Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » "Tűz és Jég világa" könyvből...

"Tűz és Jég világa" könyvből nektek mi az, ami leginkább tetszett vagy leginkább nem tetszett?

Figyelt kérdés

Én örültem annak,hogy kiderült,hogy az Andalok nem könnyen győzték le az Elsőket, olyannyira nem,hogy pl. a Stormlandsen (Viharföldek a magyar neve gondolom én) kb. fejet hajtottak az ottaniak előtt :D

És kifejezetten örülök a Yi ti-t és Asshai-t bemutató részeknek.

Sztem összességében nagy jól sikerült.

Ami nem tetszett,az az egyik kép volt benne Summerhallról: Summerhall lángol, néhány ember nyugodtan sétál előtte, oldalt pedig egy fa tövében egy asszony gyereket szül :D Sztem az a kép nagyon rossz lett. És hiánylom a könyvből a Rabszolga-öböl városait és az ahho közeli településeket,mint pl. Lhazar. Illetve,hogy a bérgyilkosok közül csak az Arcnélküliek voltak említve kb. egy mondat erejéig.

2014. nov. 4. 17:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
*Nekem
2014. nov. 6. 12:27
 12/19 A kérdező kommentje:

Nekem ez fel sem tűnt eddig, épp ma olvastam. Ez is egyfajta történelem ismétli önmagát dolog lehet, vagy előrejelzés:

Mikor Bran a varsafán keresztül nézelődött az 5.könyvben, akkor látott egy fiút, aki 3 ágat tör le a varsafáról.

Később Aegon és nővérei 3 sárkánnyal érkeztek meg Északra és Torrhen Stark testvére beakart lopózni a Targaryen tábora megölni a sárkányokat, mert volt egy terve.

Később a Blackfyre felkelésben pedig Bloodraven és az íjászai megöltek 3 "sárkányt": Daemont és 2 fiát. És mint tudjuk Bloodraven anyja Blackwood volt, akik valszeg az ősi isteneket tisztelik, mivel a címerükben is varsafa van, illetve Bloodraven saját címerében is fehér sárkány volt, majd később ő lett az utolsó zöldlátó/háromszemű holló stb. aki egy varsafával van kb. összekapcsolva.

Szal lehet,hogy a varsafa az, amivel meglehet ölni a sárkányokat.

Aztán az aktuális történetben megint 3 sárkány van, plusz Dany, aki Targaryen, plusz Aegon, aki Targaryennek mondott, plusz Jon, aki valszeg félig Targaryen (és Tyrion, akire szintén van esély,hogy félig Targaryen). És ott van Arya az arcnélküli embereknél, akiket általában fontos, befolyásos személyek megölésére bérelnek fel, és gondolom Arya egy bérgyilkosság miatt fog visszatérni Westerosra, az arcnélküliek templomának ajtaja pedig varsafából készült.

2014. nov. 6. 14:50
 13/19 anonim ***** válasza:

Hmmm ez tényleg érdekes :)

Egyébként annyit emlegették I. Daeron könyvét Dorne meghódítàsàról, úgy elolvasnàm, talàn Martin megírja majd kis novellàban mint a The princess and the queen-t :)

Nemrég olvastam valahol hogy elvileg lesz egy könyv ami csak a Targaryen-nekre fog fókuszàlni és ezt csak Martin írnà....ti tudtok valamit srről?

2014. nov. 8. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Miután befejezte ''A Tűz és Jég dala''-t azután áll neki ennek a bizonyos könyvnek, amelynek az lesz a címe hogy ''Fire and Blood''.

Az ős régi Valyria-ról fog szólni egészen Daenerys-ig.

2014. nov. 8. 22:23
 15/19 A kérdező kommentje:
ha megéli :D am én még nem hallottam erről, csak arról h még írna más történeteket, én személy szerint inkább westerosi házak történetére lennék kíváncsi
2014. nov. 9. 02:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Hú erre a könyvre nagyon kívàncsi lennék *-*
2014. nov. 9. 09:01
 17/19 anonim ***** válasza:

Neee, Westerosból már elég volt. Max. ha az erdő gyermekei vs. első háború lenne a téma.

Most inkább menjen keletre vagy le délre, írjon arról. Róluk alig tudunk valamit.

2014. nov. 9. 14:40
 18/19 anonim ***** válasza:
A tűz és jég vilàgâban azért rendesen van szó Essos-ról is, viszont a nagy csalàdokról jóformàn semmilyen pluszt nem szolgàltatott amit eddig ne tudtunk volna, Valyriàról olvasnék szívesen
2014. nov. 9. 17:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Fontosabb vagy fontosabb tartott események pl. Valyria és a Végzet, az erdő gyermekei, a Mások sztem nemcak azért nem kerültek bemutatásra, mert senki sem tudja,h mi történt pontosan, hanem azért, mert róluk a következő 2 könyvben tuti szó lesz. Sokan várták a Dayne házat is, sztem ők is a következő könyvekben fognak "kibontakozni".
2014. nov. 10. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!