Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ez egy részlet a készülő...

Ez egy részlet a készülő műből. A véleményetekre lennék kíváncsi, szerintetek milyen?

Figyelt kérdés

Gyorsan van még 10 percem zárásig. Siettem a könyvtárhoz, amikor az iskola leghelyesebb fiújába ütköztem.

-Ne haragudj, nem figyeltem eléggé.- Meg sem vártam azt, hogy elfogadja bocsánatomat már mentem is tovább. Futottam ahogyan csak bírtam. Hallom, ahogyan utánam kiáltja Ki vagy te? nem törődtem vele inkább befordultam a következő sarokba és már a könyvtár előtt voltam. -Hál'istenek.-mondtam ki hangosan majd bementem.

A suli leghelyesebb fiúja és barátja:

-Ki volt ez a csaj?

- Ne is kérdezd, ő neki nincsenek barátai mert nem is akar meg ki is közösíti az osztálya.

-Hm..érdekes.

-Csak azt ne mond, hogy érdekel. Ő mindenkit le tud azzal, hogy semmi közöd sincs hozzá vagy azzal,hogy észre se vesz. - A fiú mit sem törődve barátjával a lány után siettet.

-Nick, csak az idődet pazarlod!

Még is ki lehet ő? És miért viselkedik úgy ahogy? Miért nem úgy viselkedett velem mint a többi lány, miért nem barátkozik? Miért más egyáltalán?-kereste a válaszokat de nem talált rá meg felelő választ. Be ment a könyvtárba mivel csak az van itt egyedül mert akkora helyet foglal el mint 4 kisebb tanterem. Nem is kellet sokáig sétálgatni a könyvtárba már meg is találta a lányt, észre vette ahogyan egy könyvet akar elérni de nem éri el, ezért segítségére siettet.

Lány:

-Köszönöm.-mondtam. Majd tovább álltam és mentem is kikölcsönözni.

-Úgy látom nagyon szeretsz olvasni,Caroline.-mondta a tanár.

-Igen.- egy erőltet mosolyt engedtem meg magamnak.

-Tessék.

-Köszönöm. -majd mentem is vissza a tanterembe.

2014. febr. 7. 20:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Lehet, írták már, de:

1, Ennyiből nem igazán lehet megállapítani

2, Van benne néhány helyesírási hiba (pl. a kötőjel után szerintem elférne egy vessző, bár lehet, hogy ez csak egyéni vélemény). Ja, és: erőltetet = erőltetett, emellett most nézem, hogy a pont és a vessző után is hiányszik a szóköz. Ide is kéne.

3, Nem igazán világos a szemszög. Ha tényleg váltogatni akarod, mindenképpen legalább egy üres sor legyen köztük, vagy azt is lehet, hogy ilyet csinálsz: *fiú szövege*

*lány szövege* ami a két * között van, az maga a szöveg, csak nem akartam helyetted írni.) Az is egy megoldás, hogy a fiú/lány helyett a szereplők neveit írod ki.

4, Ez kis magánvélemény, de a nevek tetszenek (-: Ó, a Nicknek mi a rendes neve? Mármint ez nyilván csak becenév, de sohasem tudom, hogy minek.

5, Egy érdeklődő kérdés: hol játszódik? Melyik ország, melyik kor és miért?

Egyelőre ennyi (-: Hoppsz, bocsi, mégsem: a "tanácsomat" feltétlenül úgy fogadd meg, hogy egy írónak készülő 13 éves lánytól hallottad, nem egy vérprofitól!

2014. febr. 26. 15:44
 12/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: a kötőjel után nem vessző, hanem szóköz kell, bocsi $:
2014. febr. 26. 15:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik, folytasd *o*
2014. márc. 24. 20:09
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem szeretnék nagyon kritikus lenni, de nem igazán megy másképp.

Először is: szóismétlések "kereste a válaszokat de nem talált rá meg felelő választ"

Ebben az egy mondatodban 3 hiba van. A szóismétlés, a válaszokat után vessző van, a megfelelő pedig egybe van írva. Még jó sok ilyen hibád van: a bement egybe van írva, a könyvtárban sétál, nem a könyvtárba, Figyelj ezekre!

