Mi véleményetek az írásomról? (amatőr)
Először mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy teljesen amatőr vagyok. A téma úgy tűnhet, de nem Hunger Games, Divergent stb. Építő jellegű kritikákat is várok. Előre is köszönöm (bocsánat, hogy pont párbeszédes részt raktam be)
Bevezetés
- Szomorú vagy?
Már hogy lennék szomorú…talán dühös, de nem szomorú. Nekem nem fáj, de azt kívánom másnak bárcsak fájna. Hogy dönthetett helyettem? Hogy hozhatott ebbe a helyzetbe? Innen már nincs visszaút. Nincs mit tennem, le kell mondanom mindenről. Ez annyira végleges és súllyal bíró döntés…ő meg eldönti helyettem. Olyan jól megvoltam és most azt várja, hogy itt hagyjam a lakhelyem, az életem és mással osztozzak mindemen.
- Nem, nem vagyok.
- Nem olyan súlyos a helyzet, mint gondolnád. Hidd el, ott neked is jobb lesz. Sokkal kevesebb az ellenálló, nyugodtabb életet élhetsz. Én is mindig erre vágytam, csak nekem nem adatik meg.
- De én nem te vagyok, Gareth! Nekem nem kell a nyugalom, én küzdeni akarok, és nem hagyom, hogy te döntsd el, hogy mi lesz velem. Nem parancsolsz nekem csak azért, mert idősebb vagy.
- Nem parancsolok, utasítok. És nem azért, mert idősebb, hanem mert a bátyád vagyok, Casandra!
- Tudod mit? Nem érdekel. Én nem megyek el innen. Én megvédem a körzetem, harcolok, még ha nem is értem, mit követtek el ellenünk az ellenállók. Csak azért, mert valaki nem ért veled egyet, már le akarod igázni!
- Nem erről van szó. Nem nekem áll ellen, hanem a kormánynak. A kormány pedig….
- Tudom. Csak annak segít, akik nekik is hajlandóak segíteni. Azaz mindent úgy csinálnak, ahogy ők óhajtják és parancsolják. És milyen alapon is lettek ők a vezetők? Ő nekik volt több pénzük? Ez már semmit nem számít…itt mindenki hatalmat akar és ezt már nem pénzért szerzik meg. Itt egyre rosszabb lesz a helyzet, Gareth! Nem érted? Ezek az emberek nem akarnak háborút, ti vagytok azok, akik provokálják őket. Gondolj bele, hogy mi is lehetnénk azon az oldalon.
- Mi soha nem kerülnénk arra az oldalra.
- Honnan tudod? Csak szerencsénk van, hogy a régióvezető nő neked adta a területfelügyelői posztot, miután addig nyaltad a talpát!
- Ezt a beszélgetést itt zárjuk le! Indulj, készülj el a vacsorára, mert ez lesz az utolsó vacsorád ebben a régióban!
- Gareth…
- Indulj!
Mérhetetlen dühvel és haraggal vonultam végig a kis mellékutcán, ami a háztömbünkhöz vezet. Csendben voltam, csak a köveket rúgtam el magam elől. Én nem mehetek el innen. Nem élhetek fehér kerítéses életet távol a világ bajaitól. A bátyám nem tud mindentől megvédeni. Túl sok elcseszett dolog van a Földön. Nem zárhat el minden elől, nem biztosíthatja a régi életkörülményeinket, nem dönthet ő az életemről. Nem mehetek el innen…bár tudom, muszáj lesz.
Ez a részlet maximum arra elég, hogy lássuk, hogy vannak-e helyesírási hibáid vagy problémáid a párbeszéd szerkesztésével.
A történet rövid vázlatát, ha megmutatnád, akkor tudnánk véleményt mondani arról is, hogy nem sablonos-e, illetve, hogy olvasnánk-e.
Ha egy könyv így kezdődne, mint amit felraktál, akkor én nem olvasnám tovább, mert nem kelti fel az érdeklődésemet. De én külön "állatfaj" vagyok.
Nem volt jó ötlet egy párbeszéd részletet bemásolni. Ilyenkor tényleg előnyösebb, ha csak minimális a párbeszédek száma az általad bemásolt szövegben, hogy lássuk, helyesen írod-e őket.
Ettől eltekintve - és attól, hogy kissé hasonlít az általad említett könyvekre (pl: körzet, kormány) -, én elolvasnám az elejétől. Én szeretem az ilyen témájú regényeket, és kíváncsi lennék, hogy mennyire egyedi a te ötleted. Esetleg privátban átküldenéd az elejét/első fejezetet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!