Mekkora a különbség egy nyers és egy szerkesztett (kiadott) könyv szöveg között?
Mekkora különbség van egy szerkesztett és egy nyers szöveg között, úgy értem egy szerkesztő mennyit változtat a szövegen?
Nekem nem a legjobb a fogalmazó készségem írásban (túl sok szóismétlés, sok "hogy" stb.) és nem tudom egy ilyen nyersanyagot bevállal-e egy szerkesztő, még ha több is a díja, mert több vele a munka. Egyenlőre csak elvi jellegű a kérdés, csak tudni szeretném van-e remény... : ) Előre is köszönöm a választ!
Szerkesztőtől függ meg a nyers szövegtől. Néha komolyan változtatnak (egész mondatokat átírnak, szavakat cserélnek ki, bekezdéseket dobálnak át), máskor kevésbé, a hibákat szedik csak ki (szóismétlések, rossz szórend, mondatrend). Persze a helyesírási hibák javítása mellett. :)
Ha pl. magánkiadás, és fizetsz a szerkesztésért, akkor megcsinálnak mindent. Ha "rendes" kiadás, kiadótól is függ, de kezdő írónál nem félnek annyira egy utólagos javítás esetén, mint a húzónévtől. Egy komolyan szóismétléses kéziratot viszont lehet, hogy nem vállalnak, mert azzal tényleg sok a meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!