Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen ez a regényrészlet?

Milyen ez a regényrészlet?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok róla? Szerintetek folytassam a történetet? 13/F

Nagy reményekkel érkeztek, azokon a nagy űrhajóikon. Azt hitték valamiféle Paradicsomot találnak itt. De nem szidom őket, hisz az őseim. Viszont sajnos ez a hely csak egy porfészek. Nincs itt más csak por, kövek, homok, nem túl barátságos állatvilág, és most már még kevésbé barátságos helyiek. Illetve némi sugárzás, és egypár fura dolog. Ja, elfelejtettem, van itt néhány értékes ásvány, de már rég kibányászták az összeset, és továbbmentek. Mi viszont itt maradtunk… hogy miért?

Jó, jó egyrészt ide kötött a munkánk. Vannak köztünk zsoldosok, katonák, tolvajok, bányászok, tudósok, és csavargók. Igen, ők vannak a legtöbben.

Másodsorban itt hagytak minket, azok a szemétládák.

De ami fontosabb, a Kincs… vagy úgy nevezed, ahogy akarod, van neki egy pár neve.

Mikor megérkeztek az első emberek, egyiküknek volt egy látomása. Felbecsülhetetlen kincseket látott. Ásványokat, tudást, technológiát. Mindezt egy helyen elrejtve. Azt beszélik kéken világított a szeme, és megváltozott a hangja, miközben beszélt, bár ez szerintem csak kitaláció, hogy prózaibbnak tűnjön a történet. Később találtak egy fémből készült Gömböt is, ami az okostojások szerint azt jelentette, hogy régen létezett itt civilizáció.

Sokan mendemondának tartják, de akik hittek benne, itt maradtak, és kutatni kezdtek a Kincs után. Most azt kérdezed, miért nem kutatták át a bolygót seperc alatt pár űrhajóval? Az űrhajók elmentek, és a távozók elvittek magukkal szinte minden fejlett technológiát. Csak egy csomó fegyvert meg néhány szerszámot hagytak itt. Ja és rengeteg hulladékot. Rengeteget. Szemétből épült autóval, amit szemétből és darált kvargtigrisből készült üzemanyag hajt, nehéz körbejárni egy egész bolygót.

Szóval kutatni kezdtünk a Kincs után.

Mindez elég régen volt… Hogy mennyire? A nagyapámnak még mesélt a nagyapja a távozó űrhajókról, ő ugyanis még látta őket.

Tehát belőlünk lettek ennek az istenverte helynek a lakói, amit mi általában csak Porfészekként emlegetünk, de az űrhajósok Taliosnak hívták.

Sokan kezdték kutatni a Kincset, mindenféle alakok. Voltak akik egyedül, de sokan összeálltak. Egységben az erő, tudod. Úgy nevezték magukat: Kincsvadászok. Az apám és az ő apja is az volt, így hát én is az lettem. Bár vajmi kevés esély van a sikerre, itt a Porfészeken keveseknek van jobb dolguk, mint ilyen álmokat kergetni. Inkább, mint hogy munka nélkül vedeljek egy kocsmában. Jó, néha azt is szoktam, de általában a Kincset keresem.

2015. jan. 23. 18:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

"van itt néhány értékes ásvány, de már rég kibányászták az összeset"

Akkor van vagy nincs?

De nem akarok kötözködni, nagyságrendekkel jobb, mint amit itt látni szoktunk. A nyelvezeten, szóhasználaton erősen érződik a fiatal korod, de mindenkinek el kell kezdeni valahol.

Ritkán írok ilyet, de folytasd, csak így tovább!

2015. jan. 23. 18:54
 2/14 A kérdező kommentje:

Kicsit elrontottam, múlt időben kellett volna írnom, hogy "volt itt néhány értékes ásvány".

Amúgy a szóhasználatot megpróbáltam kicsit lazára, vagy ahogy szokták mondani "badass"-ra venni, szerintem jól állna a regénynek.

Köszönöm a tanácsokat, akkor szerintem folytatom is :)

2015. jan. 23. 18:57
 3/14 A kérdező kommentje:
Ja és mivel ezt a részt E/1-ben meséli egy szereplő, aki nem éppen atomfizikus, nyilván nem fog drámába illő monológot előadni :D
2015. jan. 23. 18:58
 4/14 anonim ***** válasza:

Ahhoz pedig túl szofisztikált. Egyáltalán nem emlékeztet valami lepukkant csövesre a stílusa, inkább gondolnék a szóhasználat akapján egy művelt, de kiábrándult, kiégett emberre.

Többek között ezért is van még hova fejlődnöd - de kezdetnek több, mint jó. Szerintem. De azért várd meg mások véleményét is, és főleg: ne bízd el magad.

2015. jan. 23. 19:02
 5/14 A kérdező kommentje:

Rendben, kösz a tanácsokat.

Még nem gondoltam ki pontosan, szóval simán lehet valami lezüllött tudós is :)

Akkor folytatom is.

2015. jan. 23. 19:10
 6/14 A kérdező kommentje:

Ja, lenne egy kérdésem, ha nem baj :)

Szerinted, ha a történet két szálon futna két karakterrel, és E/1-ben lenne írva, akkor mi legyen a összetalálkoznak, azaz a két szál egyesül? Váltogassak kettőjük közt időnként, vagy váltsak át E/3-ba?

2015. jan. 23. 19:22
 7/14 A kérdező kommentje:
Bár egyelőre gondolkozok, hogy e/3 vagy e/1 legyen...
2015. jan. 23. 19:31
 8/14 anonim válasza:

Őszinte leszek gyűlölöm a sci-fi regényeket de ez fel kell tette az érdeklődésemet egyedi a story (szerintem) az E/1. 2 emberkénél nem tudom talán úgy oldhatnád meg hogy fejezetenként váltogatod a 2 szereplőt.Vagy ez akinek a nevében írtad egy naplóba írja ezeket és megtalálja egyszer csak a másik főszereplő naplóját és amit talál benne azt át másolja az övébe vagy ilyesmi :S Mind1 te döntesz csak én ezt tudtam ki találni :D

Am 13/f vagyok én is én fantasy regényt írok ha szeretnéd írhatsz privátban beszélni ilyenekről :)

2015. jan. 23. 19:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, inkább E/3-ba kezdem el szerintem, és csak ez a bevezetőszerű rész marad E/1.
2015. jan. 23. 19:42
 10/14 A kérdező kommentje:
Ja, ha akarod elküldheted, és beszélhetünk róla :D
2015. jan. 23. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!