Mi a véleményetek? Szerintetek folytassam?
Vigyázz, hogy mit kívánsz!
Az emberek folyton ezt hajtogatják. Ha kapnék annyiszor 10 centet, ahányszor ezt a mondatot hallottam én lennék Anglia leggazdagabb embere. Ki gondolta volna, hogy egyszer még megbánom, hogy nem hallgattam rájuk.
- Cat, nem tudnál kicsit sietni? A többieknek megint ránk kell majd várni.
- Istenem Amy, ha ennyire sűrgös, menj, nem kell megvárni. A többieknek meg mondd meg, hogy ne várjanak, majd találkozunk a hotelben.
- Komolyan mondom szörnyű vagy. – mondta Amy a legjobb barátnőm szemöldök ráncolva – Ha betévedsz, egy könyvesboltba ezer évig sem lehet kirángatni onnan.
- Ugyan Amy, – válaszoltam mosolyogva, miközben egy hatalmas kupac könyv között válogattam a Stanfords antikváriumban – ha megvan a könyv, ami éppen kell, akár pillanatok alatt végzek.
- Jó, mindegy, én nem azért jöttem Londonban, hogy büdös poros könyveket nézegessek. Visszamegyek Lizékhez, te addig csak válogass – mondta, majd kiviharzott a boltból.
Én csak hümmögtem, mert hirtelen felkeltette a figyelmemet egy 1910-es kiadású példány a Büszkeség és balítéletből. Igaz, hogy már megvan otthon ez a könyv, de ez a kedvencem és ennek a kiadásnak a borítója igazán gyönyörű. Mindenképp meg kell szereznem, bár remélem, nem megy rá a gatyám is. Odamentem a pénztárhoz, ahol egy száz évesnek tűnő bácsika békésen szendergett. Nem akartam zavarni, ezért körül néztem, hátha látok más alkalmazottat, de csak ketten voltunk a boltban. Mikor visszafordultam a bácsi már ébren volt és engem nézett.
- Segíthetek valamiben kisasszony? – kérdezte rekedt hangon.
- Óóó, ööö igen. Mennyibe kerül ez a könyv? – tettem a könyvet a pultra, kicsit feszengve az öregember átható pillantása alatt.
Ráncos remegő ujjaival felemelte a könyvet, megforgatta párszor, morgott valamit, amit nem értettem, majd visszatette a könyvet a pultra és ismét rám nézett. – Az attól függ.
- Mitől? – kérdeztem értetlenkedve.
- Mondd, csak leányom szereted ezt a könyvet?
- Hogy szeretem-e? Az nem kifejezés. Imádom Jane Austin összes művét, de ezt a legjobban. Ez a legjobb regény a világon. Bárcsak én is akkor éltem volna. Bárcsak visszamehetnék az időben, hogy találkozzak Jane Austinnal, annyi kérdésem lenne hozzá. De ez sajnos lehetetlen – sóhajtottam lemondóan.
Az öreg különös szürke tekintete az enyémbe fúródott és úgy éreztem magam, mint akit megbabonáztak. Valami furcsa fény gyulladt ki a szemében, amit nem tudtam azonosítani.
- Vigyázz mit kívánsz leányom, – mondta csöndesen – van, ami egy életre szól. Öt font lesz.
- Csak öt font? – kérdeztem meglepetten.
- Talán nem kell?
- Ó, dehogyis nem. – válaszoltam gyorsan, majd elővettem a pénztárcámat, hogy fizessek. Öt font ezért a gyönyörűségért, el se hiszem. – Köszönöm és viszont látásra – mondtam miután fizettem.
- Isten veled, leányom. És ne feledd, amit mondtam – kiáltott utánam, mikor kiléptem az ajtón. Micsoda furcsa egy öregember, gondoltam magamban, miközben elindultam a St. Paul templom felé.
Nincs benne leírás, illetve már az elején rájön az ember arra, hogy a csaj visszamegy az időben.
Ötletnek nem rossz, és ha többet olvasol és írsz még biztos fejlődni fogsz.
Szerintem érdekesen indul. (Nyilván igaza van a többi válaszadónak abban, hogy egy kicsit kiszámítható, de ez nem feltétlenül baj.) Én úgy érzem, pont a sok párbeszédtől erős a szöveg, bár egy pici leírás talán beleférne még a boltról, meg az öregembernek lehetne valamilyen jellegzetes (kellemetlen?) szaga. Az első bekezdés szerintem nagyon klassz, csak a sablonos szófordulatot (ha kapnék annyiszor 10 centet...) helyettesítsd valami egyedivel, ami jellemző a szereplődre, és egy kicsit vicces. Pl. valami olyasmivel, hogy "Ha annyi könyvem lenne, ahányszor ezt hallottam, akkor most nem kellene olvasnivalóra költenem a kajára félretett pénzemet. Bár lehet, hogy akkor is arra költeném."
Egyébként szerintem dinamikusan és élvezetesen fogalmazol. Mindenképp folytasd a sztorit, jó munkát hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!