Szeretnék megismerkedni Asimov műveivel, leginkább az Alapítvány érdekel, de minden más is. Milyen sorrendben javasolnátok Asimov könyveinek olvasását?
Miért nem ajánlod, hogy azzal kezdjem? És akkor mivel? :)
Igazából szívesen látnék valakitől egy 5-10 címből álló listát, mert belekeveredek ezekbe, hogy Előjáték az Alapítványhoz, meg Alapítvány trilógia (javított)... (Szerintem be fog jönni nekem Asimov, már régóta készülök rá.)
Robottörténetek
Acélbarlangok
A mezítelen nap
A Hajnal bolygó robotjai
Robotok és birodalom
Csillagok akár a por
Az űr Áramlatai
Kavics az égben
Az Alapítvány előtt
Előjáték az Alapítványhoz
Alapítvány
Alapítvány és Birodalom
Második alapítvány
Az Alapítvány Pereme
Alapítvány és Föld.
Nagyon-nagyon köszönöm!!! :-*
;-)
Kérdező, valóban az a kronológiai sorrend, ahogyan előttem írták, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy feltétlenül ebben a sorrendben is érdemes elolvasni őket!
1. Robottörténetek
Acélbarlangok
A mezítelen nap
A Hajnal bolygó robotjai
Robotok és birodalom
------------------
2. Csillagok akár a por
Az űr Áramlatai
Kavics az égben
------------------
3. Az Alapítvány előtt
Előjáték az Alapítványhoz
------------------
4. Alapítvány
Alapítvány és Birodalom
Második alapítvány
------------------
5. Az Alapítvány pereme
Alapítvány és Föld
A regényekben két teljesen különálló cselekményszálat dolgozott össze Asimov, az egyik az Alapítvány-regények (4.), a másik a robotregények (1.). Ezt a két szálat egyesíti az Asimov által időben jóval később megírt 5. és a 3. (A 2. csoportban lévő regények csak ugyanabban az univerzumban játszódnak, de nem kötődnek annyira szervesen a fősztorihoz.)
Sokféle sorrendben lehet élvezni a történetet, akár ugrálva az 1. és a 4-5. között is. Miután a 4-5. a múlt kutatásáról szól, így annak is megvan a varázsa, ha olvastad már előtte az egész 1. sorozatot, és annak is, ha nem, hiszen akkor a szereplőkkel együtt fedezheted fel az előzményeket.:)
Én a helyedben ezt a sorrendet követném:
4.
1.
5.
3.
2.
De igazából csak az az egy a lényeg, hogy az 1. és a 4-5. csoporton belül szigorúan sorrendben haladj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!