Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hangoskönyvek készítése...

Hangoskönyvek készítése amatőr módon?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek olvasni és szépen is olvasok, szerencsére. Több szépkiejtési, mesemondó versenyt is megnyertem korábban. Ezt a "tehetségesem" és szenvedélyem szeretném kamatoztatni. Tudom, hogy a vakoknak sokkal nehezebb a helyzetük és nagy segítségükre szolgálnak például a hangoskönyvek. Én már olvastam fel beteg gyermekeknek is, akik szintén nagyon örültek neki. Megbüntethetnek -e azért, ha amatőr hangfelvételeket készítek arról, hogy könyveket olvasok fel és teszem őket közzé az interneten? Újabb könyveknél problémát okozhat? Van -e olyan munkalehetőség, ami hasonló ehhez és lehet -e esetleg minimális összeget keresni vele?
2014. jún. 25. 00:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Csak olyat tölthetsz fel, amelyek már nem esnek szerzői jogvédelem alá, illetve ha kapsz erre engedélyt a jogok birtokosától.
2014. jún. 25. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az első mondja. Munkalehetőség sincs pont ezért, ha egy kiadó hangoskönyvet szeretne csinálni az egyik kötetéből, felkér egy ismert színészt, olvassa fel ő. Jó reklám.

Ellenben "jótékony célból" pl. amatőr írásokat felolvashatsz. Ezeket a szerző beleegyezésével lehet terjeszteni is. Fizetni valószínűleg nem fog, legalábbis nem mindenki, de ha valaki magánkiadást tervez, és hangoskönyvbe is invesztálna, talán hajlandó erre. Legalább minimális összeget.

Illetve szerintem érdemes lenne felvenned a kapcsolatot egy ismerősömmel, ő a Civil Rádióban rendszeres irodalmi műsort tart (Meztelen ügynök folyóirat főszerkesztője). Szombaton lesz egy rendezvényük is, sci-fi felolvasó est. Bár nekik vannak színészeik, de egy meghallgatásra érdemes lenne elmenned, talán örülnek egy új hangnak. Viszont ez kifejezetten fantasztikum, erre számíts. Privátban adok elérhetőséget, nyilvánosan nem szeretnék.

2014. jún. 25. 19:28
 3/3 anonim válasza:
Szép napot. Ez engem is érdekelne mert olvastam egy hirdetést egy oldalon, hogy felolvasókat keresnek. Viszont ezért nem fizetnek, csak megköszönik a hangfelvételt! Jelentkezni akartam én is, mert munkanélküli vagyok... Ha valaki tudna nekem ezügyben segíteni, nagyon hálás lennék, mert bármilyen kis jövedelem jól jönne!
2014. júl. 25. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!