Milyen ez a regényrészlet?
Úgy kb a közepéből való. Ha ezt látnátok egy könyv hátulján, mit szólnátok hozzá? És szerintetek milyen a fogalmazásom? Minden értelmes válaszért hálás vagyok! :)
Lihegek. Érzem, ahogy a veríték végigcsorog a hátamon. A levegő szokatlanul forrónak tűnik, és mikor kezemmel a homlokomhoz nyúlok, érzem, hogy egész lényem átforrósodott a rohanástól. Mint egy őrült, úgy robbanok be a konyhába.
- Meg tudom magyarázni! – tör ki belőlem a sikoltás, miközben levegő után kapkodok. A könnyeimtől szinte nem is látom a rám meredő, hitetlenkedő arcokat. – Meg tudom magyarázni – ismétlem nyöszörögve. Alig állok a lábaimon, érzem ahogy megremegnek alattam, de nem akarok összeesni. Görcsösen markolom az asztal szélét és közben üvöltök.
- Meg tudom magyarázni!
Nem. Látom az arcukon, hogy már döntöttek. Nem fognak meghallgatni, mondjak én bármit is, mesét vagy a színtiszta igazságot. Mind szigorúan, átható tekintettel néznek rám, szinte felperzselődök a fekete szemek kereszttüzében. A pánik egyenként uralkodik el a testrészeim fölött. Először a lábaim adják meg magukat, én pedig hangtalanul összeesem. Ezután a kezeim kezdenek el remegni, majd az agyamig is eljut a rettegés. A félelem teljesen elborít. Még soha, még odabent sem éreztem ekkora pánikot. Ott bíztam a szerencsében és Thoth ígéretében, de most esélyem sincs. Azok fognak dönteni a sorsom felől, akik a legjobban gyűlölnek.
Még egy pillantást vetek Jusufra, ám az ő kérlelhetetlen tekintete elszakít bennem valamit.
Ígéretes, bár ez a veríték végigcsorgása kép elég közhelyes, valami extrémebbel feldobhatnád az elejét.
Ha lesz folytatás dobj egy levelet, elolvasnám szívesen.
Mivel a veríték szokott csorogni az én hátamon is, bele tudom élni magam a helyzetedbe, ergo szerintem ez rendben van. E/1-ben írsz, mesélsz , tökéletesen megfelel.
A fogalmazásod szerintem majdhogynem profi. :) A majdhogynem nélkül. ÉN így fél tízkor, frissen ébredve (khm) első olvasatra nem találtam benne hibát, ami persze a kiemelt körülmény miatt nem jelenti azt, hogy nincs. :)
De ha még van is, a stílusod gördülékeny, "olvasmányos", már amennyire egy ilyen kurta részletből ez megítélhető :)
Egyébként szerintem kedvcsinálónak megteszi, de önmagában nekem kevés lenne ahhoz, hogy belekezdjek az elolvasásába.
Dehát miféle könyvet árulnak csak egy részlettel a "hátulján"? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!