Csak én érzem úgy, hogy a Twilight a Harry Potter (L) lekoppintása?
Indok:
- Rowling írta le először ebbe a fantáziavilágba a vérfarkasbarátságot
-első látásra szerelem, szerelemből gyerek, 19 évvel később
a főszereplőt mindkettőbe Bellának hívják kisebb változtatásokkal de a mesteremé az elsőbbség
-még mindig a HP vezet az eladási sikerlista élén
- Meyer a kötetek sorozatát is lopta először trilógia most meg már több, mint öt kötet?
- iskolába jár
Ti is úgy gondoljátok, hogy ez merőben lopás?
Hát nem tudom. Én nem nevezném annak, hiszen 2 teljesen más kaliberű történet és szerintem a maga nemében mindegyik páratlan.
A nevek egyezéséről annyi a véleményem, hogy akkor gyakorlatilag minden könyv lehetne egy másik koppintása, hiszen a "névkészlet" is véges. De amíg a Harry Potterben Bellatrix van, addig a Twilght-ban Izabella. Nem mindegy.
És amúgy a Twilight 4 (és fél) kötetes.
Egy szó mint száz én szeretem mind a kettőt és szerintem nem hasonlíthatók egymáshoz...
Csak te..
vagy lehet hogy Harry titokban vámpír, Hermione meg alakváltó XD Ja és egyébként a "farkasok" nem vérfarkasok, hanem alakváltók de mindegy. Van közte egy kis különbség.. mert úgy írja a könyv, hogy Jacob őse akár valami madarat, vagy más állatot is választhattak volna, de ők a farkast választották.
Amúgy most megkérdezném attól, aki szerint unalmas a Twilight: nemtudom olvastad-e mind a 4 könyvet, de úgylátszik nem ha szerinted unalmas.. Jó én fan vagyok meg minden, de egyáltalán nem unalmas. Sőt:D Ha meg nemszereted akkor nemkell rámondani, hoy unalmas, mert nem csak te nem szereted XD
Ja és ha szerinted koppintás, akkor minek kérdezed?!
szegény Stepheni ha elolvasná, biztos sírvafakadna a te hülye elméleteden:D
előző voltam.
Na gondolkodjunk, és elmélkedjünk egy kicsit. Főleg ez a vérfarkasos dolog idegesített fel a legjobban.
1. Harry Potter féle vérfarkas: Teliholdkor, és kicsit sem önszántukból változnak át (pl.: Lupin). Semmi közük a Twilight-os farkasokhoz!!!
2. Harry Potter féle ANIMÁGUS: Na, ennek már van egy kis köze a Twilighthoz. Itt önszántukból VÁLTOZNAK át, és önszántukból is választották ezt az életmódot, mert az animágiát meg kell tanulni. DE!
3. Twilight féle vérfarkasok: Ők nem önszántukból választották ezt az életet, hanem benne volt a génjeikbe. De abban tényleg hasonlítanak (ismétlem az animágusokra, nem a vérfarkasokra) hogy önszántukból VÁLTOZNAk át. Bár nem mindig önszántukból (Lásd Paul idegkitörését a New Moon-ban)
Ui.: Egyébként meg a Breaking Dawn-ban kifejti Aro, hogy ők nem olyan Teliholdkor átváltozós várfarkasok(a Hold gyermekei, hogy pontos legyek), hanem "Alakváltók" pontosan ezeket a szavakat használta rájuk.
Tehát mit lehet ebből levonni következtetésként? Azt hogy "alakváltók" = "animágusok"
És CSAK ezt, "utánnozta" le Stephenie. ˇ-ˇ
"Ja és ha szerinted koppintás, akkor minek kérdezed?!
szegény Stepheni ha elolvasná, biztos sírvafakadna a te hülye elméleteden:D
előző voltam."
Szerintem Rowling is lazán sírva fakadna, hogy a kettőt összehasonlítják, holott teljesen másról van szó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!