Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen ez a regényrészlet?...

Milyen ez a regényrészlet? Kritikákat is kérnék, hogy hol nem jó.

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést már egyszer feltettem, de kritikákat nagyon nem kaptam, mivel csak annyit kérdeztem "Kinek tetszene egy ilyen regény?".

Ebből következően most leírom újból, szeretnék kritikákat kapni rá, előre is köszönöm:

2032-ben járunk.

Sára egy tizenhat éves lány. Persze rögtön azt gondolhatjuk róla, hogy jó tanuló, mindene meg van, és hogy ő a megtestesült kedvesség. De ez egyáltalán nem igaz. Ez az antiszociális énje főként akkor mutatkozik majd meg, amikor nővére (akit már kilenc éve nem látott) ellátogat hozzá, hogy kibéküljenek az évekkel ezelőtti vitájuk után, ám Sára nem képes kibékülni nővérével, Alízzal, mivel miatta lett az, aki. Miután főhősnőnk sikeresen elüldözte idegileg labilis nővérét, csak akkor kezdődnek a gondok: következő nap szörnyű rémálma lesz, amiben egy szőke hajú lány azt kéri tőle, hogy semmiképp se menjen ki a házból. Ám Sára álmát elfelejtve (illetve egy lány sírását hallván) kirohan, hogy megnézze, ki sírdogál hajnali ötkor a háza előtt. Megy vele gyerekkori barátja, a tizenkilenc éves Asen (Sárának el kellett mennie otthonról bizonyos okok miatt, ebből következően két gyerekkori barátjával (Asennel és Rumennel) élt idáig ebben az öreg házban, melyre egy évnyi vándorlás után találtak rá), aki szerint ez a hang egyik ősellenségükre, Norára utal (akibe Asen szerelmes). De csak ekkor veszik észre, hogy Rumen egyszerűen eltűnt. Norával is ugyanez a helyzet. Eltűnt a bátyja (Lyov), a nővére (Dariya), és az egyik szolgálójuk is (Aras). Sára a körülményeket végiggondolva, kiégett aggyal járkál körbe-körbe, és gondolkozik, hogy vajon mi lehet ezeknek az eltűnéseknek az oka. Nora családja (az ősellenségük, ugyebár) nem lehetett, mivel náluk is eltűntek... Ám miközben ezen gondolkozik, ő is nyom nélkül eltűnt... de vajon hová? Amint Asen és Nora ezt a tényt észrevették, ők sem maradtak sokáig a számukra otthonos, Föld nevű bolygón, ők is eltűnnek. Egy másik, veszélyekkel teli világba csöppentek, mely tele van az ember által megalkotott összes szellemmel, szörnnyel és millió, meg millió kérdéssel. A legfontosabb ezek közül mégiscsak az: Hogy kerülnek ide?

(Egy kicsi spojler így a végére: Ezt az egész világot Sára elkeseredett nővére, Alíz alkotta meg vad, szabad fantáziája révén, illetve egy aniom segítségével, aki mindezeket leírja, és meg is valósítja. Csak egy probléma van: Ez a valóéletre is kihat.)

Aniom: Különös, nem e világi lények. Egy másik síkban élnek az asztrálban egy olyan világban, ahol csak négy szín van: Fekete, fehér, sötétkék és vörös. Némelyik varázslatokra is képes, ezért keverik össze őket a boszorkányokkal. Ha pedig valaki felidegesíti őket, megjelennek az arcukon a Fekete lángrózsák, és akár képesek felgyújtani az adott személyt, akivel haragban van.

