Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen ez a regényrészlet?...

Milyen ez a regényrészlet? Kritikákat is kérnék, hogy hol nem jó.

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést már egyszer feltettem, de kritikákat nagyon nem kaptam, mivel csak annyit kérdeztem "Kinek tetszene egy ilyen regény?".

Ebből következően most leírom újból, szeretnék kritikákat kapni rá, előre is köszönöm:

2032-ben járunk.

Sára egy tizenhat éves lány. Persze rögtön azt gondolhatjuk róla, hogy jó tanuló, mindene meg van, és hogy ő a megtestesült kedvesség. De ez egyáltalán nem igaz. Ez az antiszociális énje főként akkor mutatkozik majd meg, amikor nővére (akit már kilenc éve nem látott) ellátogat hozzá, hogy kibéküljenek az évekkel ezelőtti vitájuk után, ám Sára nem képes kibékülni nővérével, Alízzal, mivel miatta lett az, aki. Miután főhősnőnk sikeresen elüldözte idegileg labilis nővérét, csak akkor kezdődnek a gondok: következő nap szörnyű rémálma lesz, amiben egy szőke hajú lány azt kéri tőle, hogy semmiképp se menjen ki a házból. Ám Sára álmát elfelejtve (illetve egy lány sírását hallván) kirohan, hogy megnézze, ki sírdogál hajnali ötkor a háza előtt. Megy vele gyerekkori barátja, a tizenkilenc éves Asen (Sárának el kellett mennie otthonról bizonyos okok miatt, ebből következően két gyerekkori barátjával (Asennel és Rumennel) élt idáig ebben az öreg házban, melyre egy évnyi vándorlás után találtak rá), aki szerint ez a hang egyik ősellenségükre, Norára utal (akibe Asen szerelmes). De csak ekkor veszik észre, hogy Rumen egyszerűen eltűnt. Norával is ugyanez a helyzet. Eltűnt a bátyja (Lyov), a nővére (Dariya), és az egyik szolgálójuk is (Aras). Sára a körülményeket végiggondolva, kiégett aggyal járkál körbe-körbe, és gondolkozik, hogy vajon mi lehet ezeknek az eltűnéseknek az oka. Nora családja (az ősellenségük, ugyebár) nem lehetett, mivel náluk is eltűntek... Ám miközben ezen gondolkozik, ő is nyom nélkül eltűnt... de vajon hová? Amint Asen és Nora ezt a tényt észrevették, ők sem maradtak sokáig a számukra otthonos, Föld nevű bolygón, ők is eltűnnek. Egy másik, veszélyekkel teli világba csöppentek, mely tele van az ember által megalkotott összes szellemmel, szörnnyel és millió, meg millió kérdéssel. A legfontosabb ezek közül mégiscsak az: Hogy kerülnek ide?

(Egy kicsi spojler így a végére: Ezt az egész világot Sára elkeseredett nővére, Alíz alkotta meg vad, szabad fantáziája révén, illetve egy aniom segítségével, aki mindezeket leírja, és meg is valósítja. Csak egy probléma van: Ez a valóéletre is kihat.)

Aniom: Különös, nem e világi lények. Egy másik síkban élnek az asztrálban egy olyan világban, ahol csak négy szín van: Fekete, fehér, sötétkék és vörös. Némelyik varázslatokra is képes, ezért keverik össze őket a boszorkányokkal. Ha pedig valaki felidegesíti őket, megjelennek az arcukon a Fekete lángrózsák, és akár képesek felgyújtani az adott személyt, akivel haragban van.

Ja, és még így utoljára egy megjegyzést: Sokan hallottak már a rejtélyes eltűnésekről, amit a legtöbb épeszű ember az UFO-kra fog, meg stb. Ez a regény ezeknek az eltűnéseknek lenne a magyarázata némi fantasy elemmel megspékelve. :)

2013. dec. 27. 21:12
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Lenore Pein AsamiYuu: Igen, tudom, bővebben is leírhattam volna, csak az a nagyon durva, ami a dolgomat is megnehezíti, hogy szinte minden apró kis részlet spojler szerű lenne. Ezt így végiggondolva, talán jobb lett volna egy regényrészletet írnom. :) Az okok és a miértek mind meg vannak, hogyha szeretnéd (szeretnétek), akkor el is küldhetem, hogy bizonyítsam, köszönöm, hogy írtál kritikát. Szülőktől elég nehéz lenne megkérdezni, mert borzasztó elfogultak, vagy kiakadnának rám egy-két morbid jelenetnél. :)
2014. jan. 28. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!