Melyik a jobb? Fikció vagy igaz történet?
Gondolkozok egy konyv irasan (abszolut kezdo vagyok), es megragadt bennem egy jo sztori amit szivesen megirnek, de nem tudom, hogy erdemes-e, mert egy eletrajzi konyv lenne, de kitalalt, nem valos.
Az ilyeneknek mennyi eselyuk van a sikerre?
Ha kitalált akkor nem lehet életrajzi... Amúgy mindkettő lehet jó, a témától és az író tehetségétől függ a dolog.
Előbb írd meg és utána akarj sikert, ha találsz egy jó kiadót akkor vannak esélyek, de kezdőként ne igazán álmodozz ilyenekről, előbb fejlődj, mert így nem sok kiadó fog foglalkozni veled, max ha fizetsz érte.
Én a helyedben kezdésnek valami lazább témát választanék! Kezdjük ott, hogy egy író első könyve szinte mindig nagyon gyenge a későbbiekhez képest, furcsa, de még ilyen művészi tevékenységnél is jól jön X év munkatapasztalat, csak itt nyilván te vagy a saját főnököd -legalábbis míg nincs aláírt szerződésed egy kiadóval-, tehát gyakorlásnak más témát lenne célszerű választani.
Erre jók a sablon történetek, mindenkinek sír a szája, hogy ilyen unalmas, meg olyan unalmas a sablonsztori, de kezdésnek pont jó, itt ezeken lehet elsajátítani az "iparosmunka" alapfogásait, és nincsenek is túl magas elvárások.
Másrészt ezek az életrajzi ihletésű könyvek okozzák a legtöbb vitát az olvasótáboron belül, nem tudom kiről akarsz írni, és milyen helyzetben, de ezzel óvatosan, én sokkal inkább fikciópárti vagyok, az más kérdés, hogy mondjuk egy történelmi regényben valós alakok is feltűnhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!