Vélemény erről a blogról?
Az első bejegyzés alapján tetszene nektek, olvasnátokna folytatását?
Hogy lehetne jobb? Adjatok tanácsokat, légyszi! Nagyon szeretek írni
13/l
A mondataid nagyon szaggatottak, úgy érzem, hogy minden pontnál "döccenek" egyet, vagyis nem tudom folytatólagosan olvasni. A szóismétlés - gondolom - a hatást akarja fokozni, de engem irritál és szerintem felesleges. Legalább helyesírási hiba nincs (az első öt sorig olvastam el, mert nem ment tovább).
Ez a halott nő dolog nem olyan rossz, csak próvbálj folyékonyabban és változatosabb szókinccsel írni, akkor nem lesz rossz! Viszont a kinézet nekem egyáltalán nem illik a történethez, azon javíthatnál kicsit. Ez a virág nem nagyon illik a halálhoz...
A stíluson és a fogalmazáson lenne mit csiszolni. Leírások is kellenének, jól méghozzá, de 13 éves létedre ígéretes kezdet. :)
Pár apróság a sztorihoz:
- A hullaházban a tálcára rakott halottakon nincs ruha, levágják róluk és zömmel mennek az égetőbe (kivéve törvényszéki esetek, ahol még kellenek), pláne mert nem szoktak "tiszták" maradni (nem fejtegetem tovább, a halál elég sok csúnyasággal jár). Kicsit több izgalom lenne, hogy hogyan szerez ruhát.
- Az hogy ilyen könnyen szerez iratot, elég nagy baki, ha inkompetens a kiállító hölgy, akkor sem tud csak úgy kiállítani egy személyit (szerintem nézz utána hogy megy ez valójában, a valóságból amúgy is sok ihletet meríthetsz). Nagyon gyorsan le is tudod, ami megtöri a tempót - addig részletesebb voltál. Így azt a hatást kelti, hogy gyorsan le akartad tudni különösebb erőfeszítés nélkül a szereplőd "legális" státuszát és iratproblémáit. Ez írói hanyagság, másrészt azzal a szereplővel, akinek pusztán a szerencse miatt minden az ölébe hullik, nehezebb azonosulni, kevésbé lesz hiteles.
Remélem segítettem.
Még pár apróság:
Még az elején vagy, de ne ess a Mary Sue hibába - az egy tipikus hibás karakter. Itt olvashatsz róla: [link]
Még egy kis javaslat: Gondolom egyelőre nem túl sok fajta könyvet olvastál, a jó írói stílus kialakításához érdemes kilépni a "komfortzónádból" (= kedvenc könyveid) és másféléket is olvasni (ne tiniponyvát), ezúttal megfigyelve hogyan fogalmaznak az írók, hogyan épül fel a karakterük, hogy használják a leírásokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!