Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak én érzem úgy, hogy a...

Csak én érzem úgy, hogy a Twilight a Harry Potter (L) lekoppintása?

Figyelt kérdés

Indok:

- Rowling írta le először ebbe a fantáziavilágba a vérfarkasbarátságot

-első látásra szerelem, szerelemből gyerek, 19 évvel később

a főszereplőt mindkettőbe Bellának hívják kisebb változtatásokkal de a mesteremé az elsőbbség

-még mindig a HP vezet az eladási sikerlista élén

- Meyer a kötetek sorozatát is lopta először trilógia most meg már több, mint öt kötet?

- iskolába jár

Ti is úgy gondoljátok, hogy ez merőben lopás?

2010. febr. 7. 12:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
54%
Nem, egyáltalán nem érzem koppintásnak és nem is értem az indokaidat. Harry Potterben van Bella ? és azt gondolom, hogy a szerelem első látásra és a fantáziavilág egy kicsit közhely .. kétlem hogy Stephenie Meyer az eddigi legsikeresebb trilógiából lopta volna az ötleteket, amiket ~ az egész világ ismer.
2010. febr. 7. 12:43
 2/25 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem azért ennyire nem koppintás, csak ezek mind közhelyek. Mondjuk nekem ez a tvájlájt már nagyon erőltetett s unalmas. A harry potter meg úgy tökéletes ahogy van (persze könyven). Azt sosem lehet megunni
2010. febr. 7. 12:45
 3/25 anonim ***** válasza:
75%
Erre még nem is gondoltam, szerintem nincs köztük sok hasonlóság, ilyen alapon biztosan van még pár olyan könyv, ami hasonló a Twilight-hoz...
2010. febr. 7. 12:46
 4/25 anonim ***** válasza:
51%
sztem csak pár nevet vett onnan: Charlie, Bill, stb. de amúgy nem.
2010. febr. 7. 12:47
 5/25 anonim ***** válasza:
70%
Igen, csak te érzed így.
2010. febr. 7. 12:49
 6/25 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem semmi közük egymással.
2010. febr. 7. 12:52
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

A főszereplőt Harry Potternek hivják. Bellatrix Lestrange-et nem mondanám egyáltalán főszereplőnek... csak egy elég ritkán felbukkanó mellekszereplő. Szerelem első látásra? Ginny-nek talán, de Harry-nek semmiképpé, nem kell megfeledkezni Cho-ról... A sikerlistának nem tudom mi köze van a koppintáshoz.. Az iskolába járás egy közhely, jóval előtte magyar írók is sokszor felhasználták regényeikben, novelláikban, szóval ez nem olyan dolog amit Rowling magáénak tudhat. Több, mint öt kötet? Hol? Javíts ki ha tévedek, de 4, azaz 4 kötete jelent meg Meyer-nak a Twiight-al kapcsolatban + egy lopott rész a következő projektjéből (amit még nem adtak ki) A Burok cimű könyvének meg semmi köze a twilight-hoz, úgyhogy azt nem kell odaszámítani.

Szóval a válaszom egy nagybetűs nem.

2010. febr. 7. 12:54
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
NEM!!! én mindkettőt olvastam és szeretem, de nem hasonlítanám őket egymáshoz!!! az előttem lévőhöz hozzátenném, azért sem ötödik kötet a Mindight Sun, mert Meyer azért (kezdte el írni) írta, hogy az olvasók jobban megértsék Edward gondolkodását. Szóval nem.
2010. febr. 7. 13:16
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az előttem lévők megválaszolták a kérdésedet!

NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM! NEM!

2010. febr. 7. 13:22
 10/25 anonim ***** válasza:
28%
Ennyi erővel az összes tinikről szóló regény koppintás a Harry Potterről?
2010. febr. 7. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!