Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » "Tűz és Jég világa" könyvből...

"Tűz és Jég világa" könyvből nektek mi az, ami leginkább tetszett vagy leginkább nem tetszett?

Figyelt kérdés

Én örültem annak,hogy kiderült,hogy az Andalok nem könnyen győzték le az Elsőket, olyannyira nem,hogy pl. a Stormlandsen (Viharföldek a magyar neve gondolom én) kb. fejet hajtottak az ottaniak előtt :D

És kifejezetten örülök a Yi ti-t és Asshai-t bemutató részeknek.

Sztem összességében nagy jól sikerült.

Ami nem tetszett,az az egyik kép volt benne Summerhallról: Summerhall lángol, néhány ember nyugodtan sétál előtte, oldalt pedig egy fa tövében egy asszony gyereket szül :D Sztem az a kép nagyon rossz lett. És hiánylom a könyvből a Rabszolga-öböl városait és az ahho közeli településeket,mint pl. Lhazar. Illetve,hogy a bérgyilkosok közül csak az Arcnélküliek voltak említve kb. egy mondat erejéig.

2014. nov. 4. 17:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszett a Targaryen kiràlyok bemutatàsa és az art munkak egyszerűen fabrasztikusak, de az nem tetszett annyira, hogy Robert felkelése nagyon Baratheon pàrti volt, és egyàltalàn nem volt részletes arra szàmítottam hogy itt legalàbb kiderül valami, de nem így lett, az sem.tetszett annyira hogy az egész nagyon tàrgyilagos volt, nem igazàn írt pletykàkat csak a ténekre tàmaszkodott
2014. nov. 5. 10:37
 2/19 anonim ***** válasza:
Fantasztikusan*
2014. nov. 5. 10:38
 3/19 anonim ***** válasza:
A magyar vàltozattal tovàbba az volt a bajom hogy a képeknél, pl Maegor arài és IV. Aegon szeretőinél nem a megfelelő személyeket jelöltek be, pl: Jeyne Westerling-et és Rhaena Targaryen-t összecserélték, Aegon szeretői közül pedig konkrétan senkit se a jó helyre írtak
2014. nov. 5. 10:41
 4/19 A kérdező kommentje:

Magyar verziórül nyilatkozni nem tudok. De azért volt Baratheon párti a felkelés bemutatása, mert Robert uralkodása alatt kezdte el írni ezeket a történeteket egy mester, szal nem meglepő,h nem Robert ellen írt :D (ha erre gondolsz)

De am igen, az nem volt túl részletes, viszont erről már lehetett többet hallani az eddigi könyvekben.

2014. nov. 5. 12:49
 5/19 anonim ***** válasza:

Szàmomra még az is zavaro volt, hogy volt pàr ellentmondàs pl: Daemon Targaryen bolhavégi szajhàja a sárkányok tànca idején itt élt, viszont a Rouge prince cimű novellàvan azt mondjàk hogy miutàn Daemon teherbe ejtette el akarta venni a nőt, de Viserys nem engedte mivel Daemon màr nős volt, ezért a nőt feltetette egy hajóra és Essosra küldte, àm egy viharban eltűnt a hajó. Daemon ezért Viserys-t okolta és ez utàn ment a Lépkövekre hogy király legyen...vagy pl: eddig úgy emlékszem úgy volt hogy Maekar vetette börtönbe bloodraven-t és V. Aegon űrítette ki a börtönöket hogy a falra küldje a rabokat Aemon mester tiszteletére aki lemondott a trónról és így került bloodraven a falra...

de összességében nagyon tetszett a könyv, lenyűgöző minden egyes lap :)

2014. nov. 5. 16:38
 6/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Ez a könyv fenn van valahol online??

A köteteket kiolvastam, de ezt még nem hallottam annak ellenére hogy nagyon szeretem a Trónok Harcát. :)

2014. nov. 5. 20:53
 7/19 anonim ***** válasza:
Online még nem làttam, most jelent meg a könyv október 28.-àn lehet azért nem hallottàl még róla. Ha olvastad a könyveket ajànlom mert nagyon érdekes ràadàul gyönyörü festmények vannak benne
2014. nov. 5. 21:22
 8/19 A kérdező kommentje:

Igen, több ilyen ellentmondás is van, de azért mert a sárkányok táncát bemutató történteket és ezt az őajt más mester írta a történet írta.

Meg egy fórumon ahová felszoktam nézni több olyan dolgot is írtak, amit én is észrevettem és még több olyat, amit nem. Pl. néhol olyan, mintha a történelem ismételné önmagát, vagy engedte következtetni a jövőre. Pl. I. Daeron "the Young Dragon" sorsa kb. az lett, mint Robb Stark sorsa, mert Daeron jó stratégának bizonyult csakúgy, mint Robb, voltak nagy sikereik, de végül fiatalon buktak el, mikor már kezdték nyeregben érezni magukat.

Vagy hogy a Völgyben Ronnel Arryn király kisfiú volt és az ügyeket az anyja intézte, majd Királyvárból (akkor még Aegonfort) érkezett valaki (Visenya), aki hozzácsatolta őket Aegon királyságához, most pedig Robert Arryn és az anyja Lysa, majd jött Kisujj Királyvárból és a Völgyet a király szövetségesének mondták ki.

Vagy Cregan Stark, aki kb. a semmiből tűnt fel egy veszedelmes északi csőcselékkel, a király segítője lett és kivégzett majdnem mindenkit. Ez sztem arra enged következtetni,h elképzelhető Rickon visszatérte a -szintén északi- skagosiakkal, a király (Stannis) szövetségébe lép és kivégzi a Winterfellnél összegyűlt lordokat.

2014. nov. 5. 23:42
 9/19 anonim ***** válasza:
Most hogy mondod tényleg :D bàr én sokat mosolyogtam a valós történelmi hasonlósàgokon is :)
2014. nov. 6. 05:10
 10/19 anonim ***** válasza:

A regényekben is gyakran elhangzik, hogy a történelem ismétli önmagát. :D

Nem még csak most hozta a futár, a képet a jégpókról már megtaláltam. :D

Viszont a Stark és Lannister családfa olyan semmitmondó...mármint nem túl érdekes.

Mindenesetre remélem Martin ír még ilyen könyveket is és még jó sok másikat is. Nem lehet megunni.

2014. nov. 6. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!