Amúgy maga a történet annyira nem rossz, csak már van egy rakat ilyen. A névtelen lányba beleszeret a suli nagymenője. Kicsit sablonos.

De ha csak magadnak írogatod, akkor jó. Ügyelj a hibáidra, és talán még lehet is valami belőle.

2014. márc. 31. 19:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Többen is írták, hogy biztos fiatal vagy, de nekik üzenem, hogy ennél sokkal sablonosabb, rosszabbul megfogalmazott és mondjuk ki: bénább történettel is találkoztam, amit felnőtt írt és megjelent kiadásban is. A helyesírási hibákról annyit, hogy itt kb. senki nem ír helyesen, mert mindig elgépelünk valamit. A szóismétléses/megfogalmazásos hibákat a legjobbak is elkövethetik, nagy ügy, utólag is ki lehet javítani. Egyébként jó a sztori, én folytatnám, főleg mert, ha most abbahagyod, csak mert néhányan azt mondák rá nem jó, akkor nem vagy írónak való. Mindig lesz olyan, akinek nem tetszik, amit csinálsz, jelen esetben írsz. Dióhéjban ennyi :)
2014. ápr. 4. 16:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia, nekem agyon tetszett. szerintem az életkor nem számít, mert ha írni akarsz, írj. A te szemedben megtalálták a szálkát, de magukban agerendát... Én, azonban nem ítélkezni szeretném, hanem egy tanácsot adni. Kezdhetnéd így, csak máskép.:

Rendben, még van kerek 10 percem zárásig. - motyogta, Caroline. - Az órájára pillantott, így szerencsésen nekiütközött valaminek. Vagyis valakinek.

- Öhm.. én.. bocsánat. - tett egy bizalmatlan lépést hátrafelé. Majd felnézett. Kár volt. Ugyanis, álmai pasija a suli legmenőbb fiúja állt előtte. Haja, most is ugyanúgy a homlokába hullt, ahogy szokott, szeme a megszokottnál is jobban csillogott. És, mosolygott. Caroline szíve kihagyott egy ütemet, majd hirtelen rákapcsolt.

- Semmi, baj. Előfordul, ööö...

- Caroline. - mondta gyorsan a lány.

- Caroline. - ismtelte, meg a fiú.(Mondjuk, legyen Dominic, ha már Nic)

- Bocs, de nekem most mennem kell. Ja, és legközelebb nézz a lábad elé. - kerülte ki szó nélkül, majd befutott a könyvtárba. - Hál Istennek. - fújta ki a levegőt. - Jó napot Mrs. Pieterson.

- Á, Caroline. Siess, hét perc és zárunk.

- Rendben. - mosolyodott el. Ezalatt...

*

- Ember, figyelsz, te rám?- kérdezte (passz,) Ryan.

- Ja, persze. - biccentett Nick.(Bár, ennél Dominic tényleg jobb lenne, ha mindeképp ragaszkodsz a Nickhez, és akkor lehetne Dom, meg Nic is mert a szóismétlés gáz)

- Akkor mit mondtam? - vonta fel a szemöldökét Ry.

- Bocs, tesó. Csak, volt valami eszement tyúk, aki nekem jött, aztán beszólt.

- Caroline(most csak úgy mondok egyet) Adamsra gondolsz? Az a csaj nem százas. Még csak gólya. Senkivel sem barátkozik, és ha valaki a közelébe megy, úgy fog égni mint a rongy. - magyarázta Ryan.

- Bocs, a mondatod második fele, nem teljesen világos. - túrt a hajába Dom.

- A csaj bárkit leolt fél perc alatt - fordította le Ryan, úgy hogy Nic is értse. Ebben a pillanatban megszólalt egy telefon.

- A tiéd?- kérdezte Ryan.

-Aha. Darleen, írt. A könyvtárban van. Bocs, mennem kell. - fodultam meg.

