Mik azok a könyvek, amiket "muszáj elolvasni", és kihagyhatatlanok?

Hello!Ezeket a könyveket 12-13 éves kortól szerintem már el lehet kezdeni mivel én is ennyi idős vagyok és ezek közül én az Alkonyatot még nem olvastam de nem is akarom mert a film az annyira szörnyű hogy nem lehet végig nézni!!
Ha ezeket olvastad akkor A beavatottat is elolvashatod mert olyan mint az Éhezők viadala és a mozikba is most lesz!

Én az Éhezők viadala -trilógiát most olvasom ,de nem tetszik valamiért,A HP-t sem kedvelem.
A Gyűrűk Ura abszolút érettségtől függ.Én 13 évesen olvastam 3 szor ,de ismerek olyat is,aki még 40 éves fejjel sem bírja végigolvasni.
Nem tudom hogy állsz a szépirodalommal,de abból is tudok ajánlani néhányat(ezeket már mindvégig olvastam):
Daniel Keyes:Virágot Algernonnak
Jane Austen:Büszkeség és Balítélet
Victor Hugo :A nyomorultak
Van egy csomó amit még nagyon szerettem,de most hirtelen ezek jutottak eszembe.
14/L
Hat latom el lettel arasztva :D amugy en meg az eragont tudnam ajanlani, a harmadik kotetnel tartok, es elkepszto. amugy tisztara meghatodtam a sok Hp fantol, en is sokszor olvastam ;) a "tvájlát" nem jott be, azt inkabb hagytam is.. ehezok viadala meg az olvasandokhoz van sorolva,remelem nem sokaig. en szemely szerint nem olvastam a gyuruk urat, es nem is nagyon erdekel... de sok pozitiv dolgot hallottam rola. liener lauranak jo konyvei vannak, ajanlani tudom, bar nekem a babel jobban tetszett mint az szjg. A szepirodalommam valahogy sosem jottem ki, ki nem allhatom az effeleket: koszivu, egri csillagok, palutcai fiuk.
Na jo olvasgatast :D

A Csillagainkban a hiba tényleg jó,és megható:)
Zsepi azért legyen nálad .
Szia! én személy szerint nagyon szeretem Maggie Stiefvater-től a Shiver, Linger, Forever, Tündérdallam és Hollófiúk c. könyveket.
Még tudom ajánlani az Üvegtrónt Sara J. Maas-tól, az összes Leiner Laura-könyvet, Maros Edit Hűvösvölgyi suli-ját, Jay Asher-től a Tizenhárom okom volt is remek mű, az Angyalsors-trilógiát is imádom, Halhatatlanok-sorozat az első két kötetben még érdekes, de utána kicsit unalmas lesz. Kalapos Éva D.A.C. című könyve is szuper. Aprilynne Pikeregényei is tetszettek, és imádnivaló sorozat a Vastündérek is és ajánlom még a Vámpírnaplókat is. Még nagyon jó a Szörnyszívű, a Jóslatok hálójában, a Csitt-csitt és a további részei, a Bíborhajú sorozat, a Csók pont jókor, az Éjféli bál, a Lélektársak sorozat, Lauren Kate Kitaszítva, és további részei, a Zsarát, és A Garabonc is jó regények.13-14 évesen olvastam ezeket, mindenkinek csak ajánlani tudom őket!

Szia! én személy szerint nagyon szeretem Maggie Stiefvater-től a Shiver, Linger, Forever, Tündérdallam és Hollófiúk c. könyveket.
Még tudom ajánlani az Üvegtrónt Sara J. Maas-tól, az összes Leiner Laura-könyvet, Maros Edit Hűvösvölgyi suli-ját, Jay Asher-től a Tizenhárom okom volt is remek mű, az Angyalsors-trilógiát is imádom, Halhatatlanok-sorozat az első két kötetben még érdekes, de utána kicsit unalmas lesz. Kalapos Éva D.A.C. című könyve is szuper. Aprilynne Pikeregényei is tetszettek, és imádnivaló sorozat a Vastündérek is és ajánlom még a Vámpírnaplókat is. Még nagyon jó a Szörnyszívű, a Jóslatok hálójában, a Csitt-csitt és a további részei, a Bíborhajú sorozat, a Csók pont jókor, az Éjféli bál, a Lélektársak sorozat, Lauren Kate Kitaszítva, és további részei, a Zsarát, és A Garabonc is jó regények.13-14 évesen olvastam ezeket, mindenkinek csak ajánlani tudom őket!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!