Szerintetek melyik a jobb befejezés manapság?
Sziasztok!
Puszta kíváncsiságból teszem fel a kérdést. Ha én írok egy könyvet, akkor ti a végén milyen befejezésnek "örülnétek"? Na jó ez így kicsit buta megfogalmazás. Szóval olyat olvasnátok szívesen, aminek a végén van egy mondhatni nagy fordulat, vagy egy olyat aminek átlagos a vége, vagy az elején kiszámítható? Most tényleg csak érdeklődés szintjén kérdezem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
13/L
Én már a befejezés tényének is örülök néhány műnél. Az elsővel értek egyet, bár sejteni vélem, te mire gondolsz: pl. romantikus szál lezárásval végződik a könyv? Teszem azt, Rejtő. A végén van egy házasság (elég gyakran), ami a történet szempontjából "kiszámítható", nem valami meglepő fordulat. Viszont egy kriminél a megoldás maga pár oldal, a tetőpont majdnem a legvége a regénynek, tehát ez az első, "a végén hatalmas nagy fordulat" kategória.
Műfaja, zsánere válogatja, nekem ebből a szempontból mindegy.
Nekem a keserédes.
Legyen a végén egy hatalmas arculcsapás, egy nagy veszteség, de a feszültséget oldja egy viszonylagos happy end.
Szia.:)
Megjegyezném, hogy milyen fura, hogy rengeteg 13 éves lány (én is! :D) könyvet ír.:) Attól i függ, hogy a történet milyen volt. Kicsit sablonos, monoton? Akkor jó lenne egy váratlan fordulat a végén. Vagy annyi izgalom volt benne, hogy az olvasó elfáradt már, és jó lenne egy nyugisabb befejezés? Ezt főleg tőled függ.:) Nekem mindig változik a véleményem, a befejezéseket illetően. Tudod, az a jó könyv, aminek a végén azt érzed: "ó, a fenébe, máris vége? Pedig annyira jó volt! És a még a vége is pont jóra sikerült!" Szóval ha egy kicsit bővebb infót adnál (miről szól a könyv, milyen stílusú, E/1 vagy E/3-ba írod, stb.) akkor jobb választ tudnék adni.:)
Remélem hogy segítettem, és sok sikert.:)
13/L :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!