Harry Potter fanok! Gondolkodtatok már ezen?
Lenne pár kérdésem amit nem értek az egészben:
1) Hogyhogy a varázsvilágban is ugyanolyan emberi lények vannak, mint a való világban azzal a különbséggel h a muglik nem tudnak varázsolni?
2) Hogy jöttek rá h tudnak varázsolni ha csak v. pálcával képesek rá?
3) Nekik miért nincsenek számítógépeik és miért élnek középkori körülmények között, ha többre is képesek lennének?
4) ha jól tudom J.K.R. ezen regénye pár évvel a jövőben játszódik. Miért?
5) Hova tűnt Voldemort orra?
Hozzátenném h ezeket a kérdéseket nem belekötés céljából teszem fel, hanem puszta kíváncsiságból.
1. egy faj, csak valami genetikai mutáció (vagy a mugliktól vagy a varázslóktól származnak mindannyian)
2. eredetileg pálca nélkül is képesek voltak rá, de mostanra már hozzászoktak a pálcához és ezért csak a legerősebbeknek megy
3. Mert ha van varázslat minek számítógép. Az aranyvérűek nagy része undorodik a mugliktól, ők nem használnának ilyet, a félvére és a mugli születésűek szerintem meg ha szükségük van rá használnak
4.Oké én visszakérdezek a 7ből melyik az ezen? A történet 1991-1998 ig tart és van egy kiugró 2017-be a végén. Erre gondoltál?
5.Amikor újjászületett kígyó orrot kapott(bár ebben nem vagyok bizti)
3) Ehhez még hozzátenném, hogy Rowling leírja, hogy vannak kütyük, amiket a varázslók is átvesznek, csak kicsit máshogy, és mágiával működnek, mint a rádió vagy a fényképezőgép.
6) Ezt is kiegészíteném: amikor Denem állást kér Dumbledore-tól, az arca már kezd eltorzulnia sötét varázslatoktól, és gondolom, már pár horcruxot is elkészített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!