Tudtok olyan könyveket ajánlani amik a jelenkorban játszódnak és átmegy az egész stílus sci-fi-be? Vagy ha olyat nem akkor jó sci-fi könyveket?
Figyelt kérdés
Sokszor olvasok és állt. sci-fi-t, de olyan könyveket is szeretek ami a mi korunkban játszódik, 2000 vmennyiben vagy nem tudom. Csak kívnácsi vagyok, hogy létezik olyan könyv amiben átlagos dolgok mellett (egy normális helikopter pl) nano és földön túli fegyverek meg szereplők vannak.2014. máj. 22. 18:00
1/7 anonim válasza:
A cyberpunk regények világa elég közel áll a valósághoz.
Legalapabb:
William Gibson: Neurománc
Aztán ez a sci-fi regény szinte a teljesen normális jelenben játszódik:
Robert Charles Wilson: Pörgés
Jó sci-fi könyvek egyébként:
Lem: Solaris
Zsoldos Péter: Távoli tűz; A feladat
Asimov: robottörténetek; Elijah Baley regények; Alapítvány trilógia
Frank Herbert: Dűne
Clarke: Randevú a rámával
Pohl: Átjáró
Bester: Tigris! Tigris!; Az arcnélküli ember
Zelazny: A fény ura
Aldiss: Földburok; Amíg világ a világ
3/7 anonim válasza:
Tsutsuitól a Paprika? Nekem tetszett.
4/7 mgymester válasza:
Terminátor könyvek és nem csak azok amikből film készült.
5/7 Warren Scott válasza:
#4 az technikailag fordítva van :P
Ott a jövőből indul a történet, azok meg amelyek csak hazai könyvsorozatban jelentek meg, többnyire kizárólag a jövőben játszódnak :P De amúgy nem rossz tipp ;)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! [:
2014. máj. 28. 17:39
7/7 anonim válasza:
Ian McDonald regényei is ilyenek pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!