Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak én érzem úgy, hogy a...

Csak én érzem úgy, hogy a Twilight a Harry Potter (L) lekoppintása?

Figyelt kérdés

Indok:

- Rowling írta le először ebbe a fantáziavilágba a vérfarkasbarátságot

-első látásra szerelem, szerelemből gyerek, 19 évvel később

a főszereplőt mindkettőbe Bellának hívják kisebb változtatásokkal de a mesteremé az elsőbbség

-még mindig a HP vezet az eladási sikerlista élén

- Meyer a kötetek sorozatát is lopta először trilógia most meg már több, mint öt kötet?

- iskolába jár

Ti is úgy gondoljátok, hogy ez merőben lopás?

2010. febr. 7. 12:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy Harry Potternek hívják a főszereplőt de én Bellát is annak tartom igaz nagyon keveset szerepel de a BBT megszerettette velem. Ez csak egy kis elírás a többi negatív embernek pedig üzenném hogy nagyon is AZ.
2010. febr. 7. 14:51
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom. Én nem nevezném annak, hiszen 2 teljesen más kaliberű történet és szerintem a maga nemében mindegyik páratlan.

A nevek egyezéséről annyi a véleményem, hogy akkor gyakorlatilag minden könyv lehetne egy másik koppintása, hiszen a "névkészlet" is véges. De amíg a Harry Potterben Bellatrix van, addig a Twilght-ban Izabella. Nem mindegy.

És amúgy a Twilight 4 (és fél) kötetes.

Egy szó mint száz én szeretem mind a kettőt és szerintem nem hasonlíthatók egymáshoz...

2010. febr. 7. 17:05
 13/25 anonim ***** válasza:
nem értem... minket kérdezel meg minket arról, mi a véleményed, ha úgysem érdekel, és így reagálsz rájuk???
2010. febr. 7. 18:15
 14/25 anonim ***** válasza:
41%

Csak te..

vagy lehet hogy Harry titokban vámpír, Hermione meg alakváltó XD Ja és egyébként a "farkasok" nem vérfarkasok, hanem alakváltók de mindegy. Van közte egy kis különbség.. mert úgy írja a könyv, hogy Jacob őse akár valami madarat, vagy más állatot is választhattak volna, de ők a farkast választották.

Amúgy most megkérdezném attól, aki szerint unalmas a Twilight: nemtudom olvastad-e mind a 4 könyvet, de úgylátszik nem ha szerinted unalmas.. Jó én fan vagyok meg minden, de egyáltalán nem unalmas. Sőt:D Ha meg nemszereted akkor nemkell rámondani, hoy unalmas, mert nem csak te nem szereted XD

2010. febr. 7. 21:24
 15/25 anonim ***** válasza:
41%

Ja és ha szerinted koppintás, akkor minek kérdezed?!

szegény Stepheni ha elolvasná, biztos sírvafakadna a te hülye elméleteden:D

előző voltam.

2010. febr. 7. 21:26
 16/25 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem nem koppintás, ha ugy vesszük én a Harry Potter nem naon kevelem. jah és mellesleg Stephenie Meyer azért adta a föszereplőnek az Isabella(Bella) nevet mert ő is ezt a nevet adá a lányának ha lenne neki. Jah és mielöt ilyen buta indokokat hozol fel elötte nézz utánna vagy olvasd el a könyvet.
2010. febr. 8. 17:56
 17/25 anonim ***** válasza:
37%

Na gondolkodjunk, és elmélkedjünk egy kicsit. Főleg ez a vérfarkasos dolog idegesített fel a legjobban.

1. Harry Potter féle vérfarkas: Teliholdkor, és kicsit sem önszántukból változnak át (pl.: Lupin). Semmi közük a Twilight-os farkasokhoz!!!

2. Harry Potter féle ANIMÁGUS: Na, ennek már van egy kis köze a Twilighthoz. Itt önszántukból VÁLTOZNAK át, és önszántukból is választották ezt az életmódot, mert az animágiát meg kell tanulni. DE!

3. Twilight féle vérfarkasok: Ők nem önszántukból választották ezt az életet, hanem benne volt a génjeikbe. De abban tényleg hasonlítanak (ismétlem az animágusokra, nem a vérfarkasokra) hogy önszántukból VÁLTOZNAk át. Bár nem mindig önszántukból (Lásd Paul idegkitörését a New Moon-ban)

Ui.: Egyébként meg a Breaking Dawn-ban kifejti Aro, hogy ők nem olyan Teliholdkor átváltozós várfarkasok(a Hold gyermekei, hogy pontos legyek), hanem "Alakváltók" pontosan ezeket a szavakat használta rájuk.

Tehát mit lehet ebből levonni következtetésként? Azt hogy "alakváltók" = "animágusok"

És CSAK ezt, "utánnozta" le Stephenie. ˇ-ˇ

2010. febr. 9. 14:16
 18/25 anonim ***** válasza:
57%
Nem csak Te érzed így.Szerintem is Rowlingtól vette az ötletet Stephanie Meyer,bár nem ugyanaz a történet. Azt mondják hogy a Twilight a Harry Potter "utódja" ,pedig nagy tévedés,mivel a HP százszor jobb!!(L):D
2010. júl. 18. 18:10
 19/25 anonim ***** válasza:
83%

"Ja és ha szerinted koppintás, akkor minek kérdezed?!

szegény Stepheni ha elolvasná, biztos sírvafakadna a te hülye elméleteden:D

előző voltam."

Szerintem Rowling is lazán sírva fakadna, hogy a kettőt összehasonlítják, holott teljesen másról van szó :D

2010. júl. 18. 19:18
 20/25 A kérdező kommentje:
Inkább Rowling sírna azon, hogy Meyer mennyi baromságot összehordott. És nem vagyok hülye, egyszerűen utálom hogy akik eddig ezt szerették, most ez a kis fing lett a sztárocska.
2010. júl. 18. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!