Van itt olyan, aki most kezd ismerkedni a mangák/animék világával? Vagy animéket már néz/nézett de mangát még nem nagyon olvasott és most kóstol csak bele?
Néhány animét láttam és egy mangát olvasok, elég külömböző a műfajuk.
13/l
Szia!
Én egyedül a Narutót ismerem (kiskori animax őrület, és csak a fekete hajú, titokzatos srác miatt), pedig nagyon tetszenek az animék, csak nem tudom, hol kezdem :( 14/L
Szia!
Az animék és a mangák között két főbb különbség van.
1: Az animéknek jobb, illetve élethűbb alakok mint a mangáké. A mangákat nagy szemekkel, nem méretarányos testel ábrázolják.
2: A mangáknál a úgymond gyerekes történeket mutatnak.
Én animés vagyok. Sokan összekeverik pedig nagyon nem ugyan az.
14/L
Én nyáron egy barátnőm hatására keztem bele a Fairy Tailbe, majd a Narutóba, utána meg leragadtam a romantikus animéknél, DE abból is láttam olyat ami fantasy vagy épp akció...mangákat isugyanezen barátnőm ajánlására keztem olvasni. :) Minden másfajta műfajra nyitott vagyok természetesen! :D
14L
én már látam egy pár animet de meg mangat nem olvastam de muszáj lesz mert az animének meg nem lesz vége mert fojtatása van csak mangában
de szerintem nem lesz nagy külömseg kosztuk vagy is remelem :)
A harmadik válaszoló nem tudom milyen értesülésből fakadóan írta ezt az összehasonlítást, vagy valakitől hallotta/olvasta vagy valamit félre értelmezett mindenesetre a mangák nem gyermeki történeteket mutatnak be. Anime és manga között sok külömbség nincs, mivel eredetileg a képregény adaptációján alapul a rajzfilm. És ma is sok anime eredetie manga (komoly felnött történetek és gyermekeknek szóló aranyos mesék egyaránt). Persze, élethűbb a tv képernyőn a színek, a mozgás, a térhatás miatt, de a lényegibb jellemzőket magán viseli az anime is.
Mindkettőben vannak gagyibb grafikájú, történetű darabok tucat számra és műalkotások is szép számmal.
Egyébként örülök hogy viszonylag sokan írtak.
amúgy 20/L
Na lassuk. Eloszor a negyes tevedesere had reagaljak:
Fogalommagyarazat konyhanyelven:
-Manga: Japan képregény. A stílusa a japán falfestmények es metszetek alapján alakult ki.
-Anime: Mangak, Light novellek, Visuall novellek, Szimpla forgatókönyvek stb. alapján készült animáció. Stílusra megegyezik a Visuall novellek es Mangak stílusával.
Az, hogy a manga gyerekeknek íródott es gagyi rajzolasu az egy Anothernel vagy egy Dusk Maiden of Amnesianal medol.
A manga annyiban jobb: Többnyire előrébb tart mint az anime es esetekben bővebb. Ha nem akarsz Light novellt olvasni (pl SAO miatt) akkor a manga egy kifelyezetten jo dolog.
A shippuuden veget mangaban olvastam el mert meguntam a fillereket. De mas animeknel is aminek nincs befelyezese bátran lehet olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!