Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Gyűrűk Ura vs Trónok harca?

Gyűrűk Ura vs Trónok harca?

Figyelt kérdés
Melyiket szeretitek jobban?Melyiket találjátok izgalmasabbnak,kidolgozottabbnak?

2014. ápr. 10. 08:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%
A Gyűrűk Urát (még) nem olvastam könyvben, csak a Tűz és Jég Dalát, de ha majd elolvasom a Gyűrűk Urát, akkor is azt fogom mondani,h a Tűz és Jég Dala tetszik jobban. A Gyűrűk Ura egy mese, egy igazi fantasy világ, míg a másikban pl. sokkal emberibbek a karakterek, plusz nincs olyan,h most akkor a szereplők egyik fele jó, a másik rossz.
2014. ápr. 12. 17:33
 12/16 anonim ***** válasza:
9%
Olvastam mindkettőt és bőven a Tűz és Jég dala, egyrészt bizonyíték, hogy lehet maradandót alkotni orkok, elfek és hasonlók nélkül, világ szintén van bőven és még szerintem hallani is fogunk sokat róla, emellett a történetvezetése sokkal jobban megfogott, Gyűrűk Ura valahogy nem tudott megfogni annyira, előbbiben ellenben valóban foglalkoztatott a szereplők sorsa, mert valahogy sokkal emberibbek voltak.
2014. ápr. 13. 23:52
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

az első válaszoló valószínűleg még nem hallott robert e howard-ról és a conan a barbár-ról,kull királyról meg solomon kane-ről,mert ez az író és ezek a könyvek az úgynevezett "varázslat és kard" fantasy alap művek.

a heroikus fantasy műfajának megteremtője.

a kérdésre válaszolva a trónok harca a jobb sokkal,mert jobbak a negatív és a köztes karakterek és jobban be is mutatják őket.

realisztikusabbak az emberi kapcsolatok,konfliktusok,ellentétek.

ebből a szempontból a gyűrűk ura meg sem közelíti,mert végig a "jók" szemszögében vagyunk,nincsen választásunk.

2014. ápr. 19. 04:38
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

10:

Ezt mind tök jól ki lehet olvasni Tolkien könyveiből, amit meg is tettem :D

Igen, a Gyűrűk Ura jól meg van írva, önmaggán belül következetes világot alkot. Ezért jó könyv. De ettől még ez a világ dinamikájában sántít, a lélektani, kultúrális elemek idealizáltak.

Az a pár pint sör pont elég, ha rosszkor van rossz helyen. Pl. az a nagyszabású tivornya, amit Bilbó adott elő szülinap indokából Meg az az asztalon táncsolós hupákolás amikor Aragornt összeszedték.

De elég egy fertőzés, terhesség alatti betegség is, nem kell ehhez inni, még a modern orvostudomány mellett sem. Ennek a hibafaktornak a hiánya egy ilyen műveltségi szinten lévő társadalom esetében ez nonszensz. Ne mond már nekem, hogy egy földbe vájt lyukakban élő földműves-állattenyésztő közösség köpi-vágja a genetikát. Aki nem hiszi, menjen le baranyaberenyébe, és beszélgessen egy kicsit a ház előtt ügyörgő bácsikkal.

Persze, hogy meg lett indokolva, hogy Gandalf mitől lett ilyen fenemód fitt nyugdíjas, de az indoklás mítikus alapú, nem igazán kézzel fogható. Csak hogy az összehasonlításnál maradjunk, Martinnál ott vannak a mások (=zombik). Nyilván szerencsétlen Jon Snow nem fog orvosi leírást adni a jelenségről, de a karakterén belül maradva ad egy képet, amitől úgy érzed, hogy ez tényleg megtörténik. (Az elbeszélési stílus is eltér, ezért nehéz összehasonlítani)

Theon Greyjoy nem fattyú, ő lenne a vér szerinti örökös, csak miután az apja csinált egy forradalmat, az azt leverő Starkok elvitték mint "apródot", hogy apucit sakkban tartsák, plusz gondoskodjanak róla, hogy az örökös már hűséges lesz. Theon születése alapján elvileg ugyanúgy király lehetne, ahogy az apja is (meg kb. fél Westeros, tekintve hogy eredtileg hét királyság volt).

Martinnak sztem ebben igaza van, a király nem csak a származásától király. Ha emellé nincs hatalom, megbízható szövetségesek, pénz, szerencse és egy erős hadsereg akkor nagyon gyorsan el lesz az illető téve láb alól mint Robb Stark vagy Joff vagy Dany családja...

Azért mondtam, hogy logikus lenne, ha a tündék egymás közt házasodnának, mert ahogy Arwen dilemmájából is kiderült, a várható élettartam nem egészen egyezik. Ez egyrészt hatalmas nézőpont szakadékot nyit a felek közt, kb. mintha egy nagymama lenne hozzáadva egy hatéveshez. Egy ilyen kapcsolat nem lehet igazán működőképes, mert durván egyenlőtlen, a felek magányosak, meg nem értettek leszenk egy idő után. Ez a személyes része.

Politikailag pedig tökre nem logikus egy stabilan fennáló, gazadag birodalom nemesét hozzáadni egy ranggal rendelkező de gyakorlatilag földönfutó valakihez.

A távolság meg hagy ne legyen már kifogás, különösen ha ilyen iszonyat hosszú életük van. Egyébként is, nem unatkoznak ott Völgyzugolyban? (és ha már itt tartunk ott honnan jön a kaja meg a fenenagy jólét? vannak szép szecessziós kapáik? Nem sok agrártündét láttunk...)

2014. máj. 16. 21:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem versenyeztetni igazán a nagyokat, mindenki olvasson azt, ami neki tetszik.

Én a Tűz és Jég dalát nem olvastam még, túl erőszakosnak tatom a korosztályomhoz mérve, de ha nagyobb leszek, elolvasom.

A Gyűrűk Urát viszont igen. és nagyon tetszett.

2014. szept. 17. 13:18
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha összehasonlítom akkor a trónok harca jégcsap, a gyūrūk ura maga antarktisz. Nyomába sem erhet egy pénzhajhász film egy törénelmet író monementális alkotásnak. Mikor sok nevet a gyūrūkura tájaiból csennek el és neveznek el róla trónokharca karaktereket mindent elmond. Amugy a trónok harca ma már semmi. A gyūrūk ura most fog még csak virágozni. Most készūlt el az elsõ évad, és többe kerūlt mint az egész trónok harca évad egyūtt véve. Szóval kicsit másabb lesz 😂😂😜
2021. ápr. 28. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!