Ja, és még így utoljára egy megjegyzést: Sokan hallottak már a rejtélyes eltűnésekről, amit a legtöbb épeszű ember az UFO-kra fog, meg stb. Ez a regény ezeknek az eltűnéseknek lenne a magyarázata némi fantasy elemmel megspékelve. :)

2013. dec. 27. 21:12
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, nem regényrészlet, hanem bevezető* :)
2013. dec. 27. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
maga az alapsztori tetszik,csak beleolvastam,így nem nagyon találtam benne hibát,de a szóismétlésekre majd figyelj,és minél pontosabban leírsz egy szereplőt,helyszínt,helyzetet,az olvasó annál könnyebben el tudja képzelni és annál jobban bele tudja élni magát a történetbe!
2013. dec. 28. 11:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hmmm ... mível úgy láttam két szereplőre van helyezve a hangsúly azokat NAGYON DOLGOZD MAJD KI! És érdekes kérdés de engem jobban érdekelne hogy Miért? :P Mese-scifi keverékének tűnik ami olyan király amilyenek hangzik. De a kidolgozás fontos én se azért olvastam el a Harry Pottert mert varázslóiskola - hanem az egézsz olyan összetett olyan élő és mozgó és egyben olyan szórakoztató volt hogy senkiben se volt kérdés: valóban létezik. Tolkien is úgy írta a Hobbitot és utánna a Gyűrűk Urát hogy igazából csak a lányának írta mesének.
2013. dec. 29. 18:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én ötletem az, hogy mindig helyez el nyomokat ... mindig érezze úgy az olvasó hogy ezek okkal történek és nem csak úgy és ezekkel tarts fenn az érdeklődést - Hogy amikor majd visszanézik láthassák: Ja tényleg! Miért nem jöttem rá ... de ez csak egy ötlet - és szerintem valamilyen szinten ismerjük meg a szereplőket mielőtt eltűnnek és hogy aggódhassunk értük. ... És mi ebben a házban olyan érdekes? (sok évnyi vándorlás után rátaláltak)
2013. dec. 29. 18:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Nos, főszereplőnk, Sára (és nyilván a ház többi lakója is) éjjel néha hallotta a ház sóhajtozását, illetve a padlódeszkák recsegését. Nem mellesleg Sára hálószobájában van egy furcsa kép egy emberről, mellette egy nő, akinek teljesen el van mázolva az arca. Ők nem tudnak erről sok mindent, de egyben biztosak: Az, aki itt élt, egyáltalán nem bánja, hogy odamentek, sőt, inkább örült, hogy hosszú-hosszú évek után akadtak olyan gyerekek, akik nemhogy ellátogattak ebbe a házba, hanem még itt is maradtak. A háznak is nagyon fontos szerepe lesz, mivel a "másik világ" olyan, mint az általunk ismert, csak egy "kicsit" alternatívabb. :)
2013. dec. 29. 19:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Ó, és mellesleg: igen, dolgozom azon, hogy mindenre legyen logikus magyarázat, mert tapasztalatból tudom, milyen kellemetlen, ha üres nyomokat, kérdéseket hagy maga után egy regény, film, vagy bármi.
2013. dec. 29. 19:44
 7/11 lucia99 ***** válasza:
100%
szerintem meg egész jó
2014. jan. 15. 19:12
 8/11 Lenore Pein AsamiYuu válasza:

Szia.:)

Nekem tetszik a bevezető, bár, a szereplőket egy kicsit, és a helyszín kinézetét egy kicsit bővebben leírhatnád, hogy az aki olvassa, virtuálisan láthassa maga előtt. Mert a szereplők kinézetét nem ismerjük, így ez m.r magában ronthat. Illetve az is, hogy az okok, a miértek. Azok is jól jöhetnek.:)

Ha folytatod, majd akkor ha akarod elküldheted:D Szívesen elolvasom, mert érdekesnek bizonyul így a bevezető alapján.:)

2014. jan. 25. 07:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem az szúrt szemet, hogy ha angol neveik vannak a szereplőknek, akkor miért Sára és miért Alíz?

Meg az szerintem nem illik az elejére hogy "persze rögtön azt gondolhatjuk..." stbstb mert ma miért gondolhatnánk rögtön azt? Nincs róla semmi információ, csak annyi hogy 16 éves, abból még nem következtet senki hogy mindene megvan stb. Utána pedig "ez az antiszociális énje": milyen antiszociális énje? Nem írtál róla előtte semmit, akkor ne utalj vissza rá.