- Ja, nehogy mérges legyen az asszony. - gúnyolódott Ryan.

- Haha, nagyon vicces. - vágott egy grimaszt Dom, majd a könyvtár felé indult. ,,Hát, ez a hely csendes, az biztos." - gondolta Nic. A polcokon, az írók szerinti ABC rendbe voltak rakva. A polcok között nagy asztalok, körülöttük pedig székek, vagy fotelek. Ezeken az ülőalkalmatosságokon olyan diákok foglaltak helyet, akiken látszott, hogy totál stréberek. Úgy mint, szemüveg, kockás ing, fogszabályzó. Stb. Nic körbenézett. Sehol sem látta Darleent, de valahonnan, halk, káromkodást hallott. Arra felé indult. És, kit látta szemei? Caroline, épp egy könyvet próbált leszedni a polcról. Dom elgondolkodott azon, hogy hagyja, és meg tovább, de végül, mégiscsak győzött az udvariasság. És, épp most...

*

Már, csak pár centi. Egy nagyon kicsi... És, nem érte el. Halkan elkáromkodta magát, és még erősebben próbálta elérni, azt a vacak könyvet. Ebben a pillanatban, egy kar nyúlt ki mellette, és megfogta a könyvet.

- Tessék. - nyújtották Caroline felé a könyvet. Lassan, arra nézett, és ma másodszorra, is leállt a szívversée. ,,Uramisten! Uramisten! Uramisten!"- gondolta magában. Vett egy mély levegőt, és felnézett Dominic (ide valami jólhangzó név kell pl.: Westford) Wstford arcára. A fiú mosolyogva nyújtotta neki a könyvet.

- Kösz. - kapta ki Nick kezéből a könyvet, és már indult is.

- Hé, várj. - kapta el Caroline kezét.

- Igen? - kérdezte, és közben igyekezett, nem szívinfarktust kapni.

- Még, be sem mutatkoztam . - mosolyodott el Dom. ,,Csak, nyugodtan. Hisz, csak egy fiú."

- Tudom, hogy ki vagy. És, most légyszi, engedd el a karom. - pillantott Dom kezére. A fiú lassan elengedte Caroline kezét, mire a lány gyorsan futott a könyvtároshoz. - Itt a könyv Mrs. pieterson. - mosolyodott el.

- Rendben. Leszel szíves szólni annak a fiatal úrnak, hogy ha nem szeretne kölcsönözni, hagyja el a könyvtárat? - kérdezte Mrs. P.

- Halottad Westford? - fordult meg Caroline.

Minden egyes szót. Igazából a abrátnpmet keresem. Darleent.

*

Hát, ez a csaj, fura. Annyi szent. Na, mindegy, kicsit kattant. Ne tehet róla. Így született. De, azért meg kell hagyni, csinos lány. Hm. Ha,nem lenne gólya...

Lehet, hogy vannak benne ismétlések, de szerintem, ha valahogy hasonlóan oldanád meg, vennék mint a cukrot. Sok sikert kívánok:))))) Hajrá

2014. ápr. 20. 19:48
 17/19 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez baromi jó lett és mennyivel élvezhetőbb :)

Kétdező: nem akarlak megsérteni, de unalmas, eseménytelen, hibás, gyenge. Helyesírásra figyelj, a sztori sablonos-vagyis inkább rosszul van megírva. Viszont pl. az utolsó átirata már sokkal jobb :)

2014. máj. 31. 01:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti: Nagyon tetszett és élvezhetőbb is lett, de a Nick nem a Nicholas rövidítése? Mert szerintem ha a Dominic rövidítése lenne, akkor nem lenne Nick, csak ahogyan azt te is írtad Nic.
2014. máj. 31. 08:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen, Asael igazad lehet, de nekem nem tetszett a Nicholas név. :) Bár, tudom, hogy ez nem az én véleményemről szól, csak...

Köszönöm a pozitív kritikákat. :)

2014. máj. 31. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!