin legfőképp változtassak?
2015. márc. 4. 17:37
 7/12 anonim ***** válasza:

A betűtípust változtasd meg, mert egyből kiszúrta a szemem, hogy az "ő" betűt nem tudja kiírni.

A bemutatkozásban ne általánosíts! Nem csak kétféle lány létezik. Plusz én rólad akartam megtudni dolgokat, nem arról, hogy szerinted ilyen csoportokra lehet bontani a társadalmat.

Igazából a többihez nem mondok véleményt. Tele van hibákkal. Zavar a "pff" és a hosszabbított verziója. A történet nem valóságos. Tördelési hibákkal van tele.

Azt ajánlom neked, hogy amikor leírod, nézd át még egyszer. Ellenőrizd, hogy nincsenek kihagyott betűk, felesleges szóközök, a mondat közepén egy köznévnek nagybetű (!). A mondatokra figyelj! Hiányzó vesszők, összekuszálódó szavak. Ha nem vagy biztos valamiben, üsd fel a Magyar Helyesírási Kéziszótárat és bogarászd ki. Semmit se hagyj lektorálatlanul!

Szerintem is írd újra, az első bejegyzéstől az utolsóig.

Direkt nem említettem a történetet. Igazából sablon, de a magad örömére írj HELYESEN. Bármit írhatsz, de akkor az legyen "szép". Remélem segítettem.

2015. márc. 4. 19:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet engem pontozni, de a véleményem attól még nem fog változni. Én neki akarok segíteni.

A betűtípusváltást én is ajánlom, talán a háttér lehetne egy árnyalatnyival sötétebb, illetve tényleg jó lenne a szöveget tördelni, mert összefolyik, és kínszenvedés olvasni. Figyelj oda arra is, hogy ne legyenek szóismétlések, a mondatok ne legyenek túl hosszúak (például ne legyenek háromsorosak vagy hosszabbak), nyelvhelyességi hibákat (tartama-tartalma, helység-helyiség, "de viszont" használata) kerüld.

A fogalmazásra lehetne picivel több időt szentelni, legyen a szóhasználatod választékos, a mondanivalója legyen értelmes és állja meg a helyét (általánosítást nem veszünk jó néven).

A sallanghoz meg annyit, hogy a kevesebb sokszor több, ne legyen túl sok rizsa, mert untatni fogja az olvasót, próbáld meg folyamatosan fenntartani az érdeklődését.

Üdv.

2015. márc. 4. 20:56
 9/12 anonim ***** válasza:
beleolvastam rém gyenge
2015. márc. 4. 22:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Jó, köszi, de lehet , hogy akkor kezdek egy másikat, mert most van egy másik történetem is és akkor azt megírom rendesen, mert ez már egy régebbi blogom, csak most megont eszembe jutott és úgy gondoltam megpróbálom felújítani, de lehet, hogy akkor hagyom az egészet a francba...
2015. márc. 4. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!