Szóismétlésekre figyelj pl. hogy kibéküljenek - nem képes kibékülni

Amikor pedig arról írsz, hogy Sárának el kellett mennie otthonról stbstb azt szerintem hagyd ki. Nem mond az semmit sem hogy bizonyos okok miatt el kellett mennie stb, viszont ha nem lenne ott, akkor még jobban kíváncsi lenne az olvasó (szerintem) hogy várjunk csak: ez a lány hogy a fenébe került oda? Olvassuk el, mert érdekel... És amikor pl. "akibe Asen szerelmes", szerintem megint felesleges, érdekesebb lenne, ha erre olvasás közben jönne rá az ember, ráadásul kicsit meg is bonyolítja a bevezetőnek az értelmezését (mert miért olyan kva érdekes hogy a srác szerelmes belé? a bevezetőben nincs jelentősége, lehet, hogy később lesz, de azt hagyd a regényre) Meg lehet, hogy kevesebb nevet kéne bele írnod, most gondolok azokra amiket zárójelbe írtál, pl. a szolgáló neve. Illetve pl. "két gyerekkori barátjával, Asennel és Rumennel": így, zárójel nélkül is elég lenne sok információ.

Amúgy nekem tetszik a történet, nem azért, mert akkora fanatikus vagyok az ilyesfajta sci-fi szerűségek iránt, de ez nem jelent sokat és érdekesnek tűnik, nem az a tipikus elolvasol belőle két mondatot és már tudod a végét.

2014. jan. 25. 11:27
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kritikákat. Az utolsóéra válaszolnék pár mondatban:

- Különféle külföldi neveik vannak, nem angol nevek. Van körül-belül három, vagy négy angol nevű karakter, a többi orosz, litván, magyar, olasz, és egyéb ilyesfélék, igyekeztem nem túl sablonos neveket választani, de ha ez valakinek szúrja a szemét, akkor szívesen megváltoztathatom.

- Igen, tényleg elszúrtam annál a résznél, de még így is undorítóan hosszú ránézésre a szöveg amit írtam, és ez csak egy bevezető. Így tényleg nem tudom olyan jól bemutatni a karakteremet, minthogyha egy regényrészletet másoltam volna be, elnézést, erre majd figyelni fogok. Egyébként azért írtam azt, hogy "persze, rögtön azt gondolhatnánk", mert vannak azok a történetek, amelyben van egy 16 éves tinilány (ez egy elég sablonos kor, de nekem ez a kedvencem), akinek elváltak a szülei, vagy éppen gazdag, meg ilyenek, ezért gondoltam, hogy odaírom, hogy nem ő a megtestesült kedvesség. :)

- Igen, az antiszociális énjét túl hirtelen említettem fel, ez igaz, és ezt nem lehet arra fogni, hogy késő volt. Aki jó író akar lenni, az álmából felkeltve is tud írni egy sikerregényt.

- A szóismétléssel sem nyitok vitát. Gyakori hibám. Majd fejlesztem/kijavítom.

- Nem hagyhatom ki, hogy elmegy. Kitaláltam már azt, hogy miért ment el, csak ezt így mind leírni... bele sem férne a kérdésbe. Elkalandoznék, és a végén az egész regényt leírnám, aminek persze spojler szaga lenne. :)

- Igen, ez a "szerelem" tényleg nem annyira érdekes, de később még elég nagy szerepe lesz a cselekményben (megint csak kihagyom, hogy miért, spojler gyanánt).

- Igen, sajnos rengeteg név van, és most, hogy így visszanézek, ez nekem is böki a szememet. De párat már így is kivettem, mert rengeteg lenne!

Utoljára pedig azt írnám, hogy igyekszem a lehető legjobban megírni. Jó sok idő lesz, mire összeáll az egész, mire tökéletesen kidolgozok mindenféle kis apró jelenetet, de addig nem adom fel, amíg el nem készül.

(És tudom, hogy ez nem pár mondat, de már megint elkalandoztam, és regényt írtam. D: )

2014. jan. 28. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!