Negatívum, ha valaki nem a saját nemzetiségével alkotja meg könyvének szereplőit?
Ja félreértesz! Egyáltalán nem egy nagyvárosi tinilány életét szeretném megragadni, engem ez a dolog így ahogy van, nem érdekel. Egyébként tisztában vagyok ezzel, mert én egy alig 100 fős falucskában élek, de azt gondolom ezekről a körülményekről is sokat és érdekeset tudnék írni. :) A tinilányos dolgot csak példa gyanánt hoztam fel, illetve tényleg róla szólna, de nem a tipikus van pasim-nincs pasim dologban merülne ki a történet. Egy drámában gondolkozok, legfőképp nem is a saját korosztályom számára szeretnék alkotni! (19 éves lány vagyok)
Ha valakinek még van erről véleménye és idetéved, akkor csak bátran! :)
Hülyeség, hogy magyar író csak magyar szereplővel írhat. Nehogy már! Hol marad az írói szabadság? :p
Igenis lehet külföldi szereplőkkel történetet írni! Csak alaposan utána kell nézni minden fontos részletnek. Ez a leglényegesebb!
Pedig meg kell csinálnod a "házi feladatot", ha igényesen szeretnél írni. Ha nem tetszik a magyar környezet (szíved joga), akkor alapszinten nézz utána annak, ahová helyeznéd a cselekményt. Nem feltétlenül kell persze amerikainak lennie, ha ez nehézséget okoz (Wikipedia, mindent tud), lehet európai is, mivel az sokban közelebb áll hozzánk. (Persze a kontinentális. A britek egy más bolygóról jöttek.)
Egyébként miért akarod külföldre helyezni a cselekményt, ha csak annyi az okod, hogy más hazai írók, szerinted, giccsesen ritka neveket használnak? Te használj egyszerűeket! Vagy olvass Németh Lászlót. (Ne, ne olvass. Fiatal vagy még hozzá.)
Nem negatívum. Sőt! Ha ki is akarod adatni, akkor ez a lehetőség marad, mivel, ha nem külföldi helyszínen játszódik, akkor nem is nagyon érdekli az olvasókat. Nem kíváncsiak egyszerűen az itthoni tájakra.
Amit pedig leírtál, annak nagyon egyszerű oka van: mivel giccses, ritka nevet használnak, azt akarják, hogy azzal a névvel mindig a karaktert párosítják, mivel nem nagyon fognak ilyen nevű személyekkel találkozni.
Én se tudok magyar szereplőkkel dolgozni. Engem zavarnak a magyar nevek is ha olvasok egy történetet... nem tudom miért alakult ez ki nálam, de így van.
Egyébként az a legegyszerűbb ha beteszed a sztorit Amerikába, és kitalálsz egy nemlétező várost. Így olyannak írhatod le, amilyennek akarod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!