Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Leszbikus beállítottságú...

Leszbikus beállítottságú lányok véleménye érdekelne, hogy ti mennyire tudtok azonosulni a férfi (leginkább főszereplő) karakterekkel?

Figyelt kérdés
Nemcsak ha a könyvolvasásról van szó, hanem mondjuk filmnézés vagy játszás közben - mennyire számít kevésbé a megalkotottsága, mint a női karakterekké?

2014. szept. 10. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Azonosulni? Nem igazán, két tök más világ, más problémákkal, szituációkkal, dinamikával. Főként a női karakterek érdekelnek, vagy esetleg ha az illető férfi karakter "szintén zenész".

Együtt érezni? Esetleg, ha jól megvan írva, és érdekes a sztori. Egy jó történet esetén az ember eggyüttérez az orosz nagypapával, a kacsacsőrű emlőssel, a beszélő utcalámpával vagy a szomáliai kislánnyal is.

Mennyire számít kevésbé a megalkotottsága? Természetesen számít, minden karakteré. A történet konzisztens egész, ha kihúzol belőle szereplőket, történetszálakat, előbb utóbb összedől mint egy dzsenga torony.

Az más kérdés, hogy direkt keresem az olyan történeteket, amik valahol hasonlóan más szereplőkkel operálnak. Egyrészt mert a másság hordoz magával egy csomó olyan félelmet, konfliktust, kérdést, ami elég hasonló minden ilyen ember esetében.

Másrészt mert az ilyen történetek elég ritkák, ami meg van, az elég egysíkú, mert ezeket nagyrészt kívülállók írják.

2014. szept. 10. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Én nemtől függetlenül minden JÓ (és itt most nem feltétlen erkölcsi jó) karakterrel tudok azonosulni.

20/L

2014. szept. 12. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első válaszolóval abban, ha egy meleg férfi az adott szereplő, tudok azonosulni vele. Egyébként ha sok a női karakter, inkább velük azonosulok, de ha kevés, mindig találok egy férfit, "akiben megtalálom magamat" :D
2014. szept. 17. 22:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben!! eltudom képzelni ahogy cumiznak :D de miért érdekel?? XD szivesen írok neked privátban ha ennyire érdekel :)
2014. okt. 13. 16:39
 5/6 A kérdező kommentje:
:O És miért érdekel, leszbikus létedre, hogy cumiznak? :) Amúgy meg nem szexuális szempontból akartam megközelíteni a témát, inkább lelki, szellemi szempontból. Hogy magadénak érzed a gondolatait, érzéseit. Írhatsz privátot, ha van kedved.
2014. okt. 13. 19:38
 6/6 anonim válasza:
Olvastam olyan regényt, amiben a férfi volt a narrátor és egy nőről írt, akibe szerelmes volt. Én azonosultam vele, pont azért mert olyasmi líraisággal mutatta be a hölgyet, mint ahogy én látok egyet-egyet. :)
2014. nov. 21. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!